SSD'den laptop'a veri taşıma

Reaksiyon skoru
1
Elimde içinde lazım olan bilgiler olan bi SSD var ve yeni bir laptop'a onları geçirmek istiyorum. Fakat laptop'un içi açılırsa garantiden çıkıyor. Acaba yapabileceğim bir şey var mı ?

Eğer sata SSD ise HDD kutusu alıp kullanabilirsiniz.

Bu ürünü alıyorsunuz SSD'nizi içine takıp USB ile bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve rahat ediyorsunuz.

n11'den Orico USB 3.1 Type-C 2.5 inç Sata Harici Slim SSD HDD Harddisk Kutusu 2526C3 seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Daha ucuzları da var ama SSD kullanacağınız için USB3.0 almanızı tavsiye etmem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu ürünü alıyorsunuz SSD'nizi içine takıp USB ile bilgisayarınıza bağlıyorsunuz ve rahat ediyorsunuz.

n11'den Orico USB 3.1 Type-C 2.5 inç Sata Harici Slim SSD HDD Harddisk Kutusu 2526C3 seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Saat 18.00'da 200 üstü 40 TL kuponu ile 40 TL indirimli alabilirsiniz.

Saat 18.00'da 200 üstü 40 TL kuponu ile 40 TL indirimli alabilirsiniz.
3.0 neden iyi olmaz

3.0 neden iyi olmaz
HDD olsaydı 3.0 alın derdim çünkü USB3.0 en fazla 5Gbps destekliyor teoride ama aşağı yukarı 400 MB/s hız sağlar, HDD'ler zaten 100-150 MB/s arasını zor geçer o yüzden USB3.0 HDD için çok çok yeterli.
SSD hızlı olduğu için tam performans almak için USB3.1 almanızı tavsiye etmiştim. (USB 3.1 10Gbps destekler yani teoride 900-1000 MB/s arası)
USB3.0'da alabilirsiniz sorun olmaz yine 400 MB/s hızlara yakın hız alırsınız.
Tabi bilgisayarınız da USB3.1'i desteklemeli.
USB3.1 veya USB3.2 portunuz varsa alacağınız 3.1'in performansını tam sağlar.

3.0 istiyorsanız bunu alabilirsiniz. Aynı satıcıdan olan bu pili de sepetinize ekleyin ve Tık Hızında Kuponlardan 200 üstü 40 TL indirim olanı alın. Sonra sepetinizde kullanın. 173,31 TL'ye almış olacaksınız.

Type-C girişli olan da var ama USB girişli almanız farklı bilgisayarlar arasında kullanmak için daha elverişli olur çünkü her bilgisayarda Type-C girişi yok şu an yeni bir teknoloji olduğu için.

Son düzenleme:
HDD olsaydı 3.0 alın derdim çünkü USB3.0 en fazla 5Gbps destekliyor teoride ama aşağı yukarı 400 MB/s hız sağlar, HDD'ler zaten 100-150 MB/s arasını zor geçer o yüzden USB3.0 HDD için çok çok yeterli.
SSD hızlı olduğu için tam performans almak için USB3.1 almanızı tavsiye etmiştim. (USB 3.1 10Gbps destekler yani teoride 900-1000 MB/s arası)
USB3.0'da alabilirsiniz sorun olmaz yine 400 MB/s hızlara yakın hız alırsınız.
Tabi bilgisayarınız da USB3.1'i desteklemeli.
USB3.1 veya USB3.2 portunuz varsa alacağınız 3.1'in performansını tam sağlar.

3.0 istiyorsanız bunu alabilirsiniz. Aynı satıcıdan olan bu pili de sepetinize ekleyin ve Tık Hızında Kuponlardan 200 üstü 40 TL indirim olanı alın. Sonra sepetinizde kullanın. 173,31 TL'ye almış olacaksınız.

Type-C girişli olan da var ama USB girişli almanız farklı bilgisayarlar arasında kullanmak için daha elverişli olur çünkü her bilgisayarda Type-C girişi yok şu an yeni bir teknoloji olduğu içi
https://www.hepsiburada.com/alfais-...hdd-kutusu-p-HBV00000KPD5X?magaza=kadanenerji şöyle bişey nasıl olur ? Senin dediklerine değer mi yoksa fiyatı

https://www.hepsiburada.com/alfais-...hdd-kutusu-p-HBV00000KPD5X?magaza=kadanenerji şöyle bişey nasıl olur ? Senin dediklerine değer mi yoksa fiyatı
Malzeme kalitesi ince diyen var yorumlarda. SSD ile kullanan biri de maksimum 200MB/s hıza ulaşabilmiş. Siz bilirsiniz bu hız sizin için yeterliyse alabilirsiniz.
Orico markalı bilindik olduğu için onu tavsiye ettim. Bizzat kendim de alıp kullandım orico ürünü de.
Dediğim gibi SSD'den tam performans istiyorsanız ve bilgisayarınızda da varsa USB3.1 olanı almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Malzeme kalitesi ince diyen var yorumlarda. SSD ile kullanan biri de maksimum 200MB/s hıza ulaşabilmiş. Siz bilirsiniz bu hız sizin için yeterliyse alabilirsiniz.
Orico markalı bilindik olduğu için onu tavsiye ettim. Bizzat kendim de alıp kullandım orico ürünü de.
Dediğim gibi SSD'den tam performans istiyorsanız ve bilgisayarınızda da varsa USB3.1 olanı almanızı tavsiye ederim.
Anladım teşekkür ederim

Geri