Neler Yeni

Starfield Balonu Patladı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

99723

80+ Silver
Ben sana bug'sız çıkacak oyun mükemmel optimizasyonu olacak demiyorum ki zaten bunu bekleyen de biraz salaktır bu oyunun verdiği özgürlüğü hikayeyi hangi oyun verebiliyor ki düz bir koridorda koş adam öldür oyunu değil bu testerlara bu oyunu test ettirebilmeleri bile yıllar sürer çok fazla opsiyon var oyunda. Ha çok dertlenen ya bekler oyunun tamamen optimize olmasını beklemek istemiyorsa bile gider gamepassten oynar.
Oynayanların yorumunu görüyor musun bak nasıl hayal kırıklığı yaşamışlar Starfield'in kendi Reddit sayfasında neler dönüyor az çok İngilizcen varsa gidip kendin de okuyabilirsin ama ben çevirdim yukarıda varlar konun başında da varlar oyun ne Skyrim ne de Fallout 4 bu iki oyundan da kötü RPG mekanikleri kısır döngü ne seçersen seç sonuç aynı çıkıyor diğer kötü özelliklerini saymıyorum bile tam bir hayal kırıklığı ana hikayesi de 19 saat Bethesda oyunlarında en düşük ana hikayeye sahip oyun yan etkinlikler de aynı.

maury

80+
Neyi ispatlamaya çalışıyorsun evladım? Oyunun kötü ya da iyi olduğunu yalnız sen mi belirliyorsun? Bence sen buralarda çok oyalanma okullar açılacak git BİM'e defter, kalem, silgi falan al, lazım olacak.

The Semih

80+ Gold
Açtığım Konuyu Yapıştırcam Buraya :D @Yunus274

Oyun geliştirmeye tam hakim değilim ama az çok biliyorum, yanlışlarım varsa düzeltin. Şimdi bu uzay gemisiyle uçarken gezegene doğru gezegen bana doğru yaklaşması gerekirken öylece sabit kalıyor yani arkada PNG fotoğraf varmış gibi, ben bu tür şeyleri sevmiyorum, oyun açık dünya değil tam olarak teknik hileler yapılmış, yani 1000 gezegen diye övünmelerinin sebebi bu zaten çünkü her gezegen Real LOD olarak işlenmemiş hepsi Cache olarak gitmek istersen loading oluyor,

Bu olayamı taktın diyebilirsiniz ama maleseff evet ben bu tarz şeylere çok dikkat ediyorum, Bu oyunun ilk gameplay tanıtıldıkdan sonra ve amd exclusive olduğunu öğrendikden sonra böyle olcağını anlamıştım zaten.

Çünkü bütün amd exclusive oyunlarda Distance Scaling hilesi yapılıyor örnek ; World War Z - Starfield - Godfall aklıma başka gelmedi, yani performans yükseltmek için oyuncuyu kandıran şeyler bunlar. Konuyla alakası yok ama World War Z de binlerce zombi aynı anda koşuyor ama FPS düşmüyor neden ? çünkü polygonları ona göre ayarlıyorlar.

Bu kadar teknik hileye rağman starfield FPS olarak patladığına göre Bethesda klasiği demekden başka bir şey gelmiyor aklıma. PNG gezegen görüntüsüne örnek aşağıda sonsuza kadar sürebilirsiniz gemiyi o gezegen kıpırdamıyor.

1693730529582.png

99723

80+ Silver
Bir şey abarttığım yok olanı yazdım 6 eylül de çıktığında görürsünüz aldığı rezil puanları.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açtığım Konuyu Yapıştırcam Buraya :D @Yunus274

Oyun geliştirmeye tam hakim değilim ama az çok biliyorum, yanlışlarım varsa düzeltin. Şimdi bu uzay gemisiyle uçarken gezegene doğru gezegen bana doğru yaklaşması gerekirken öylece sabit kalıyor yani arkada PNG fotoğraf varmış gibi, ben bu tür şeyleri sevmiyorum, oyun açık dünya değil tam olarak teknik hileler yapılmış, yani 1000 gezegen diye övünmelerinin sebebi bu zaten çünkü her gezegen Real LOD olarak işlenmemiş hepsi Cache olarak gitmek istersen loading oluyor,

Bu olayamı taktın diyebilirsiniz ama maleseff evet ben bu tarz şeylere çok dikkat ediyorum, Bu oyunun ilk gameplay tanıtıldıkdan sonra ve amd exclusive olduğunu öğrendikden sonra böyle olcağını anlamıştım zaten.

Çünkü bütün amd exclusive oyunlarda Distance Scaling hilesi yapılıyor örnek ; World War Z - Starfield - Godfall aklıma başka gelmedi, yani performans yükseltmek için oyuncuyu kandıran şeyler bunlar. Konuyla alakası yok ama World War Z de binlerce zombi aynı anda koşuyor ama FPS düşmüyor neden ? çünkü polygonları ona göre ayarlıyorlar.

Bu kadar teknik hileye rağman starfield FPS olarak patladığına göre Bethesda klasiği demekden başka bir şey gelmiyor aklıma. PNG gezegen görüntüsüne örnek aşağıda sonsuza kadar sürebilirsiniz gemiyi o gezegen kıpırdamıyor.
Alıntıyı görüntüle
Aman knk gerçekleri yazınca fanboy fancı hayatsız işin yok mu git sen de oyun yap nasıl yapacaksın görelim gibi gibi liste uzuyor 6 eylül de hepsi neyin ne olduğunu görecekler İngilizceleri yok dil bilmezler araştırma bilemezler ama Game Pass den para aklayan yayıncıların yorumlarını dinler gelir burada seni gömerler neyse.

Gezegene gitmeye çalışırsan da şöyle oluyor :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: :kekw:

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Bir şey abarttığım yok olanı yazdım 6 eylül de çıktığında görürsünüz zaten diyecek başka söz

Aman knk gerçekleri yazınca fanboy fancı hayatsız işin yok mu git sen de oyun yap nasıl yapacaksın görelim yazık çok yazık 6 eylül de hepsi neyin ne olduğunu görecekler İngilizceleri dil bilmezler araştırma bilemezler neyse.
Starfield Açık dünya bile değil, 15 TL ye aldığım Empyrion Galactic Survival tek kişinin geliştirdiği oyunda bile Yükleme ekranı yok her şey LOD sistemi ile yapılmış uzay oyunu böyle olmalı, Starfield da gezegene yaklaşamıyorsun arkada PNG sabit walpaper koymuşlar saçmalığa bak

Empyrion Galactic Survival > Starfield

1693730725685.png

99723

80+ Silver
Starfield Açık dünya bile değil, 15 TL ye aldığım Empyrion Galactic Survival tek kişinin geliştirdiği oyunda bile Yükleme ekranı yok her şey LOD sistemi ile yapılmış uzay oyunu böyle olmalı, Starfield da gezegene yaklaşamıyorsun arkada PNG sabit walpaper koymuşlar saçmalığa bak

Empyrion Galactic Survival > Starfield

Alıntıyı görüntüle
No Man's Sky > Starfield
Aynı şekilde No Man's Sky için de geçerli

Starfield de gezegene gitmeye çalışırsan da şöyle oluyor :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: :kekw:

Son düzenleme:

exxus26

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
Melih S
Oynayanların yorumunu görüyor musun bak nasıl hayal kırıklığı yaşamışlar Starfield'in kendi Reddit sayfasında neler dönüyor az çok İngilizcen varsa gidip kendin de okuyabilirsin ama ben çevirdim yukarıda varlar konun başında da varlar oyun ne Skyrim ne de Fallout 4 bu iki oyundan da kötü RPG mekanikleri kısır döngü ne seçersen seç sonuç aynı çıkıyor diğer kötü özelliklerini saymıyorum bile tam bir hayal kırıklığı ana hikayesi de 19 saat Bethesda oyunlarında en düşük ana hikayeye sahip oyun yan etkinlikler de aynı.
Okuyanları da oyunu deneyimleyenleri de gördüm evet rpg sistemi çok üst düzey değil ama zaten skyrim de zaten baldurs gate 3 gibi sana bu özgürlüğü tanımıyordu ki. Starfieldın olayı senin önüne tonla farklı hikaye atması ve bu hikayelerin öyle diğer oyunlardaki gibi git şu adamı öldür tarzında boş beleş görevler olmaması, gerçekten bir hikaye sunuyor. He bu ana hikayeden bahsedenler emin ol ki skyrimi 5 dakika bile oynamaıştır dediğim gibi hikayelerin hepsi çok iyi kalitede ve bu oyunlarda hadi gideyim de ana hikayeyeden ilerleyeyim diye oynamazsın.

99723

80+ Silver
Okuyanları da oyunu deneyimleyenleri de gördüm evet rpg sistemi çok üst düzey değil ama zaten skyrim de zaten baldurs gate 3 gibi sana bu özgürlüğü tanımıyordu ki. Starfieldın olayı senin önüne tonla farklı hikaye atması ve bu hikayelerin öyle diğer oyunlardaki gibi git şu adamı öldür tarzında boş beleş görevler olmaması, gerçekten bir hikaye sunuyor. He bu ana hikayeden bahsedenler emin ol ki skyrimi 5 dakika bile oynamaıştır dediğim gibi hikayelerin hepsi çok iyi kalitede ve bu oyunlarda hadi gideyim de ana hikayeyeden ilerleyeyim diye oynamazsın.
Oynayanlar o olayını beğenmiyor zaten bu yüzden oyuna Skyrim ve Fallout 4 den kötü diyorlar diğer vaat etikleri her şey de balon çıkınca bu oyunu övmek için bir sebep kalmıyor.

Starfield de bir gezegene manuel gitmeye çalışırsan da şöyle oluyor bunu bana övemeyin :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: :kekw:

Kardeşim anladık hayatsızsın. Boş boş haterlık yapmaya devam ediyor hala. Sana inat oyun çıktığında bu yazdıklarını hortlatacağım. Hayatında hiç oyun yorumlama bilmediğin o kadar belli ki hala saçma sapan konuşuyorsun
Hepinizin cevabını verdiğim halde bana yazacak argüman bulamıyorsunuz 6 Eylül'de görüşür palyaço sen boş yapmaya devam et.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Bir şey abarttığım yok olanı yazdım 6 eylül de çıktığında görürsünüz zaten diyecek başka söz

Aman knk gerçekleri yazınca fanboy fancı hayatsız işin yok mu git sen de oyun yap nasıl yapacaksın görelim gibi gibi liste uzuyor 6 eylül de hepsi neyin ne olduğunu görecekler İngilizceleri yok dil bilmezler araştırma bilemezler ama Game Pass den para aklıyan yaıncıların yorumalrını dinler gelir burada seni gömerler neyse.

Gezegene gitmeye çalışırsan da şöyle oluyor :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: :kekw:
Kardeşim anladık hayatsızsın. Boş boş haterlık yapmaya devam ediyor hala. Sana inat oyun çıktığında bu yazdıklarını hortlatacağım. Hayatında hiç oyun yorumlama bilmediğin o kadar belli ki hala saçma sapan konuşuyorsun

Hocam bu saatten sonra gezegenleri PNG den 3D modele çevirmeleri imkansız ayrıca gezegene inerken yükleme ekranlarıyla karşılaşcağın için son seviye M2 SSD alman gerekiyor bol şans. En azından gerçekden gezegene iniyormuş RP si yapabilirsin 1-2 saniye yükleme olursa.

Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Hakan
Dün başladım 10 saat devirdim, bugün bir 10 saat daha deviririm. Oyun efsane diyebileceğim kalitede bir oyun değil ama oynattırıyor. Şuna da bakayım şuna da bakayım derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Çok fazla eksiği olan ama bu eksikleriyle birlikte kendini oynattıran bir oyun. Benim için biraz hayal kırıklığı oldu ama büyük bir beklentiniz yoksa veya benim gibi oyunu oynamaya başladıktan sonra neyse zevk almaya bakalım diyorsanız gayet güzel bir oyun. Bu arada oyun gitgide daha güzel bir hal alıyor.
Not: Sağdan soldan duyduğum bilgiler değildir. Kendi deneyimlerimdir. Pc den oynuyorum (premium edition) . 8/10

Son düzenleme:
Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom