Neler Yeni

Starfield Balonu Patladı

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

99723

80+ Silver
Aga bu oyun gamepasse gelmiyor mu?
Niye almışlar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak hala devam ediyon. Hype düştü vs. diyerek oyuna laf atmaya çalışıyosun. Oyuna laf atmanda sorun yok da niye kendini nu kadar kaptırdığını anlamaya çalışıyoruz oturduk.
Steam de koleksiyon yapan kitle oyun satın alıyorlar Game Pass'e gelmesinin bir önemi yok.
Ya zaten benim yazdıklarım hiç bir şey 6 eylül de çıktığında baya bir eleştiri videosu olur etrafta HYPE düştü dememin en büyük örneği de sizsiniz sizi hiç çekmemiş oyun.

Son düzenleme:

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Abdullah Aydoğdu
Steam de koleksiyon yapan kitle oyun satın alıyorlar Game Pass'e gelmesinin bir önemi yok.
Ya zaten benim yazdıklarım hiç bir şey 6 eylül de çıktığında baya bir eleştiri videosu olur etrafta HYPE düştü dememin en büyük örneği de sizsiniz sizi hiç çekmemiş oyun.
Onlar enayiyse biz ne yapalım? Bu devirde gamepasste oynaysbileceği oyuna dünya para verip şekil olsun diye steamden alan adam hiç ağlamasın boşuna. Beğenmediyse de iade etseymiş 2 saatte

99723

80+ Silver
Oyunun gamepasse geleceğinden de bahsetmemişsininz sanırım. Ki bahsedilmesi gereken bir şey bu. İyi ya da kötü olsun. Bedava diyebileceğimiz bir fiyata oyunu oynayayabiliyoruz.
O da zam yedi artık 1400 TL veriyorsunuz yıllık bedava hiç bir şey yok maalesef.

WhoCares

80+ Gold
oyuna erken erişime sahip olanlara bir nevi bug tester yaptilar şimdi çatır çatır fixlerler 6 eylüle kadar :kekw:

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Abdullah Aydoğdu
O da zam yedi artık 1400 TL veriyorsunuz yıllık bedava hiç bir şey yok maalesef.
Yıllık almak gibi bir zorunluluğunuz yok. Aylık 80 tl. 30 günde oyunu a'dan z'ye bitirirsiniz. 3 dolara da pahalı demezdiniz herhalde. Tavuk döner parası.

oyuna erken erişime sahip olanlara bir nevi bug tester yaptilar şimdi çatır çatır fixlerler 6 eylüle kadar :kekw:
3-5 günde pek mümkün değildir herhalde beğenilmeyen bütün yönlerini düzeltmek.

Ekler

• Screenshot_2023-09-02-21-22-31-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2023-09-02-21-22-31-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    42.1 KB · Hit: 49

99723

80+ Silver
Hayal kırıklığına uğrayan Starfield oyuncuları tartışmalı düşük inceleme puanlarının haklı olduğunu söylüyor.
Screenshot.png

Starfield iyi yazılmamış Mass Effect 1 gibi hissettiriyor
Uzun zamandır Bethesda hayranıyım ve Starfield'a sadece fragmanlarını izleyerek geldim. Erken erişimi aldım ve bunun için işten izin aldığımdan beri durmadan oynuyorum. Olumlu yönlerine gelirsek, müzikler, iç tasarımlar ve varlık sanatı birçok önemli alanda inanılmaz. Bununla birlikte, Starfield'ın geçmiş Bethesda hatalarından ders almadığını hissediyorum ve Mass Effect 1'i oynarken yaşadığım sorunlarla karşılaştırmalar görmeye başladım, iyi kısımlardan hiçbirini bulamadım (estetik dışında). Bazı önemli noktalar:

Kendini bir uzay keşif oyunu olarak tanıtıyor, ancak gezegenlere iniş ya da kalkış yapmıyorsunuz. Her şey kullanıcı arayüzündeki bir düğmeye tıklamakla gerçekleşiyor ki bu da beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı çünkü diğer her şey uzaydaki boş ceplerde hareket etmekten ibaret. Zamanınızın çoğunu harita kullanıcı arayüzünde geçireceksiniz. Gerçekten harika bir uzay gemisi inşa etme oyunu var, ancak istediğiniz yere gitmenize izin vermeyen veya bir nişancı mini oyunu dışında önemli olmayan bir uzay gemisi inşa ediyorsunuz.

Bethesda hala nasıl zorlayıcı silah oyunu yapılacağını öğrenemedi. Çatışma işe yarar, ancak silahlar düz hissediyor ve düşman yapay zekası sürekli olarak ateş etmeden önce beş saniye boyunca bana bakmak, rastgele yönlere koşmak gibi korkunç seçimler yapıyor. Fallout 4'ten bu yana teknolojileri gelişmemiş gibi hissettiriyor. Fallout 4'ün çatışmalarını beğenmediyseniz, Starfields'ı kesinlikle beğenmeyeceksiniz.

Uzay keşfi, bazı gezegen arka planlarıyla küçük boş alanlarda dolaşmakla sınırlı olduğundan, yer keşfinin bunu telafi edeceğini umarsınız, ancak ne yazık ki, araçlar olmadan hareketlilik seçenekleriniz ciddi şekilde sınırlıdır ve gezegenlerin çoğu çorak arazilerdir (ama eğlenceli Fallout türü değil). Mako görevlerine gitmek gibi hissettiriyor, ancak Mako'nun hızı yok.

En büyük sorun, diğer her şeyi görmezden gelmeyi gerçekten zorlaştıran sorun, yazı / duygusal derinliğin orada olmamasıdır. Oyunun ilk on dakikasında size dayattıkları Macguffin'den, sonsuz sayıda veri çipi ve jenerik kötü adamların izini süreceğiniz yan görevlere kadar her şey olabildiğince jenerik. Sorunun bir kısmı da vücut animasyonlarının gerçekten kötü olması. Herkes çok statik hissediyor ki bu da Bethesda'nın önceki oyunlardan düzeltmediği bir başka sorun gibi görünüyor.

Büyük bilimkurgu oyunlarını düşündüğümüzde, Mass Effect 1 size hantallık ve demiryolu keşfi veriyordu, ancak ilginç bir dünya ve daha fazlasını öğrenmek istemenizi sağlayan karakterlerle bunu telafi etti. Starfield size hantallık ve demiryolu keşfi sunuyor, ancak devam etmeniz için hiçbir motivasyon vermiyor. Bu aynı zamanda bir paradoks, keşif özgürlüğünüzü ciddi şekilde sınırlayan ve hiçbir sınırı zorlamayan devasa bir oyun ve aslında en benzer oyun No Man's Sky'dan bazı yönlerden geriledi.

Oyunun berbat olduğunu düşünmüyorum ama gerçekten 10/10'u hatta 9/10'u bile hak etmiyor. Bence insanlar ya Bethesda'ya teslim oluyor ya da oyunu özünden çok şekline göre değerlendiriyor. Bu oyunda çok fazla sıkıcılık var ve insanlar 10+ saat sonra bile eğlencenin nerede olduğunu merak edecekler. Herkes için değil, ama sadece set parçalarını görmek için oynamaya değer olabilir.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kadir Topçu
Steam
https://steamcommunity.com/id/VectorTheConqueror
Discord
vectortheconqueror
Bu bana skyrim vs witcher kavgalarını hatırlattı. Skyrime olabildiğince saldırıp linçleyen kitle vardı. Oyunda 2 saati yok ama fikri çoktu. Oyundan eğlenip saatlerce oynayan kitleye amansızca saldırırlardı. Yine öyle olacak starfieldi binlerce kişi oynamaya devam edecek. Siz rezalet oyun diye ağlamaya devam edeceksiniz. Kusursuz bir oyun değil fakat her şey zamanla daha iyiye gidecek. Sırf boş bol haterlık yüzünden güzelim oyundan ümidimi yetiremem. Maximum oyun yorumu böyle olabilir

Zaten oyun çıkmadan her şey açık açık belliydi. Uzay simülasyony oyun olmayacağı çok belliydi. Öyle derin devletler yok ki uzayda çarpışıp savaş olsun. Zaten gezegenler arası fast travel gidebiliyorsun. Bunlar oyun yayınlanmadan denildi. Yeni mi öğreniyorsunuz? Daha oyunu anlamadan saçma sapan beklentilere kapıldınız. Arkadaşım rpg oyunu bu simülasyon değil. Defalarca uzayda geçen skyrim denildi hala saçma sapan haterlık yapıyorsunuz. Eminim bu kuyruk acısı xboxtan geliyordur

Romalu lakaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Emre
Xbox düşmanı yine gelmiş starfielddeki görev çeşitliliği hiçbir oyunda yok muhtemelen goty alicak goty alınca o yüzünü görücem senin
Bd3 varken imkanı yok alamaz goty

Starfield bekleneni karsilamadigi dogru ama fanboyluk akıyor konudan

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom