Neler Yeni

Steam 3 Büyük İndirim Tarihi Belli Oldu!

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,009
İsim
Oğuz Oğuz
Bazı oyunlar TL halinden ucuz olmuştu lords of the fallen gibi. Umarım yine buna benzer şeyler ile karşılaşırız.
Yeni oyunlar satışa sunuldukca mena fiyatlandirmasi cogalacaktır.

kiche71

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Abdullah
indirim olsa ne olur artık, dolara para mı yetişir

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,204
İsim
Diyarhan
Harbi ya zamanında 3 4 TL falandı almadım, simdi değere binince alası geliyor insanın 🤣
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi dlc ler alınabilir sence? 2 3 tane almak istiyorum.
Ben 30tl ye map dlc sini iade etmiştim yazın aynı dlc ye 340tl verdim.

• Üzgün
Reaksiyonlar: ysf0

Bünyamina

80+ Platinum
Şimdi durum şundan karışık. Steam menaya gecerken fiyatları şirketlerin elle düzeltmesi gerekiyormuş. Bazı firmalar örnek cyberpunk gibi elle duzelttiler. Ama ea veya rockstar gibi firmalar dokunmadı. Yeni oyun satışa koyarken ise sistem bu bölgede önerilen fiyat by diye gösteriyormuş. Yani mena bölgesine geçmeyen şirketlerin menaya geçip geçmeyeceğini yeni oyun satışa sunduklarında anlayacagiz. Baska türlü zor gözüküyor. Çünkü bu şirketler fiyatı dolara çekmek istese niye epic de veya kendi launcherlarında hala bölgesel fiyatlandırma ile satsinlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Steam için artık zor.
TL ile oyun almakta güzeldi ama ya. Düşünsene o kadar item satıyorum 2 dolar 3 dolar anca oluyor tl fiyatı ile şimdi krallar gibi oyunlar almıştım :D

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,009
İsim
Oğuz Oğuz
Epic tr den gelen parayı görmüştür. Bu şekilde gelmesini isteyecektir. Oyun şirketleri çok çok zorlamazsa bu fiyatlardan belki bir tık üstünden satacaktır.
Oyun fiyatını epic belirlemez. O sadece komisyonunu alir geçer. Ama ben ea ve rockstarın bölgesel fiyatlandirmada devam edeceğini düşünüyorum. Ea mesela kendi sitesinde indirim zamanı fc 24'ü 599₺'ye sattı. Steam'de ise indirimli hali 1100₺ civarıydı. Bizden tam ücret almak istese önce kendi sitesine zam yapar diye düşünüyorum. Dediğim gibi yeni oyunlar için 3 gelecek var;
1- Hem kendi sitesinde hem de steamde bölgesel fiyatlandirmaya devam.
2- Sadece kendi sitesinde ve ₺ olan sitelerde bölgesel fiyatlandırma steamde ise abd fiyatı
3-Ya da en kötüsü kendi sitesinde de dolar karşılığını neyse onu tl yazmak. Yani 70 dolar anlık 2200tl mi onu yazmak.
Ya da en kötü senaryo. Ea eskiden dolarla idi. Yani 2018 falan. Sonra rekabet artınca tl ye geçti. Şimdi steam bile çıktı diyip komple dolacak dönebilir. İşte o zaman uçar fiyatlar.

Thadox

80+ Bronze

Bünyamina

80+ Platinum
Oyun fiyatını epic belirlemez. O sadece komisyonunu alir geçer. Ama ben ea ve rockstarın bölgesel fiyatlandirmada devam edeceğini düşünüyorum. Ea mesela kendi sitesinde indirim zamanı fc 24'ü 599₺'ye sattı. Steam'de ise indirimli hali 1100₺ civarıydı. Bizden tam ücret almak istese önce kendi sitesine zam yapar diye düşünüyorum. Dediğim gibi yeni oyunlar için 3 gelecek var;
1- Hem kendi sitesinde hem de steamde bölgesel fiyatlandirmaya devam.
2- Sadece kendi sitesinde ve ₺ olan sitelerde bölgesel fiyatlandırma steamde ise abd fiyatı
3-Ya da en kötüsü kendi sitesinde de dolar karşılığını neyse onu TL yazmak. Yani 70 dolar anlık 2200tl mi onu yazmak.
Ya da en kötü senaryo. Ea eskiden dolarla idi. Yani 2018 falan. Sonra rekabet artınca TL ye geçti. Şimdi steam bile çıktı diyip komple dolacak dönebilir. İşte o zaman uçar fiyatlar.
Umarım ea rockstar bölgesel fiyatlandırma yapar. Dolaylı yoldan fiyatları epic ya da steam belirliyor. Steam güncellemediği için TL karşılığını 17 dolar olarak önerip bir sürü ucuza sattırdı yani :D

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,009
İsim
Oğuz Oğuz

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
Belli değil miydi zaten.

Bünyamina

80+ Platinum

mrtpsr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat
10 kişilik oyun grubumuz var. Steam dolara geçtiğinden beri hiç kimse 1 tane bile oyun almadı. Mena falan da kurtarmıyor bu işi.

Top Bottom