Neler Yeni

Ana Konu STEAM DOLARA GEÇTİ! (bir devrin sonu…)

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,733
İsim
Orkun
Hocam adı üstünde koskoca steam, türkiyeyi ve para birimini artık kabul etmeyeceğini açıkladı. Hani bu saatten sonra onlar için türkiye diye bir şey yok. Ayrıca zaten belirttiler, oyun geliştiriciler para kazanamıyor ve fiyatları ayarlayamıyor diye, bu duruma geçtik diye. Oyun geliştiricisi de haklı, işi gücü yok, sürekli, her gün, her gün TL usd ye bakıp göre fiyat mı belirtecek.
Adamların 20 dolara koyduğu oyunları 30-40 TL ye alıyorduk. Türkiye pazarı ne kadar büyük olsa da, kar getirmedikten sonra bir anlamı yok. Sonuçta bu dünyada türkiyeden başka ülkelerde var.
Doğru ne yazık ki

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha
Nasıl olmaz? TRY varken diyelim ki aylık 3-5 milyon TL lik satış yapabiliyor. USD geçti hiç satış yapılmıyor. Düşünsene koskoca Steam Türkiye'den para kazanamayacak neredeyse hiç satış yapamayacak. Steam ayağını komple mi kapatır yoksa eski fiyatlandırmaya mı döner?
umarım dediğiniz gibi olur hocam dün indirimde 150 tl olan oyun şu an indirimli haliyle 460 buna benzer birçok örnekte vardır eminim

Kerem gök

80+ Silver
3A oyunlarda max 200 300 tl lik fark var öldürmez biraz can yakar sadece büyük sıkıntı yok büyük oyunlarda ama indie ve ucuz oyunlarda büyük fiyat artışı var

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Nasıl olmaz? TRY varken diyelim ki aylık 3-5 milyon TL lik satış yapabiliyor. USD geçti hiç satış yapılmıyor. Düşünsene koskoca Steam Türkiye'den para kazanamayacak neredeyse hiç satış yapamayacak. Steam ayağını komple mi kapatır yoksa eski fiyatlandırmaya mı döner?
Geliştiricilere bağlı. Ancak şunu unutmamak lazım bizim satış verilerimiz MENA-USD olacak ancak o bölgedeki çoğu ülke daha yeni yerel fiyatlandırmaya geçiyor. Bizim açığımızı muhtemelen onlar kapatacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Taha
Hocam adı üstünde koskoca steam, türkiyeyi ve para birimini artık kabul etmeyeceğini açıkladı. Hani bu saatten sonra onlar için türkiye diye bir şey yok. Ayrıca zaten belirttiler, oyun geliştiriciler para kazanamıyor ve fiyatları ayarlayamıyor diye, bu duruma geçtik diye. Oyun geliştiricisi de haklı, işi gücü yok, sürekli, her gün, her gün TL usd ye bakıp göre fiyat mı belirtecek.
Adamların 20 dolara koyduğu oyunları 30-40 TL ye alıyorduk. Türkiye pazarı ne kadar büyük olsa da, kar getirmedikten sonra bir anlamı yok. Sonuçta bu dünyada türkiyeden başka ülkelerde var.
bu yönden bakınca daha mantıklı geliyor, biz odaklı yaklaşıyoruz konuya o tarafla pek alakamız yokmuş gibi sbjkfbsdkfds

• Beğen

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Doğru ne yazık ki
Keşke doğru olmasa hocam. Ben de oyun oynamayı çok seven biriyim, param var ama öğrencinin, işsizin ve asgari ücretlinin neler çektiğini de arkadaşlarımdan biliyorum. Fiyatlar tl iken bile sıkıntı çekiyorlardı, şimdi gerçekten mahvoldular.
Artık başlı başına türkiye değiliz. Artık mena bölgesine dahil edilen bir çok ülkeden biriyiz. Onlarla aynı kaderi yaşayacağız. Bu da şu duruma sebep verecek. Bizim bulunduğumuz ülkeler çoğunlukla arap ülkesi.

İlerde örnek veriyorum, arap ülkelerinden biri ile alakalı bir problem oldu. Adamlar da dedi ki, şu oyun fiyatlarını biz yükseltelim protesto yapalım. Artık onlarla beraber biz de yanacağız.

En berbat olanı da bu oldu zaten.

Quervain

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
koray erol
Bu saçma fiyatlandirmadan sonra forumda torrent oyun yasağı kalkmalı steamdb'den aynı oyunun ülkelerdeki fiyatlara bakıyorum bizim Amerika fiyatlarına göre ödememiz hiç adil değil. arabistan, katar, Kuveyt, Kazakistan birçok ülkede çok daha ucuz her şey. Türkiye nüfus olarak daha çok olmasına rağmen

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Keşke doğru olmasa hocam. Ben de oyun oynamayı çok seven biriyim, param var ama öğrencinin, işsizin ve asgari ücretlinin neler çektiğini de arkadaşlarımdan biliyorum. Fiyatlar TL iken bile sıkıntı çekiyorlardı, şimdi gerçekten mahvoldular.
Artık başlı başına türkiye değiliz. Artık mena bölgesine dahil edilen bir çok ülkeden biriyiz. Onlarla aynı kaderi yaşayacağız. Bu da şu duruma sebep verecek. Bizim bulunduğumuz ülkeler çoğunlukla arap ülkesi.

İlerde örnek veriyorum, arap ülkelerinden biri ile alakalı bir problem oldu. Adamlar da dedi ki, şu oyun fiyatlarını biz yükseltelim protesto yapalım. Artık onlarla beraber biz de yanacağız.

En berbat olanı da bu oldu zaten.
Keşke dolara illa geçeceksek, kendi ülkemizi ayrı olarak fiyatlandırma da listeletebilseydik. Böyle çok kötü oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu saçma fiyatlandirmadan sonra forumda torrent oyun yasağı kalkmalı steamdb'den aynı oyunun ülkelerdeki fiyatlara bakıyorum bizim Amerika fiyatlarına göre ödememiz hiç adil değil. arabistan, katar, Kuveyt, Kazakistan birçok ülkede çok daha ucuz her şey. Türkiye nüfus olarak daha çok olmasına rağmen
Onların kuru senin kurun gibi sürekli harekette değil, ondan böyle. Yoksa bizde uzun yıllar boyunca ucuza oyun aldık. Ancak şu son 5 yıldır kur öyle bir hareketleniyor ki, ticaret yapan kişiler bile mağdur oluyor. Onlar bile artık dolar üzerinden fiyatlandırmaya geçiyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Rick Grimes
45₺ lik oyun 720₺ olmuş. Hayat gerçekten bitmiş beyler, hani ben biraz daha az zamlanır diye bekliyordum ama, baya sağlam geçirmişler. Sizin bildiğiniz TL fiyatından daha düşük fiyata geçen oyun var mı? Herkes bunu konuşuyordu bazı oyunlar da indirime girecek ama falan diye. Ben göremedim.
Ets 2 ve Ats ikisi 5$ yani 150 TL tanesi 75 TL ye geliyor.

• Beğen

Quervain

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
352
İsim
koray erol
Keşke dolara illa geçeceksek, kendi ülkemizi ayrı olarak fiyatlandırma da listeletebilseydik. Böyle çok kötü oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onların kuru senin kurun gibi sürekli harekette değil, ondan böyle. Yoksa bizde uzun yıllar boyunca ucuza oyun aldık. Ancak şu son 5 yıldır kur öyle bir hareketleniyor ki, ticaret yapan kişiler bile mağdur oluyor. Onlar bile artık dolar üzerinden fiyatlandırmaya geçiyorlar.
dolar üzerinden fiyatlandırsın da fiyatlar Amerika'yla aynı olmak zorunda değil ki. bizim ekonomimize göre bir fiyat belirlesin

• Beğen

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
dolar üzerinden fiyatlandırsın da fiyatlar Amerika'yla aynı olmak zorunda değil ki. bizim ekonomimize göre bir fiyat belirlesin
Onun için mena-usd şeklinde özel fiyatlandırma var. Fakat uyarlar mı o tamamen geliştiricilerin elinde. Adamlar bize ne diyebilir, bir şey de diyemeyiz. Adamın ürünü, istediği fiyattan listeleme hakkına sahip.

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
451
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
Hiç istemezdim böyle olmasını ama en azından alacaklarımı almıştım :( O7

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
507
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
Qbittorent de birbirimizin ipsini buluruz artık : D

Top Bottom