Arkadaşlar selamlar acil yardımınız gerek az önce mail kutuma baktım tüm Steam envanterim satılmış ilk olarak Çin Yenine çevrilmiş hesap yardımcı olabilir misiniz hesabım nasıl hacklenmiş olabilir?? Geçen Torrent denerken Trojan uyarısı gelmişti ancak onu kaldırdım Malwarebytes ile tarama yaptım hiçbir sorun çıkmadı onunla alakalı olabilir mi?
Muhtemelen oyunlar için indirdiğiniz hile veya modların içinde gömülü bir şey sayesinde bilgisayarınızdaki çerezleri ele geçirip steam guard bypass yaptılar. Bunun için yapabileceğin bir şey yok. Hesabını ve bilgisayarını güvenli hale getirmek için ilk olarak bilgisayarınıza temiz kurulum yapın ve harici diskleri derinlemesine tarama yaptırın. Sonrasında su adımlarla devam edin.
1: e-posta adresinizin şifresini steamden bağımsız olarak değiştirin ve kurtarma e-posta adresi ve telefon numarası ekleyin. 2 adımlı doğrulama eklemeniz ek güvenlik sağlar ve şiddetle öneririm.
2: steam hesap şifresini sıfırlayın.
3: hesabınızı ele geçiren kişinin ilk yaptıgı sey guardı bypass etmek için tek kullanımlık kodları aktif etmektir bunu kontrol edin varsa kaldırın. Aksi halde 2. Kez darbe yersiniz
4: al satçı değilseniz hesabınızı Steam guard ile değil e-posta doğrulaması ile korumaya alın. Hem şifreniz farklı hem 2 aşamalı doğrulama var hem de eşyalar satışa ya da tradeye gönderildiğinde ekstra bekleme süresi var.
5: giden eşyalar için yapabileceğin hiç bir şey yok. Steam kullanıcı sözleşmesine göre hesabınızın güvenliğinden siz sorumlusunuz ve steam bu konuda kullanıcılara karşı vac yasağında olduğu gibi 0 tolerans tanıyor.