Neler Yeni

Steam Envantenterim Satılmış?

euro

80+ Bronze
Stealer ile yapılmıştır büyük ihtimal. Geçmiş olsun umarım en kısa sürede çözersiniz

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Enes Uğur
Öncelikle geçmiş olsun hocam benimde başıma geldi kısa bir süre önce torrent indiriyordum saçma bir setup indirdim boşluğuma geldi tıkladım bir şey açılmadı . Sonrasında steam uygulaması çince oldu hesapta satılabilir her şeyi satıp değersiz bir skini pahalıya almışlar hesapta çok bişey olmadığı için bende sorun olmadı. Size önerim tüm şifrelerinizi güncellemeniz çünkü bu olaydan sonra twitch hesabım banlandı sebepi birisi herkese fısıltıdan cs2 ile alakalı fake site atmış geri açtırdım sonradan yani e-mailinize bağlı hesapların da şifresini değiştirmenizi öneririm.
Hocam Steam e-mail'im ile kayıt olduğum kayda değer yerlerin şifresini değiştirdim. Outlook kullanıyordum buradan Gmail'e falan sıçramazlar değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum geçmiş olsun aynı olay başıma geldi kaç bin dolarlık envanter çöp oldu ne onay geldi ne bişey saniiyeler içinde her şeyim gitti steam asla arkanda durmuyor 1dolar altı onay da gerekmiyormuş bilerek ucuza satıyorlar itemleri google hesabındaki şifrelere bağlı olan tüm hesaplarının şifresini değiştir bitcoin hesaplarına da giriyorlar ben ordan ucuz yırttım ama steam gitti
Hocam format attım tüm google'a kayıtlı şifreler gitti şimdi ise sadece kullandığım sitelerin şifrelerini girdim. Onlarda da iki doğrulama açık da malum bu adamlara karşı pek işlemiyor bir problem olur mu? Steam'e kayıt olduğum mail ile tüm hesaplarımın şifresini yeniledim. Gmail ile olanları değiştirmedim ama google'da kayıtlı vardı problem olur diyorsanız değiştireyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Serhat
Arkadaşlar selamlar acil yardımınız gerek az önce mail kutuma baktım tüm Steam envanterim satılmış ilk olarak Çin Yenine çevrilmiş hesap yardımcı olabilir misiniz hesabım nasıl hacklenmiş olabilir?? Geçen Torrent denerken Trojan uyarısı gelmişti ancak onu kaldırdım Malwarebytes ile tarama yaptım hiçbir sorun çıkmadı onunla alakalı olabilir mi?
Muhtemelen oyunlar için indirdiğiniz hile veya modların içinde gömülü bir şey sayesinde bilgisayarınızdaki çerezleri ele geçirip steam guard bypass yaptılar. Bunun için yapabileceğin bir şey yok. Hesabını ve bilgisayarını güvenli hale getirmek için ilk olarak bilgisayarınıza temiz kurulum yapın ve harici diskleri derinlemesine tarama yaptırın. Sonrasında su adımlarla devam edin.

1: e-posta adresinizin şifresini steamden bağımsız olarak değiştirin ve kurtarma e-posta adresi ve telefon numarası ekleyin. 2 adımlı doğrulama eklemeniz ek güvenlik sağlar ve şiddetle öneririm.

2: steam hesap şifresini sıfırlayın.

3: hesabınızı ele geçiren kişinin ilk yaptıgı sey guardı bypass etmek için tek kullanımlık kodları aktif etmektir bunu kontrol edin varsa kaldırın. Aksi halde 2. Kez darbe yersiniz :)

4: al satçı değilseniz hesabınızı Steam guard ile değil e-posta doğrulaması ile korumaya alın. Hem şifreniz farklı hem 2 aşamalı doğrulama var hem de eşyalar satışa ya da tradeye gönderildiğinde ekstra bekleme süresi var. :)

5: giden eşyalar için yapabileceğin hiç bir şey yok. Steam kullanıcı sözleşmesine göre hesabınızın güvenliğinden siz sorumlusunuz ve steam bu konuda kullanıcılara karşı vac yasağında olduğu gibi 0 tolerans tanıyor.

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
bi arkadaşımın başınada geldi yaklaşık 4000 tl civarı csgo kapsülleri vardı hepsini satmışlar ama bakiyeyi aktaramamışlar bir şey yapamadı

Hasan6842

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Hasan
Fake bir siteye bilgilerini girmişsin muhtemelen

Vlknkpn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
VOLKAN KOPAN
Benim arkadaşıma da oldu aynısı 200 liraya yakın item gitmişti. O hafta internetten rdr2 indirmeye çalışmıştı hatta 2 gün oynamıştı sonra girememişti hata alıyordu. 3 gün geçmesi böyle çince olmuştu dili itemler satılmış bakiye ile kart alıp takas vermişlerdi. Ticket attı ama hiç bi sonuç çıkmadı güvenliğini kendin sağlamalısın dedi Steam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Enes Uğur
Arkadaşlar selamlar, size bu konu hakkında son kez açıklama yapayım. Steam Destek ile iletişime geçtim, ancak doğru düzgün bir açıklama yapamadılar hesabıma nasıl erişim sağlandığı nereden girildiği gibi sadece envanter için topluluk pazarı olduğu için herhangi bir şey yapamayız dediler. Arkadaşların dediği üzere sitelerden olabilir diye tüm 3.parti sitelerin/uygulamaların ile Steam bağlantımın kesilmesini talep ettim ve onayladılar. Ardından tüm şifrelerimi değiştirdim, bilgisayara da temiz bir kurulum yaptım. Steam Guard'ı yeniledim, tüm cihazlardan çıkış sağladım vs. Ancak neden olduğu ve nasıl olduğu hakkında tam bir fikrim yok. Belki torrent belki de CS2'deki bir açık yüzünden böyle oldu veya 3. parti sitelerden dolayı emin değilim neyse olan oldu artık. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İyi ki varsınız Donanım Arşivi Forum Ailesi!

VizyPoken

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Vizy Poken
Selamın Aleyküm, hocam geçmiş olsun öncelikle bu gibi olaylar genelde trojan veya virüs kaynakli oluyor. Bu virusler hafife alinacak virusler degil genelde cookie dedigimiz tarayici kimligini kullanarak erişiyorlar. Dikkatli olun hocam virusler genelde fudlu (şifrelenmiş) oluyor ve bide virustotal veya benzeri site ve uygulamalardan risksiz diye geçmesine olanak taniyor. Zamaninda pdf rat(trojan) + fud yapmişliğim vardi.

Top Bottom