Neler Yeni

Ana Konu Steam Türkiye fiyatlandırma ve cüzdan bakiyeleri 20 Kasım itibariyle $ dönüşecek

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,352
İsim
Selim
Şimdi kasa fiyatları ufak artıyor da satıp oyuna çevirmek mantıklı mi?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Dolara dönerse steam bakiyeleri, oyun içi içerikleri de dolar hesabında satılacak demek ki. CS2 kasalar çıkartmalar vs. Para yüklemeyip oyunlardan bakiye kasanlar için çok bir problem yok gibi. Direk oyun alanlar için çok sıkıntı. TL ye göre 500 TL olan oyun global hesaba dönecek bize gelişi 1500 2000 TL yi bulacak gibi. Bizim sağlık bakanlığının bir sözü var. Kurtulmanın tek yolu oyun almamak :D

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,352
İsim
Selim
Dolara dönerse steam bakiyeleri, oyun içi içerikleri de dolar hesabında satılacak demek ki. CS2 kasalar çıkartmalar vs. Para yüklemeyip oyunlardan bakiye kasanlar için çok bir problem yok gibi. Direk oyun alanlar için çok sıkıntı. TL ye göre 500 TL olan oyun global hesaba dönecek bize gelişi 1500 2000 TL yi bulacak gibi. Bizim sağlık bakanlığının bir sözü var. Kurtulmanın tek yolu oyun almamak :D
Hocam kasalar itemler zaten güncel kura göre satilmiyor mu ki? Oyun atıyorum 10 dolardan 15 dolar olacak kasalar ise 44tlden 1.70dolara dönecek ben yanlış mı anlamışım?

preus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Yusuf Aydın

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
gençler bölgesel fiyatlandırma var. yine aynı fiyatlara tekabul edecek hemen hemen, ama zammı umursamayan babayiğit yayıncıların oyunları bu sefer artacak. 60 dolarlık oyun 35 dolar mı ne bizim bölgesel fiyatlandırmada. Bizi yine arap ülkesi olarak aldılar bölgeye ayrı bi durum ama, neyse...

"thorxium"

80+ Bronze
Acaba Apex Coins gibi oyun içi satın alımlarda ne olacak?
Onlar da dolara dönüşürse, kendi platformlarında özel fiyatlandırma yapmaya devam ederler mi?
Yoksa dolara kıyasla yine ucuz mu yaparlar?
Çünkü 1,000 Apex Coin 10 dolar diye biliyorum.
Türkiye'de ise 174.99 TL. Umarım bu fiyatlandırmalara dokunmazlar en azından.

The Semih

80+ Gold
CS skinleri TL den devam edecek dimi ?

"thorxium"

80+ Bronze
gençler bölgesel fiyatlandırma var. yine aynı fiyatlara tekabul edecek hemen hemen, ama zammı umursamayan babayiğit yayıncıların oyunları bu sefer artacak. 60 dolarlık oyun 35 dolar mı ne bizim bölgesel fiyatlandırmada. Bizi yine arap ülkesi olarak aldılar bölgeye ayrı bi durum ama, neyse...
Ben de öyle düşünüyorum. Büyük oyunlarda bir sorun olmaz gibi görünüyor, ama indie oyunlar acımayacak gibi.
En azından şimdilik, Steam keyleri gibi seçenekler, bu fiyatlara kıyasla daha ucuz olur bir nebze.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,585
İsim
Oğuz
CS skinleri TL den devam edecek dimi ?
Hayır dolardan. Steam pazarı zaten dolar üzerinden işliyordu o yüzden değişen bir şey yok. Sadece oyun içi fiyatlar dolar olduğu için onlarda bir kaç değişiklik olur.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Bu arada herkes çok iyi güzel konuşuyor, fakat sanırım hiç döviz ile alışveriş yapmadınız. Artık steamden dolarla oyun alacağınız için bankada kur ne gözüküyorsa o kurdan paranız gidecek. Üstüne ek olarak banka kendi döviz işlemi için ek ücret talep edecek (eft atarken istenen ek ücret gibi düşünün). Hani tam dolar olmayacak, mena-usd olacak oradan 60$ oyunu en azından 30$ a alacağız diyenler çok sevinmesin. Şuan google da 28 gözüken dolar kuruna göre değil, bankada gözüken dolar kuruna göre ödemeyi yapacaksınız. Bunun üstüne de işte dövizli işlem ücreti eklenecek.
Anlayacağınız mena-usd olarak fiyatlandırılsak bile yine çok büyük zarardayız.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,727
İsim
Kerem Çavuş
Hocam kasalar itemler zaten güncel kura göre satilmiyor mu ki? Oyun atıyorum 10 dolardan 15 dolar olacak kasalar ise 44tlden 1.70dolara dönecek ben yanlış mı anlamışım?
Evet itemler dolar üzerinden zaten

batuu123

80+ Bronze
steamde önerilen ve uygulanan dolar kuru şu anda 10 lira
20 kasıma kadar dolar 30 lira olur makas farkıyla 33-34 liralardan oyun alacağız demek bu
en iyi ihtimalle steam fiyatın yarısını önerse 40 dolarlık oyunu 20 dolardan alırız lakin tl bazlı fiyatı 16-17 liralara gelmiş olur
e peki şuan dolar kaç tlydi steamde? 10tl. kısaca tüm oyunlar en az yüzde 50 zam yiyecek, bazı firmalar önerilen fiyatı umursamayıp normal fiyattan verirlerse de o zaman gerçekten ekonomiyi içimizde hissedicez..

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb
Top Bottom