Neler Yeni

Ana Konu Steam Türkiye fiyatlandırma ve cüzdan bakiyeleri 20 Kasım itibariyle $ dönüşecek

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Gelin torrent babanizin kucagina af dileyin size kucagini acsin, torrent baba affedicidir, kusmez darilmaz
Asgari ücretliler ve öğrenciler için tek yol torrent kaldı gibi gözüküyor. Gamepass e zam gelmişti, ek olarak yine zam geleceği açıklandı zaten.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,809
İsim
Oğuz
Benim gibi psikolojik olarak Torrent oyun oynayamayıp Steam başarım kasan insanlara ne olacak.

The Semih

80+ Gold
Epic games yapar mı böyle son umut orası kalıyor.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Benim gibi psikolojik olarak Torrent oyun oynayamayıp Steam başarım kasan insanlara ne olacak.
Parası olan yine emeğe saygı diyip almaya devam edecek. Parası olmayanlar ise mecbur torrente kayacak. Neticede 2 oyun için asgari ücretinin 1/4 ünü türkiyede veremezsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Epic games yapar mı böyle son umut orası kalıyor.
Orası da yakında mecburen yapacaktır. Geçen hades almıştım 30 küsüre. Asla olmaması gereken fiyatlara satıyorlar. Bir yerde dur diyeceklerdir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,809
İsim
Oğuz
Parası olan yine emeğe saygı diyip almaya devam edecek. Parası olmayanlar ise mecbur torrente kayacak. Neticede 2 oyun için asgari ücretinin 1/4 ünü türkiyede veremezsin.
Sorun da o hocam. 60 dolarlık oyunlar özel fiyatla yine iyi 1000 TL'ye kadar gideri vardı. O fiyata kadar alıyordum ama 1600-1700 TL'lerden almam çok koyar. İndirimle 1k'ya falan düşer anca. Dolar artmaya devam edince daha da kötü.

The Semih

80+ Gold
Mesaj otomatik birleştirildi:

Orası da yakında mecburen yapacaktır. Geçen hades almıştım 30 küsüre. Asla olmaması gereken fiyatlara satıyorlar. Bir yerde dur diyeceklerdir.
Gerçekten üzücü bir durum, en azından şuanki sabit dolar kuru 2-3 sene içerisinde asgari ücret zamıyla aşılırdı fakat USD birimi yapınca direkt nakavt oluyoruz.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Sorun da o hocam. 60 dolarlık oyunlar özel fiyatla yine iyi 1000 TL'ye kadar gideri vardı. O fiyata kadar alıyordum ama 1600-1700 TL'lerden almam çok koyar. İndirimle 1000k'ya falan düşer anca. Dolar artmaya devam edince daha da kötü.
C.b. yardımcısının dolar tahminlerini sende görmüşsündür. Zaten felaket şekilde dolar artmaya devam edecek. Paranızı dolarda tutmaya çalışın daha az zarara uğrarsınız. Başka da önerebileceğimiz bir şey kalmadı ne yazık ki.

CptSpork

80+ Bronze
Yarın Cadılar Bayramı indirimi başlıyor. TL Kuru kaldırılmadan önceki son indirimimiz bu olacak. 21 Kasımda Sonbahar indirimi başlıyor fakat 1 gün öncesinde TL Kuru kaldırıldığı için ona yetişemiyoruz.

Cadılar bayramı indiriminde sadece korku temalı oyunlar mı indirime giriyor hatırlamıyorum fakat bu son indirim. Bence almayı düşündüğünüz yada hoşunuza gidebilecek oyunları liste yapın, indirim başladığında satın alırsınız.

3 Yıllık Gamepass alan arkadaşların kafası rahat. Ben 1 yıllık aldım ve çok pişmanım. Keşke alabildiğim kadar alsaymışım diyorum. Game Pass'e de yeni bir zam geliyor maalesef.

Epic Games'in de benzer adımlar atacağını düşünüyorum. Çünki yanlış hatırlamıyorsam kendileri PayPal dışındaki bütün ödeme yöntemlerini kapatmıştı ve türk oyun yapımcıları ödeme alamıyordu. Öyle birşeyler hatırlıyorum. Epic Games bir süre daha böyle devam edecektir ancak elinde sonunda benzer adımları onlarda atıcaktır.

Geriye sanırım EA Play Pro kalıyor. Şu anda yıllığı 1000₺. Ancak EA para gözlü bi firma ve kesinlikle fiyatlandırma konusunda acımaz. Bir gecede 2-3 kat zam yaparlarsa şaşırmam.

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Gerçekten üzücü bir durum, en azından şuanki sabit dolar kuru 2-3 sene içerisinde asgari ücret zamıyla aşılırdı fakat USD birimi yapınca direkt nakavt oluyoruz.
Maalesef, ancak böyle olacağı belliydi. Çok ucuza oyun satılıyordu, bunu kötüye kullananlarda vardı. Ek olarak firma gözünden bakarsan da yine çok az para kazanıyorlardı. Keşke olmasaydı ama bugünün geleceği de belliydi.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,406
İsim
yusuf ecer
Şimdi düşündüm de 2018den beri falan oyun stackliyorum 700-800 oyunum var, gamepassim var. Peki zar zor para biriktirip yeni pc almış biri napıcak ki :D Adamın tek çaresi çığlığı basıp valo-lol-apex oynamak olcak:' Bir nesil pummel partysiz,party panicsiz büyüyecek...

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney
Yarın Cadılar Bayramı indirimi başlıyor. TL Kuru kaldırılmadan önceki son indirimimiz bu olacak. 21 Kasımda Sonbahar indirimi başlıyor fakat 1 gün öncesinde TL Kuru kaldırıldığı için ona yetişemiyoruz.

Cadılar bayramı indiriminde sadece korku temalı oyunlar mı indirime giriyor hatırlamıyorum fakat bu son indirim. Bence almayı düşündüğünüz yada hoşunuza gidebilecek oyunları liste yapın, indirim başladığında satın alırsınız.

3 Yıllık Gamepass alan arkadaşların kafası rahat. Ben 1 yıllık aldım ve çok pişmanım. Keşke alabildiğim kadar alsaymışım diyorum. Game Pass'e de yeni bir zam geliyor maalesef.

Epic Games'in de benzer adımlar atacağını düşünüyorum. Çünki yanlış hatırlamıyorsam kendileri PayPal dışındaki bütün ödeme yöntemlerini kapatmıştı ve türk oyun yapımcıları ödeme alamıyordu. Öyle birşeyler hatırlıyorum. Epic Games bir süre daha böyle devam edecektir ancak elinde sonunda benzer adımları onlarda atıcaktır.

Geriye sanırım EA Play Pro kalıyor. Şu anda yıllığı 1000₺. Ancak EA para gözlü bi firma ve kesinlikle fiyatlandırma konusunda acımaz. Bir gecede 2-3 kat zam yaparlarsa şaşırmam.
Hocam imkanınız varsa son zam gelmeden önce, en azından 1 yıl daha gamepass almanızı öneririm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,607
Üyeler
167,527
Son üye
Efe1507
Top Bottom