Şu an Nova 7 kullanıyorum. Dün satın aldım, Nova 7'nin nova 5'den iyi olduğunu sandım sıralamaya göre.
Günlerce araştırma yaptıktan sonra Nova 5’in, Nova 7’ye kıyasla daha iyi bir seçenek olduğunu fark ettim. Nova 5 son çıkan kulaklık modeliymiş, üstüne indirim de gelince iade ederek Nova 5 sipariş ettim.
Bu yüzden sizlere de Nova 5’i öneririm.
Nova 5’in (2024) Avantajları:
- Daha hafif bir tasarıma sahip.
- Pil ömrü daha uzun.
- Yalnızca Nova 5’te bulunan bir mobil uygulama desteği mevcut. (Nova 7'de eq için pc şart)
- Mikrofon kalitesi daha iyi.
- Hoparlör yüksek çözünürlük (Hi-Res) desteğine sahip.
- Bluetooth ve kablosuz bağlantı arasında hızlı geçiş yapabiliyor (aynı anda ikisi kullanılamasa da geçiş mümkündür).
- Daha sıkı bir şekilde kafayı tutuyor.
Nova 7’nin (2022) Artıları:
- 3.5 mm jack girişi bulunuyor.
- Bluetooth ve kablosuz bağlantı aynı anda kaynak olarak kullanılabiliyor.
- Üst kısmı metal malzemeden üretilmiş.
- Üzerinde “Sidetone” adı verilen bir tekerlek bulunuyor; bu sayede kendi sesinizi duyabiliyorsunuz.
Nova 7’nin Kronik Sorunları Var mı?
İnternette bahsedilen tüm kronik sorunları test ettim. Tek fark ettiğim problem, kulaklığın üzerindeki ses tekerleğini %90’ın üzerine çıkardığımda arka planda hafif bir dip ses oluşması. Bunu önlemek için sesi %80-85 seviyesinde tutup Windows’tan sesi yükseltiyorum. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. (Her türlü testi yaptım, bluetooth, dongle, discord görüşmeleri, müzik testleri, surround testleri gibi)
Ancak tasarım açısından bir dezavantajı var. Kulaklık iskeleti, sadece sağdan veya soldan destekle tutuluyor. Bu yüzden birçok kişi kulaklığın kırıldığını belirtiyor. Nova 5’te ise bu sorun giderilmiş.
Not: Chatmix fiziki tekerleği yalnızca 5x modelinde mevcut windowsta çalışıyor mu bilgim yok. 7P'de yok ama diğerlerini bilmiyorum. Chatmix özelliği gg uygulamasında mevcut. Model marka farketmeksizin indirip siz de kullanabilirsiniz.
Nova 5'i de Mediamarkt'dan app'e özel indirim ile 5400'e alabiliyorsunuz.