Neler Yeni

Şu pythonu öğrenemedim gitti

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mehmet
Merhaba dostlar. İyi forumlar. Yazılım öğrenmek istiyorum hiç bir yeri kazamassam bari elimde köşede dursun diyorum. Pythondan başlamak istiyorum ama nasıl öğrenicem. Evet youtubede videoları var binlerce ama öğrendiğimi ertesi gün unutuyorum. Verimli çalışma tekniği falan varmı öğrenenler nasıl öğrendi ? Ve youtubede önerdiği kanallar varmı

fruko.gzz

80+ Silver
Merhaba dostlar. İyi forumlar. Yazılım öğrenmek istiyorum hiç bir yeri kazamassam bari elimde köşede dursun diyorum. Pythondan başlamak istiyorum ama nasıl öğrenicem. Evet youtubede videoları var binlerce ama öğrendiğimi ertesi gün unutuyorum. Verimli çalışma tekniği falan varmı öğrenenler nasıl öğrendi ? Ve youtubede önerdiği kanallar varmı
Video izlemekle iş bitmiyor ders çalışma gibi düşün matematik videosu öğrendikten sonra soru bankasını açıp nasıl soru çözüyorsan yazılımdada bir konu bittiğindede onun üzere ufak çaplı programlar yazmaya çalışmalısın böylelikle algoritma kafana oturur..

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Video izlemekle iş bitmiyor ders çalışma gibi düşün matematik videosu öğrendikten sonra soru bankasını açıp nasıl soru çözüyorsan yazılımdada bir konu bittiğindede onun üzere ufak çaplı programlar yazmaya çalışmalısın böylelikle algoritma kafana oturur..
Bende durdum durdum şimdi öğrenmeye başlayacam sınav senem bu sene zor olmazmı diyorum dershanedir evdeki ayrı derstir üstüne birde python eklendi ama geleceğimden önemli değil bişey olmaz

Existentia

80+ Silver
Hocam sadece videoları izlemiyorsunuz degil mi ? Aynı anda yapılanları yapmanız da lazım ayrıca düzensiz ilerlemeyin baştan sona ögreten bir kurs bulursanız onu baştan sonra izleyin

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sadece videoları izlemiyorsunuz degil mi ? Aynı anda yapılanları yapmanız da lazım ayrıca düzensiz ilerlemeyin baştan sona ögreten bir kurs bulursanız onu baştan sonra izleyin
videoyu izleyip sonrasında işleme geçip 1 kere deniyordum ve bitiyordu o konu not falan tutmuyordum

fruko.gzz

80+ Silver
Bende durdum durdum şimdi öğrenmeye başlayacam sınav senem bu sene zor olmazmı diyorum dershanedir evdeki ayrı derstir üstüne birde python eklendi ama geleceğimden önemli değil bişey olmaz
Hocam çok kapasiteniz yoksa uğraşmayın 1 ay sonra bırakırsın olan senin vaktine olur tecrübemden biliyorum.

GlHarry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erdem BELER
Python öğrenmen sana pek bir şey katmaz, herkes Python biliyor zaten. Sınav senende yazılıma kafa yormak yerine derslerine kafa yor, hiç olmazsa bir hayale umut bağlamazsın, derslerini çalışarak daha garanti bir geleceğini inşa edersin.

NOT: Ben yazılım mühendisiyim. Burada kimseye "şunu şunu çalışmayın, boş işler" demiyorum. İlimin, bilginin azı çoğu olmaz, bu yaşta bile bir şeyleri öğrenmeye istekli olman çok güzel bir şey ama ben dobra olarak söylüyorum. Özellikle gençler kolay diye Python öğrenmeye çalışıyorlar ama herkes bildikten sonra sen çok çok çok iyi bilmezsen pythonu bir fark yaratamazsın, sadece bilmiş olursun. Düzenli olarak çalışmayıp, pratik yapmayıp, günlük olarak Python ile çalışmadıktan sonra da 2-3 ay sonra çok rahat unutursun pythonu.

lyiafpsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mehmet
Python öğrenmen sana pek bir şey katmaz, herkes Python biliyor zaten. Sınav senende yazılıma kafa yormak yerine derslerine kafa yor, hiç olmazsa bir hayale umut bağlamazsın, derslerini çalışarak daha garanti bir geleceğini inşa edersin.

NOT: Ben yazılım mühendisiyim. Burada kimseye "şunu şunu çalışmayın, boş işler" demiyorum. İlimin, bilginin azı çoğu olmaz, bu yaşta bile bir şeyleri öğrenmeye istekli olman çok güzel bir şey ama ben dobra olarak söylüyorum. Özellikle gençler kolay diye Python öğrenmeye çalışıyorlar ama herkes bildikten sonra sen çok çok çok iyi bilmezsen pythonu bir fark yaratamazsın, sadece bilmiş olursun. Düzenli olarak çalışmayıp, pratik yapmayıp, günlük olarak Python ile çalışmadıktan sonra da 2-3 ay sonra çok rahat unutursun pythonu.
Hocam peki önerdiğin bir yazılım dili varmıdır yavaş yavaş ufak dokunuşlarla alt yapısını kursam sınavdan sonrada öğrenmeye başlasam

yenigeldim

80+ Silver

Sen yazılım mühendisisin de biz ne mühendisiyiz?Pyhton öğrenme herkes biliyor gibi saçma bir cümle kurman olmamış. Sınavına çalışsın. Şu an için başka her şey boş onun için.

GlHarry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Erdem BELER
2002 liyim bu arada, "Geleceğimden önemli değil olsun Python öğrenirim"gibi bir şey demişsin ama senin geleceğin önündeki sınavın. Pythonu her zaman öğrenirsin, her zaman da unutursun. Ben 2 haftada SQL öğrenip çalıştığım yerde sıfırdan db kurdum, şimdi Python ile yapay zeka ve otomasyonlar yapıyorum, SQL'i unuttum. Haftaya yine SQL'e dönsem bu sefer Pyhton'u tekrar unutacağım.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herkesin yapabilceğini sanmıyorum bu yazılım işinin baya üstünde durman lazım Algoritma mantığına hakim olman gerekir.Youtube dan öğrenilcek bişi değil bu direk para verip kurslara yüz yüze olarak bir hoca yardımıyla öğrenebilirsin.

Top Bottom