- Reaksiyon skoru
- 1,876
öldürcemNe yani bir serseri elinde delici aletle son sürat ailene saldırsa onu öldürmeyecek misin son çare
öldürcemNe yani bir serseri elinde delici aletle son sürat ailene saldırsa onu öldürmeyecek misin son çare
Ne alaka bu dünyada da cezası var. Hırsızlık yapanların eli kesiliyordu hani.Mesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.
Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor
Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.
bence birini öldürene ödül verelim sonucta cehennemde ceza alıcakMesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.
Atıyorum 1 Kişiyi öldürmenin cezasını Allah buyuruyor ki 15 yıl cehennem azabı çekecek.Şimdi siz kalkıpta bu adama dünyada
30 yıl hapis cezası verdiniz diyelim.Üstüne birde Allah 15 yıl ekliyor bu adam HAKSIZ FAZLA ceza almıs oluyor
Ceza alsın tabii ki ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada almalı ki adalet olsun.
bence o dini kanıtlayamazsın ama yil 2025 kocaman bir yil artik teknoloji veya arsivler iyice gelisti insan ne ararsa bulabiliyor ama hala ateistler var yani adamlarin da bir sey bildikleri var demek ki her saniye yeni dini argumanlar ortaya cikiyor yeni cahil insanlar turuyor maalesef bunu asla durduramazsin, insanoglu oyle oteki tarafa bu tarafa felan bakmiyor onun dusundugu tek sey bu dunyada adaleti saglayabilmek ve insanlari koruyabilmek...(tabii ki yetki sahibi insanlardan bahsediyorum) bu dunyada hapislerde curusun ahirette o isi hallederler zaten haa ama eger bir dininiz yoksa yine de ceza verelim zaten obur dunyada puff %100 kazaniyoruz siz dahil kimse de zarar gormuyor... yani en azindan yasadigimiz yerde ceza lazimİşte aradığım cevap.Önce o dinin kanıtlanması gerek öteki taraf gerçekten varmı kesin bilinmesi gerek ki mutlak adaleti sağlayabilelim.Bunu kanıtlayamadığım için ki bana görede öteki taraf olmadığı için insan oğlu cezayı öteki tarafa değil burada kesiyor.
Adama aynı anda niye 2 ceza veriyorsun hakettiği cezayı vermen lazım.Allah diyorki hırsızlığın cezası 5 yıl cehennem.Sen üstüne birde adama bu dünyada neden hapis cezası veriyorsunNe alaka bu dünyada da cezası var. Hırsızlık yapanların eli kesiliyordu hani.
Kardeşim adam senin tanrini inkar ediyor adama niye inanmadığın tanrının kuralını uyguluyorsun adamın suçu ne ya tanrı yoksa yada doğru tanrı Allah değilse adama 2x fazla ceza vereceksin yineMesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.
yav nerde diyor ya tövbe tövbeAdama aynı anda niye 2 ceza veriyorsun hakettiği cezayı vermen lazım.Allah diyorki hırsızlığın cezası 5 yıl cehennem.Sen üstüne birde adama bu dünyada neden hapis cezası veriyorsun
Misal olarak diyorum ama illaki onunda kendine göre bi ceza ölçü sistemi vardıryav nerde diyor ya tövbe tövbe
reis ne iciyorsun bilmiyorum ama saticiyi degistirMesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.
seni bir köşeye sıkıştırıp halletse yine de mi ceza verilmesin dersinMesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.
fıs dedikten sonraMesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.
Ceza verilsin ama ya komple bu dünyada yada komple öteki dünyada verilsin.Neden pay ettiriyorsun iki tarafa ?seni bir köşeye sıkıştırıp halletse yine de mi ceza verilmesin dersin
Suç işleyen senin bacını ananı öldürdüğü zaman da bunu konuyu tekrar açMesela arkadaşlar felsefik olarak düşünelim.