sunucuda ram mi önemlidir cpu mu ?

Hocam sunucu deyince bende Global fiziksel sunucu falan sandım 😅 CPU'n ne? Ramin ne? Ayrıca MC sunucusunda ram'e ağırlık ver gibisinden ayarlar mı var bilmediğimden soruyorum?
birader ben server açıcam birtane hiç anlamıyorum gözünü seveyim bana bi yardımcı ol

minecraft oynayağız arkadaşlar ile

cpuya ağırlık vereyim RAM miktarına mı

10-20 kişiyiz

İkiside çok önemli sunucu açacaksan ram minimum 16GB olmalı işlemcide en az 12T olmalı yani 6c12t minimum
sunucuyu ben açmayağım hostingden kiralacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sunucu deyince bende Global fiziksel sunucu falan sandım 😅 CPU'n ne? Ramin ne? Ayrıca MC sunucusunda ram'e ağırlık ver gibisinden ayarlar mı var bilmediğimden soruyorum?
serverkurma hostingden minecraft sunucusu açıcam kemdiniz seçiyoruz ram miktarını CPU'yu falan
onu sordum

serverkurma hostingden minecraft sunucusu açıcam kemdiniz seçiyoruz ram miktarını CPU'yu falan
onu sordum
Hocam 16gb ve üstü Ram varsa Ram, yoksa CPU ama CPU modelinizi de söyleyin

Hayır sunucu alırken ram ve cpu olarak alıyosun 16 GB Ram ve 6 çekirdek gibi minecraft fazla ram kullanıyosa ram almalı ve minecraftın kullandığı ramden fazla ram almalı

10-20 kişilik minecraft sunucusu açmak kolay ki kendi bilgisayarından bile açabilirsin hosting şart değil

6 GB RAM 15 kişiye yeter sanırım mod paketi vb yok ise. CPU ise ortalama bir şey olsa yeterli.

onu sordum
Seçtiğin cpu hangi model

10-20 kişilik minecraft sunucusu açmak kolay ki kendi bilgisayarından bile açabilirsin hosting şart değil
franko sen bilgisayarını ne zaman topladın bide kaça topladın

franko sen bilgisayarını ne zaman topladın bide kaça topladın
2020 yazında aldım ama çok fazla parça değiştirdim o yüzden fiyatını bilmiyorum, şimdi custom sıvı soğutma aldım toplam 35k vardır herhalde

Geri