Neler Yeni

Sürekli %100 Kullanım

BYLOWA06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Muhammed Şahin
Herkese iyi forumlar. Rx580 ve i3 9100F kullanmaktayım, çoğu oyunda %100 kullanıma giriyor ve fps 30-40 arasını geçmiyor. Yine her oyunda anlık bir kaç saniyelik donmalar yaşıyorum. Ekran kartının kullanımı dalgalanıyor 0 oluyor 30 oluyor 40 60 80 100 sürekli değişiyor %100 de sabit kalmıyor. Oyun donup kendine geldiği sırada afterburner da çoğu değer 0a düşüp yeniden artıyor, % kullanımı voltaj kullanımı hepsi sıfırı görüyor ve tekrar geliyor. Ekran kartı 185 tdp işlemci 65, ama oyunlarda biri 120 130w diğeri 25 30w kullanıyor en fazla ve sıcaklıkları kart 65-75 işlemci 55-65 en fazla. Gerekli testler yaptım furmark, occt, cinebench20, ramleri windowsla kontrol ettim sorunsuz gözüküyor her şey. Formatım taze Windowsum orjinal. Aklıma gelen her şeyi denedim ama düzelmiyor, fikirlerinize açığım. teşekkürler

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
denetim masasından yüksek performansa alın işlemci turbo hızlara cıksın cogunlukla darbogaz gıbı gozukuyor ama cogu kısı i3 9100f rx 580 fln kullanıyor bılemedım csgo lol valorant tarzı oyunlar da mı yasıyorsun o oyunlarda olma ıhtımalı daha yuksek kartın rdp degerı normal 120 130 stok halde o kadar kullanır 150gorurse maks gorur ıslemcı tdp hakkında bır bılgım yok ekran cozunurlulugunuz 1080p mı 720p ıse onu 1080p monıtorde kullanmanız gerekecek benımde aklıma bır sey gelmıyor yazılımsal brı sorun olacagını sanmıyorum

BYLOWA06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Muhammed Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci darboğaz yapıyor olabilir mi?
İnternette test videolarından karşılaştırma yapıyorum bir aksilik göremiyorum benimki gibi olmuyor düşük fps bir yana anlık donmalar daha can sıkıyor unturned gibi bir oyunda bile dakikada bir donması normal mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

denetim masasından yüksek performansa alın işlemci turbo hızlara cıksın cogunlukla darbogaz gıbı gozukuyor ama cogu kısı i3 9100f rx 580 fln kullanıyor bılemedım csgo lol valorant tarzı oyunlar da mı yasıyorsun o oyunlarda olma ıhtımalı daha yuksek kartın rdp degerı normal 120 130 stok halde o kadar kullanır 150gorurse maks gorur ıslemcı tdp hakkında bır bılgım yok ekran cozunurlulugunuz 1080p mı 720p ıse onu 1080p monıtorde kullanmanız gerekecek benımde aklıma bır sey gelmıyor yazılımsal brı sorun olacagını sanmıyorum
Turbo boost çalışıyor 4ghz de çalışıyor oyunlarda, yüksek performansta kullanıyorum, cs de bir oyunu sorunsuz oynuyorum diğer oyunda anlık donmalar başlıyor bilgisayarı resetliyorum kesiliyo diğer oyuna gene anlık donmalar başlıyo, 1080p kullanıyorum

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
İnternette test videolarından karşılaştırma yapıyorum bir aksilik göremiyorum benimki gibi olmuyor düşük fps bir yana anlık donmalar daha can sıkıyor unturned gibi bir oyunda bile dakikada bir donması normal mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Turbo boost çalışıyor 4ghz de çalışıyor oyunlarda, yüksek performansta kullanıyorum, cs de bir oyunu sorunsuz oynuyorum diğer oyunda anlık donmalar başlıyor bilgisayarı resetliyorum kesiliyo diğer oyuna gene anlık donmalar başlıyo, 1080p kullanıyorum
depolama ssd hdd bunun hızlarını sorun olup olmadıgını kontrol ettınız mı

BYLOWA06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Muhammed Şahin
depolama ssd HDD bunun hızlarını sorun olup olmadıgını kontrol ettınız mı
crucial storage executive, crystal disk info gibi programlardan kontrol ettim durumları düzgün görünüyor ssd ve hdd iki ayrı disk kullanıyorum ve fark etmiyor oyun hangi diskte olursa olsun anlık donma yapıyor

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,610
İsim
Özgürcan
crucial storage executive, crystal disk info gibi programlardan kontrol ettim durumları düzgün görünüyor ssd ve HDD iki ayrı disk kullanıyorum ve fark etmiyor oyun hangi diskte olursa olsun anlık donma yapıyor
buna gore degenlerıdın mı burda fpsler aman aman yuksek degıl ama fps drop yok galıba hepsını ızlemedım
incelem vıdeo ıle karsılastırdınmı o ıslemcının en buyuk sorunu 4c 4th olması 4c 8th olsa bunları yasayacagını sanmıyorum

BYLOWA06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Muhammed Şahin
Bu değerler benimkine göre az. Asıl sıkıntım fazla kullanıma girip fps düşürmesinden ziyade anlık donma yaşamam. Eski oyunlarda Mafia 2, Witcher 1, TR2013, vb fpsim 100+, değerler düşük, ancak anlık donma yaşıyorum dakkada 1 kere 2 kere yapıyor bazen 5 10 saniye kendine gelemiyor çok sık yapıyor yeni oyunlarda darboğaza giriyor olabilir fakat eski ve küçük oyunlarda bu donma işlemleri anormal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,904
Üyeler
164,398
Son üye
RAESH202
Top Bottom