Neler Yeni

Sürücü Belgesi Hakkında Bilgi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Engine
1 Mayıs Doğumluyum 20 Gün Sonra 18 oluyorum Sürücü Kursuna Belgelerimi Teslim Ettim.Süreç Nasıl İlerliyor Bilgi Verirseniz Sevinirim.

Kawazaki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Fatih Gündoğdu
hocam ben de yaşımı doldurmadan belgelerimi vermiştim, yaşını doldurduğun zaman bir veya 2 hafta içinde yazılı sınav oluyorsun, 3 hafta sonra falan da direksiyon sınavın olması lazım, zaten size her şeyi kurs önceden bilgisini verir

Emre_kymk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,252
İsim
Ali Emre Kaymak
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar, oyun
Instagram
emrekymk_10
Öncelikle yazılı derslerin başlayacak. Normal okul gibi yazılı ders göreceksin trafik kuralları levhalar tabelalar vs. gibi dersler işleniyor. Bunun sonunda yazılı test sınavına gireceksin. Bu testten eğer başarıyla geçersen 2 hafta sürecek olan pratik sürücü kursu eğitimleri başlayacak. Yanındaki Direksiyon eğitimi hocan ile birlikte trafiğe çıkacaksın. 2 haftanın sonunda hocan arka koltuğa oturacak ve sınav komisyonu üyeleri gözlemi eşliğinde hocanla birlikte 2 hafta boyunca sürdüğün rotada sınav olacaksın. Eksiksiz bir şekilde sınavı da tamamladıktan sonra ehliyetini almaya hak kazanacaksın. Bu kadar

Koyun Shaun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,295
İsim
İsimsiz
İlgilendiği Kategoriler
Baydırmen
Instagram
TheCarSave
Steam
TrackVoice
5 gün boyunca teorik eğitime gidiyorsun. Sınıf halinde hoca anlatıyor siz dinliyorsunuz. Sınav harcını yatırıp hocam ne zaman sınavım olur dediğinde sizi arayacağız diyorlar. Zaman geldiğinde seni arıyorlar yeri ve zamanı atıyorlar. Gidip sınava giriş belgeni kurstan alıyorsun. Aldıktan sonra sınav günün geldiğine gidiyorsun sonuçların hemen açıklanıyor. Sınav bittikten sonra çıkarken kapının orada sonuçları alma yeri var sisteme tc kimlik no giriyorsun hemen açıklıyor. Sonra kursu arıyorsun ve sınavdan geçtim ne zaman direksiyon eğitimim olur diyorsun ve ayarlıyorlar. Eğitimlerin 4 saat + 4 saat + 4 saat + 2 saat olarak eğitim göreceksin. Hiç uzun veya kısa diye korkma zaten ilk derste navgiasyonu çözersin 2. derste hemen aklından yaparsın. Hocanın söylemesine bile gerek kalmaz. Eğer daha önce araba kullanmadıysan sana debriyaj fren ve gaz ne işe yaradıklarını söyler aracı nasıl kullanacağını söyler. Araç içi tanıtımını ufaktan özet geçer. Eğitim bittikten sonra sınav günü alırsın. Sınav günü geldiğinde biraz erken orada ol bazen hocalar karşı taraftan çıkabiliyor :D benimki öyle olmuştu. Sende önce ve sonra sınava girenler oluyor. Senden önce birisi girdiği için zaten koltuk ve aynalar ya çok uzak ya da çok yakın gözükebilir. O yüzden sen daha komisyon üyesi gelmeden koltuğunu ayarla hazırda dursun araçtan in. Hoca sana kaput ve bagajı gösterecek. Kaputtan 5 bagajdan 5 tane bilsen yeter. Zaten bilinmesi kolay şeyler normal hayatında lazım olur. Sonra sınavı yapıyorsun geçtiğin zaman direkt nvi.gov.tr adresinden kendine 1 haftaya kayıt aç. Kursundan belgeleri alıp harcını da yatırdıktan sonra tamamdır.

Faveouls

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Emre
Biz sürücü kursu işetiyoruz, kafana takılan soruları özelden yazarsan yardımcı olurum @Unreal Engine

r4NG3r

80+ Silver
Teorik derse felan gitme zaman kaybı son gün çıkmış sorulara baktım sadece 96 aldım

UÇAN TÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
EFEKAN SARIKAYA
Dostum sürücü kurslarına zam mı geliyor 10 temmuzda? Geliyorsa ehliyet harcına da zam gelir mi?
Harçlara yıl sonunda zam gelir. Evet sürücü kursları zamlanıyor sanırsam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Engine
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben kursla 5 K ya anlaştım 16 Temmuzda Direksiyon sınavım var ve ayın 10 nunda zam gelecek diyorlar etkilenir miyim?

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
ben kursla 5 K ya anlaştım 16 Temmuzda Direksiyon sınavım var ve ayın 10 nunda zam gelecek diyorlar etkilenir miyim?
il neresi ben bugün konuştum birkaç yerle kurs ücreti sadece 9k diyorlar artık

Top Bottom