sürücü kullanımda? disk biçimlendirme

oaK´

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,610
merhaba, elimde şuan 2 adet ssd var ikisinde de işletim sistemi var ana disk harici olan diski ilk aldığım gündeki gibi içinde hiç bir şey olmadan kullanmak istiyorum biçimlendir yapa tıklıyorum her şey sorunsuz ilerliyor ancak bir uyarı veriyor
"bu sürücü kullanımda. başka bir program veya disk bu sürücüyü kullanıyor"
ben bu uyarıya onay verirsem başıma ne gelir?
veya ikincil diske nasıl bir format atmalıyım?

merhaba, elimde şuan 2 adet ssd var ikisinde de işletim sistemi var ana disk harici olan diski ilk aldığım gündeki gibi içinde hiç bir şey olmadan kullanmak istiyorum biçimlendir yapa tıklıyorum her şey sorunsuz ilerliyor ancak bir uyarı veriyor
"bu sürücü kullanımda. başka bir program veya disk bu sürücüyü kullanıyor"
ben bu uyarıya onay verirsem başıma ne gelir?
veya ikincil diske nasıl bir format atmalıyım?
Bilgisayarı güvenli modda başlatıp biçimlendirme işlemini yapın.

peki biçimlendirme işlemi windowsuda siliyor mu bazı yerlerde silmiyor vs yazmışlar
Windows'un yüklü olmadığı diski biçimlendirceğin için silemez.

Normal de Windows'un yüklü olduğu disk normal yollarla biçimlendiremiyor.

Windows'un yüklü olmadığı diski biçimlendirceğin için silemez.

Normal de Windows'un yüklü olduğu disk normal yollarla biçimlendiremiyor.
ikincil diskin içinde de dosyaları var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nasıl ilk günkü haline getirebilirim ikincil ssd yi?

ikincil diskin içinde de dosyaları var

nasıl ilk günkü haline getirebilirim ikincil ssd yi?
Aktif olarak o çalışmıyor. Diğer diskteki Windows çalışıyor. Senin dediğine göre.

Aktif olarak o çalışmıyor. Diğer diskteki Windows çalışıyor. Senin dediğine göre.
windowsu siler mi dediğim ikincil diskte ki windows dosyalarını siler mi ana diskte ki windowstan bahsetmiyorum

güvenli mod da biçimlendirme yapacağım değil mi sadece?
ayrıca sizce "bu sürücü kullanımda. başka bir program veya disk bu sürücüyü kullanıyor" uyarısını neden alıyorum?
ikincil diski bir iki gün önce ana disk olarak kullanıyordum tüm driverlar orda idi şuan ki ana diskimde herhangi bir sürücü yok o yüzden olabilir mi?

ayrıca sizce "bu sürücü kullanımda. başka bir program veya disk bu sürücüyü kullanıyor" uyarısını neden alıyorum?
O diskin içindeki bir uygulama çalıştığı için.

güvenli mod da biçimlendirme yapacağım değil mi sadece?
Evet.

ikincil diski bir iki gün önce ana disk olarak kullanıyordum tüm driverlar orda idi şuan ki ana diskimde herhangi bir sürücü yok o yüzden olabilir mi?
Bilmiyorum.

tamamdır bilgiler için çok teşekkür ederim şimdi deneyip sonucu paylaşırım ^^

her şey sorunsuz oldu ve windows dahil tüm dosyalar silindi çok teşekkür ederim <3

ayrıca iki ssd kullandığımdan beri bilgisayarı açtığım zaman not defteri açılıyor ve şunlar yazıyor;
[.shellclassinfo]localizedresourcename=@%systemroot%\system32\shell32.dll,-21787

bunlar nedir ve ana diski bulut üzerinden sıfırlasam düzelir mi?

Son düzenleme:
tamamdır bilgiler için çok teşekkür ederim şimdi deneyip sonucu paylaşırım ^^

her şey sorunsuz oldu ve windows dahil tüm dosyalar silindi çok teşekkür ederim <3

ayrıca iki ssd kullandığımdan beri bilgisayarı açtığım zaman not defteri açılıyor ve şunlar yazıyor;
[.shellclassinfo]localizedresourcename=@%systemroot%\system32\shell32.dll,-21787

bunlar nedir ve ana diski bulut üzerinden sıfırlasam düzelir mi?
Bilemiyorum ne olduğunu.
Rica ederim.

Bilemiyorum ne olduğunu.
Rica ederim.
dosya çakışması vs diyorlar, bulut üzerinden sıfırlayınca düzelir diye tahmin ediyorum yaptıktan sonra yazarım buraya
tekrardan teşekkür ederim iyi forumlar dilerim <3

Geri