Neler Yeni

Android Sürüm değiştirmek mümkün mü?

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin
Merhaba Arkadaşlar ben samsung galaxy s20 fe aldım android 11 ile ve android 12 güncellemesini yaptım keşke yapmasaydım ağır çekim ve ultra ağır çekim kameraları çöp olmuş android 11 iken süperlerdi tekrar android 11'e dönmek mümkün mü?

Bahadurs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Abdulhamit Bahadır
Merhaba Arkadaşlar ben samsung galaxy s20 fe aldım android 11 ile ve android 12 güncellemesini yaptım keşke yapmasaydım ağır çekim ve ultra ağır çekim kameraları çöp olmuş android 11 iken süperlerdi tekrar android 11'e dönmek mümkün mü?
Bildiğim kadarıyla samsungun yaklaşık 10 seneden fazladır yapmış olduğu bir sistem var. Bu sistemde telefonlara u1 u2 u3 gibi bir kod koyuyor. Bu kodlar cihazın güvenlik seviyesiyle alakalı bir şey. Bu söylediklerim biraz yanlış olabilir ama bildiğim ve de yaptığım denemeler sonucu gördüğüm şeyleri yazıyorum şuan. Cihazınızın bu u sürümü android 11 deki herhangi bir yazılim ile aynıysa ona geçiş yapabiliyorsunuz. Mesela android 12 u6 versiyondasınız. Samsungun sizin cihazınıza android 11 de iken yapmış olduğu yazılımlardan biri u6 ise bu sürüme downgrade yapabiliyorsunuz. Bu konu hakkında bilgisi olup benim yazdiklarımda bir yanlışlık olduğunu düşünen var ise lütfen bu cevabı alıntılayıp benimde ufkumu açsın. Hayırlı aksamlar cümleten.

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bildiğim kadarıyla samsungun yaklaşık 10 seneden fazladır yapmış olduğu bir sistem var. Bu sistemde telefonlara u1 u2 u3 gibi bir kod koyuyor. Bu kodlar cihazın güvenlik seviyesiyle alakalı bir şey. Bu söylediklerim biraz yanlış olabilir ama bildiğim ve de yaptığım denemeler sonucu gördüğüm şeyleri yazıyorum şuan. Cihazınızın bu u sürümü android 11 deki herhangi bir yazılim ile aynıysa ona geçiş yapabiliyorsunuz. Mesela android 12 u6 versiyondasınız. Samsungun sizin cihazınıza android 11 de iken yapmış olduğu yazılımlardan biri u6 ise bu sürüme downgrade yapabiliyorsunuz. Bu konu hakkında bilgisi olup benim yazdiklarımda bir yanlışlık olduğunu düşünen var ise lütfen bu cevabı alıntılayıp benimde ufkumu açsın. Hayırlı aksamlar cümleten.
Hmm teşekkürler ilk defa duydum peki nasıl yapabileceğimizi biliyormusunuz?

Bahadurs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Abdulhamit Bahadır
Hmm teşekkürler ilk defa duydum peki nasıl yapabileceğimizi biliyormusunuz?
Odin diye bir program var. Onun ile birlikte telefona yazılim atıliyor ama sana tavsiyem telefonun sürümünü düşürmemen. Bazen boyle sorunlar olabiliyor ama bu iş arz talep olduğu icin yakın vakitte bu sorunlarin düzeltecek bir güncelleme gelebilir. Özellikle de samsung bu durumlarda güncelleme yayınladığını görmüştüm.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allahtan xiaomi almamışsın 2 senedir kullanıyorum boyle sorunlarda guncelleme alması cok uzun sürüyor. Ama samsungta ikide bir bu hataları düzeltmek icin güncelleme yayınlıyor

Rindane48

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Gökhan Gümüş
Odin ile yapanlar var ama elektrik kesintisi olursa cihaz servislik olur diyorlar bendede s9+ var andnoid 8 dönecektik kamera yüzünden sonra bikaç güncelleme ile düzeldi ama hala sanka android 8 kamera uygulaması daha iyi çekiyor gibi hissettirmiyor değil.

güncellemeden sonra mutlaka hard reset atın düzelir.

şahin doğan

80+ Platinum
güncellemeden sonra mutlaka hard reset atın düzelir.
alakası yok. s20 fe de android 12 yükledikten sonra ağır çekim puslu gibi gösteriyor netlemiyor bir sürü sorun çıkartıyor.

ama bu iş arz talep olduğu icin yakın vakitte bu sorunlarin düzeltecek bir güncelleme gelebilir.
bu sorun uzun süredir var ( android 12 çıktığından beri ) uzun bir süre daha düzeleceğini sanmıyorum.

Bahadurs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Abdulhamit Bahadır
alakası yok. s20 fe de android 12 yükledikten sonra ağır çekim puslu gibi gösteriyor netlemiyor bir sürü sorun çıkartıyor.

bu sorun uzun süredir var ( android 12 çıktığından beri ) uzun bir süre daha düzeleceğini sanmıyorum.
Valla knka dükkana gelen çoğu müşterinin telefonlarinda guncellemeler oluyordu. Ki zaten o kadar fazla sorun olacağını düşünmuyorum. Eger çok takiyor iseniz gcam kullanın şuanlık. Çünkü odin ile yazılim yüklemek özellikle de düşürmek biraz riskli. Bir de samsung cihazlarda hardbrick dediğimiz olay olunca tamiri hem zorlaşıyor hem de cihazı çöp edebiliyor. Bu yazdiklarımı sizi bir nevi caydırmak icin degil bir kac kere bu sorunlardan dolayı gelip bu sonucları aldığımız icin diyorum.

Eğer istiyorsanız size gcam (google kamera) uygulamasını indirebileceğiniz bir uygulama paylaşablirim. Aslinda bu gcam telefonunuzda sorun olmasa bile güzel çektigi için tercih edilen bir uygulama.

Bu uygulamayı indirin zaten biraz bekleyince size uyumlu olup olmadığını yazar ardindan ordaki modellerden kendi cihazınızı bulup kurulumu tamamlayabilirsiniz. Sorununuz olmasa bile deneyebilirsiniz.

tamam hocam sizler daha bilgilisiniz konuyu size devrediyorum :D

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin

İnşallah yeni güncellemeler ile çözerler samsung'a söyledim teknik servise gönderin dediler sizce gerek var mı?

şahin doğan

80+ Platinum
İnşallah yeni güncellemeler ile çözerler samsung'a söyledim teknik servise gönderin dediler sizce gerek var mı?
boşuna gitme seni oyalar dururlar, yok yeni yazılım kuralım onu yapalım bunu yapalım diye. güncellemeleri bekle başka çare yok gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Tahsin
Normalde android için mümkün lakin Samsung üzerinde nasıl işliyor bilemedim. İyi araştırın derim.

ŞahinBaşaran

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Şahin Şahin
Valla knka dükkana gelen çoğu müşterinin telefonlarinda guncellemeler oluyordu. Ki zaten o kadar fazla sorun olacağını düşünmuyorum. Eger çok takiyor iseniz gcam kullanın şuanlık. Çünkü odin ile yazılim yüklemek özellikle de düşürmek biraz riskli. Bir de samsung cihazlarda hardbrick dediğimiz olay olunca tamiri hem zorlaşıyor hem de cihazı çöp edebiliyor. Bu yazdiklarımı sizi bir nevi caydırmak icin degil bir kac kere bu sorunlardan dolayı gelip bu sonucları aldığımız icin diyorum.

Eğer istiyorsanız size gcam (google kamera) uygulamasını indirebileceğiniz bir uygulama paylaşablirim. Aslinda bu gcam telefonunuzda sorun olmasa bile güzel çektigi için tercih edilen bir uygulama.

Bu uygulamayı indirin zaten biraz bekleyince size uyumlu olup olmadığını yazar ardindan ordaki modellerden kendi cihazınızı bulup kurulumu tamamlayabilirsiniz. Sorununuz olmasa bile deneyebilirsiniz.
Google kamera ile kameradan daha iyi performans alıyorum ama ağır çekime basınca beni atıyor farklı sürümler deniyorum şimdi bazılarında atıyor bazılarında donup kalıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,470
Üyeler
163,501
Son üye
durumda
Top Bottom