G.O.A.T.
80+ Platinum
- Katılım
- 1 Haziran 2020
- Mesajlar
- 12,139
- En İyi Cevap
- 6
Dahası
Boş konu. Silmeniz şiddetle önerilir.Bu bir öneri rehberi değildir.
Piyasada genellikle 100-750 TL aralığında bulunan ve bir şekilde önerildiğini gördüğüm, incelemelerini okuduğum/izlediğim ya da kendi denediğim/sahip olduğum tam kablosuz kulaklıkların ayrıntılı teknik özellik ve karşılaştırma tablosudur.
Ürünlerin resmi sitelerinde ve satış sitelerinin açıklama kısımlarında bu bilgiler son derece dağınık olarak yazıldığı için biz kullanıcıların kafası karışmakta. Ben de birkaç aydır bir şekilde radarıma giren her kulaklık için notlar almaya başlamıştım, zamanla kulaklıklar ve notlar birikti. Bir tablo haline getirmenin faydalı olacağını düşündüm ve sizlerle de paylaşıyorum.
Bilgilerin kaynağı üreticilerin resmi sitesi, alışveriş sitelerinin ürün açıklama bölümleri, Scarbir.com/Soundguys gibi yurt dışı inceleme siteleri, Enes Özen gibi Youtube kanalları ve bluetoohrehberi.com gibi kaynaklardır.
Hatalar veya eksikler olabilir. Kaynak belirterek uyarırsanız düzenlemeye çalışırım. Birçok kaynaktan araştırmama rağmen bulamadığım veya doğruluğundan emin olamadığım bilgileri "?" şeklinde boş bıraktım.
Neredeyse tamamı kulak içi silikonlu (izolasyonlu) tip modellerdir.
Tablonun okunuşuyla ilgili notlar ve terimler
IP Sertifikası: Suya ve toza dayanıklılık sertifikası.
AptX: En kaliteli olan LDAC'tan bir tık düşük Bluetooth codec biçimi.
Scarbir: Ürünün TWS kulaklık incelemeleri konusunda dünyada sayılı sitelerden biri olan Scarbir.com’dan kaç yıldız aldığı (5 üzerinden). "?" varsa henüz incelemesi yoktur.
Kullanım süresi: Firmanın verdiği resmi değerlere göre sadece kulaklıkların tek başına kullanım süresi (saat cinsinden).
Kutuyla beraber: Firmanın verdiği resmi değerlere göre kutuyla beraber toplam kullanım süresi (saat cinsinden).
Chip: Kullanılan Bluetooth chipi. Her BT kulaklıkta chip vardır ancak firma hangisini kullandığını özellikle belirttiyse o yazılmıştır. Özellikle Qualcomm QC chip kullanan modellerin ses kalitesi, kullanım süresi, AptX codec desteği gibi birçok yönden genellikle avantajı vardır.
Hızlı şarj: Acil durumların kurtarıcısı. Kaç dakikalık şarjla kaç saat kullanım imkanı sunduğu.
ANC: Active Noise Canceling (Aktif Gürültü Önleme).
ANC db: Firmanın verdiği resmi değerlere göre kaç desibele kadar dış gürültüyü azaltabildiği.
AAC: SBC'den daha kaliteli, AptX'den bir tık düşük Bluetooth codec biçimi. Özellikle iPhone'larda en yüksek AAC codec desteği olduğundan tercih edilecek Bluetooth kulaklıkta da AAC codec desteği olması önerilir.
Excel dosyasını indirmek ve daha rahat göz atmak isteyenler için link:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Rehberimiz burada sonlanmaktadır, faydalı olması dileğiyle
Şakamızı da yaptığımıza göre emeğine eline sağlık bilge kişilik abim.