Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Sergeant Cross

80+ Bronze
Ben de bu konuda karasızım. İnansam mı, inanmasam mı? Sanki bunların hepsi birer hurafe gibi geliyor bana. Teknoloji geliştikçe de bu hurafelerin yalan olduğu ortaya çıktığını düşünmeye başladım. Eskiden güçlü olanın sözü geçiyordu mesela roma imparatorluğu "şöyle yapma böyle yapma yoksa tanrı seni yakar" diye diye insanları düzene sokuyordu sonra hepsi yalan çıktı. Amacım İslam'ı kötülemek değil hatta ben de Müslümanım ama sadece artık bir şüpheyle yaklaşmaya başladım bu dine. Ne yapsam bilemiyorum...

umtb

80+ Bronze
Ben de bu konuda karasızım. İnansam mı, inanmasam mı? Sanki bunların hepsi birer hurafe gibi geliyor bana. Teknoloji geliştikçe de bu hurafelerin yalan olduğu ortaya çıktığını düşünmeye başladım. Eskiden güçlü olanın sözü geçiyordu mesela roma imparatorluğu "şöyle yapma böyle yapma yoksa tanrı seni yakar" diye diye insanları düzene sokuyordu sonra hepsi yalan çıktı. Amacım İslam'ı kötülemek değil hatta ben de Müslümanım ama sadece artık bir şüpheyle yaklaşmaya başladım bu dine. Ne yapsam bilemiyorum...
Bak hocam seni gibiler gelsin canımı yesin ne aklını kurcalıyor yaz bana özelden buradan maymun zekalı arkadaşlar yalan yanlış konuşuyor o yüzden cevap vermem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teknoloji her zaman gelişiyor İslam yıllardan beri değişmiyor. Allahın kanıtının ve mucizesinin bir kanıtı daha burada Kuran asla değişmez Hicr Suresi 9. Ayet Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız. dediğin görüşler dünyanın siyasal koşullarına göre yeniden şekillenir Kuran ortadadır peygamber zamanından beri tek bir kelamı dahi değişmemiştir

Son düzenleme:

Sergeant Cross

80+ Bronze
Bak hocam seni gibiler gelsin canımı yesin ne aklını kurcalıyor yaz bana özelden buradan maymun zekalı arkadaşlar yalan yanlış konuşuyor o yüzden cevap vermem

"Hz. Ali, ahirete inanmayan birine, "Eğer yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz. Ya varsa sen ne yapacaksın?"​

Demişti, değil mi? Hz. Ali'nin bu konuşması benim kafamı çok kurcalıyor. Ben buna göre İslam'a inanamam benim Allah'a ahirete inancım var olduğu için olmuyor o zaman. "Ya tutarsa Allah gerçekten varsa tuttu yoksa bir şey kaybetmedim" mantığıyla yaşamış oluyorum.

umtb

80+ Bronze

"Hz. Ali, ahirete inanmayan birine, "Eğer yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz. Ya varsa sen ne yapacaksın?"​

Demişti, değil mi? Hz. Ali'nin bu konuşması benim kafamı çok kurcalıyor. Ben buna göre İslam'a inanamam benim Allah'a ahirete inancım var olduğu için olmuyor o zaman. "Ya tutarsa Allah gerçekten varsa tuttu yoksa bir şey kaybetmedim" mantığıyla yaşamış oluyorum.
Güzel yürekli kardeşim benim şiiler arasında özellikle Hz.Ali ve sahabeler konusunda inanılmaz pis bir iftira var hz alinin böyle bir sözü yok ilk olarak bunu anla sonrasında ise tek bir sözden koskoca İslam düşüncesini ve ilmini reddetmen çok saçma olur bunu düşün. Kuranı açıp tamamen okudun mu bilmiyorum lütfen tamamını bağlamının kopmayacağı bir sürede bitirmeye çalış

Sergeant Cross

80+ Bronze
Güzel yürekli kardeşim benim şiiler arasında özellikle Hz.Ali ve sahabeler konusunda inanılmaz pis bir iftira var hz alinin böyle bir sözü yok ilk olarak bunu anla sonrasında ise tek bir sözden koskoca İslam düşüncesini ve ilmini reddetmen çok saçma olur bunu düşün. Kuranı açıp tamamen okudun mu bilmiyorum lütfen tamamını bağlamının kopmayacağı bir sürede bitirmeye çalış
Anladım hocam bunun bir iftira olduğunu daha yeni öğrendim. İnşallah daha fazla araştıracağım. Şu an biraz daha aklıma yattı gibi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan
Eveet teşhisi koydum sonunda :LOL: kronik ırkçılık beraberinde gelen aşırı Türkçülükten dolayı dinden çıkma Allah gözünüze gözükse bile inanmayacaksın kardeşim sen kanıtın falanda yok normalde aşağılanması gereken birisin ama yaşın küçüktür diye sabrediyordum ırkçılığın ortaya çıkınca tahamülüm kalmadı Dr house gibiyim valla .kötülük problemine falan getirmeye çalışmış birde yahu dostum Allahın peygamberi bak peygamberi hepsi ne zulümler çekmiş hala yok zulüm oluyorken tanrı nerde ne istiyorsun burası şenlik mi olsun aç iki Kuran oku cevabın orada zaten daha okumadığın kitaba karşı geliyorsun
Halil inalçık kaynaklı Kuran-ı Kerim'i Bitirdim Ben Ki O Bilgin İle Aşşağılayamazsın Ve Bana Böyle bir şey Diyemezsin Ben Terbiyemi Koruyarak Konuşuyorum Haddini Aşma Burada Bana Tanrı Var Diyerek Gerisini Getiremeyen Sensin Ben Sana Bilimin Argümanını Dahi Sunuyorum Sen Bana Gelmiş Ne Diyorsun Herkesin İnancı Kendine Sonra Biz Müslümanlarda İşte Şu Yoktur Bu Yoktur Belli Oluyor

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,703
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji

Dostum hadis kaynaklarına ben şahsen inanmıyorum böyle çok saçma şeyler çıkıyor ortaya. Tamamen Kuranla çelişiyor bunlar Kuranda zaten imanın tamamen inanarak yapılması gerektiği söyleniyor. Zaten saçma olduğunu sende fark ediyorsundur Kuran zaten kendi içinde hadisleri reddediyor kurandan başka hangi hadise inanacaksınız diyor bundan daha saçmaları da var

umtb

80+ Bronze
Anladım hocam bunun bir iftira olduğunu daha yeni öğrendim. İnşallah daha fazla araştıracağım. Şu an biraz daha aklıma yattı gibi
Hocam ilk başta şuradan ilerle hadis vs başta çok aklını karıştırır çünkü hadis başlı başına bir ilim hayatını adaman lazım tam manasıyla öğrenmen için bu ilmi ama Dinini yaşaman için bu ilmi tamamen öğrenmene gerek yok isteyen içindir bu. Kuranı aç ve oku elmalılı meali ile aklına yatmayanı bana her zaman her saat yazabilirsin ve Kurandaki mucizeleri araştır Altay Cem Meriç hocanın vidoları var yine aklına takılan konulara oradan bakabilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan
Eveet teşhisi koydum sonunda :LOL: kronik ırkçılık beraberinde gelen aşırı Türkçülükten dolayı dinden çıkma Allah gözünüze gözükse bile inanmayacaksın kardeşim sen kanıtın falanda yok normalde aşağılanması gereken birisin ama yaşın küçüktür diye sabrediyordum ırkçılığın ortaya çıkınca tahamülüm kalmadı Dr house gibiyim valla .kötülük problemine falan getirmeye çalışmış birde yahu dostum Allahın peygamberi bak peygamberi hepsi ne zulümler çekmiş hala yok zulüm oluyorken tanrı nerde ne istiyorsun burası şenlik mi olsun aç iki Kuran oku cevabın orada zaten daha okumadığın kitaba karşı geliyorsun
Ve Evet Türkçüyüm Ve Bu Irkçılık Yerine Konuluyorsa Irkçınında En Önde Gideniyim Benim Geçmişime Dayalı Ata İnancım Olan Gök Tengrizm Var

Sunamam eğer sunabilseydim ahiret hayatının ne anlamı kalırdı
İyide Sunamıyorsan Sunabilene Neden Sunamadığın bir şey İle Karşı Konuşuyorsun?

umtb

80+ Bronze
Yaw bana bir delil sun
Sen delil sunuyormusun hastalıklı arkadaş al sana kuran mucize açıkla bana birmingham mmushafları. Rum suresi

Ve Evet Türkçüyüm Ve Bu Irkçılık Yerine Konuluyorsa Irkçınında En Önde Gideniyim Benim Geçmişime Dayalı Ata İnancım Olan Gök Tengrizm Var

İyide Sunamıyorsan Sunabilene Neden Sunamadığın bir şey İle Karşı Konuşuyorsun?
Yaş kaç hocam ona göre cevap yazıcam sana bundan sonra

Top Bottom