Remi
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,699
- İsim
- Mustafa
- İlgilendiği Kategoriler
- Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Cemaatleyken cemaate uyuyorum orada bir sorun olmaması için. Kendim evde kılıyorken bahsettiğim şekilde kılıyorum.yani herkes keyfine göre kılsın cemaatle namaz kılınmasın cuma namazını nasıl kılıyorsunuz acaba?
Maide Suresi 101-102. Ayet
"Ey îmân edenler! Size açıklandığı zaman hoşunuza gitmeyecek şeylerden sormayın! Buna rağmen Kur’ân vahyedilirken (Peygamber aranızda olduğu zaman) onları sorarsanız, size (hükmü) açıklanır. (Açıklanmadığına göre) Allah, sizi onlardan muaf tutmuştur. Allah çok bağışlayandır, (günahı sebebiyle kuluna) hemen ceza vermeyip (tövbe etmesi için) mühlet tanıyandır. (Ey îmân edenler!) Sizden önceki bir toplum da böyle sorular sormuş ve sonuçta (kendilerine cevap verilip bazı mükellefiyetler yüklenince) hakikati inkâr etmişlerdi."
Gayet açık ve net Allah bu tarz detayları bilerek vermiyor insanları sıkmaması ve yormaması için bu kadar detaylara boğulan toplumlarında sonra dinden çıktığını da sonraki ayette açıkça belirtiyor. İsteyen hadislerdeki biçimde de kılabilir sonuç olarak niyet aynı onlara böyle kılmayın şöyle kılmayın diyemem, ancak ben hadislere inanmayan birisi olarak sadece kurandaki kılınışıyla kılıyorum.