Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,699
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
yani herkes keyfine göre kılsın cemaatle namaz kılınmasın cuma namazını nasıl kılıyorsunuz acaba?
Cemaatleyken cemaate uyuyorum orada bir sorun olmaması için. Kendim evde kılıyorken bahsettiğim şekilde kılıyorum.

Maide Suresi 101-102. Ayet
"Ey îmân edenler! Size açıklandığı zaman hoşunuza gitmeyecek şeylerden sormayın! Buna rağmen Kur’ân vahyedilirken (Peygamber aranızda olduğu zaman) onları sorarsanız, size (hükmü) açıklanır. (Açıklanmadığına göre) Allah, sizi onlardan muaf tutmuştur. Allah çok bağışlayandır, (günahı sebebiyle kuluna) hemen ceza vermeyip (tövbe etmesi için) mühlet tanıyandır. (Ey îmân edenler!) Sizden önceki bir toplum da böyle sorular sormuş ve sonuçta (kendilerine cevap verilip bazı mükellefiyetler yüklenince) hakikati inkâr etmişlerdi."

Gayet açık ve net Allah bu tarz detayları bilerek vermiyor insanları sıkmaması ve yormaması için bu kadar detaylara boğulan toplumlarında sonra dinden çıktığını da sonraki ayette açıkça belirtiyor. İsteyen hadislerdeki biçimde de kılabilir sonuç olarak niyet aynı onlara böyle kılmayın şöyle kılmayın diyemem, ancak ben hadislere inanmayan birisi olarak sadece kurandaki kılınışıyla kılıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,776
İsim
Taha yücel
Hocam çok basit şekilde islam dinini kanıtlayabilirim En-neysriyi izleyin hocam bide osihmeni anlarsınız o zaman 1 martta ramazan geliyo bide en neysriyi o zaman gör sen bu yeterli

umtb

80+ Bronze
Hocam çok basit şekilde islam dinini kanıtlayabilirim En-neysriyi izleyin hocam bide osihmeni anlarsınız o zaman 1 martta ramazan geliyo bide en neysriyi o zaman gör sen bu yeterli
Şuradaki en net kanıt :LOL:

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Serdar Akyaka
Tüm evren Allah'ın varlığını haykırıyor. Samimi bir şekilde ararsan Allah'ı bulursun. Şu anki bilgiler evrenin Big Bang hadisesiyle oluştuğunu gösteriyor. O zamandan bu zamana geçen milyar yılı düşün ve sonuca bak! Şu dünyanın ve evrenin günümüzdeki haline gelmesi için trilyonlarca kez tesadüf olması lazım. En ufak bir hatada zincir bozulur ve süreç başa döner. Bir akıl, irade olmadan tesadüf eseri bunların oluşabileceğine ihtimal veriyorsan ben sana ne anlatayım!

Çiçeğin üstüne maymun suretini işleyen kim?

Şu güzelliği yaratan kim?
Blue_jay_in_PP_(30960).jpg

Ateistlerin argümanlarından biri de kötülük sorunudur. Neden Allah kötülüğe müsaade ediyor? Neden sınanmak zorundayız? Bunları elbette bende düşündüm ve cevabını buldum. Sınanmadan bir insanın iyi veya kötü olduğu anlaşılamaz. Mesela yıllar geçip çeşitli şekillerde sınandıkça aslında o kadar da iyi bir insan olmadığımı anladım. Hayat gerçekten zor ve kim olduğun sınandıkça anlaşılıyor. Allah bizlerden sadakat bekliyor ve sadakati ölçmenin en iyi yolu sınanmaktır. Ha şimdi haddini aşıp başka bir yol bulunamaz mıydı diyebilirsin. Eğer bu evreni yaratan, her şeyin varlık sebebi olan Allah'tan haşaa daha zeki ve bilgili olduğunu düşünüyorsan ben sana ne diyeyim!

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Yavuz
Argüman sunuyorum orda abicim.O dönemde yaşasaydın yine ozamanın tanrısına bağlı kalırdın diyorum bunu anlayamayacak kadar ***** mısın ?
Yine boş yapıyorsun elimde kalacaksın. O zamanlar tabi yoktu ama bilmediğin bişeyden nasıl sınav edilcektin? Sen sanıyor musun ki onlar cehenneme gitti?

Eğer genel olarak konuşuyorum islamla alakalı bişey yoksa küçücük bir haberini bile almadıysa sadece iyiliğinden sınav edilecekti. Herkesin sorulacak şeyleri farklı bildiği kadar. İyi araştır öyle gel.

Maldonado öyle şey mi olur haberi olmayan bile cehenneme girecek burda nerde adalet? Senin gibi ahmaklar tam bir şey bilmeden herkesi farklı yönlendiriyor.

Burda adam bir soru sormuş fikir alcak herkes fikrini söyler yorum yapar kendisince sense işine gelmeyen fikirle yorum yapıyorsun burda. Sonra biz yobazız tabi canım aynen.

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Mustafa
Yine boş yapıyorsun elimde kalacaksın. O zamanlar tabi yoktu ama bilmediğin bişeyden nasıl sınav edilcektin? Sen sanıyor musun ki onlar cehenneme gitti?

Eğer genel olarak konuşuyorum islamla alakalı bişey yoksa küçücük bir haberini bile almadıysa sadece iyiliğinden sınav edilecekti. Herkesin sorulacak şeyleri farklı bildiği kadar. İyi araştır öyle gel.

Maldonado öyle şey mi olur haberi olmayan bile cehenneme girecek burda nerde adalet? Senin gibi ahmaklar tam bir şey bilmeden herkesi farklı yönlendiriyor.

Burda adam bir soru sormuş fikir alcak herkes fikrini söyler yorum yapar kendisince sense işine gelmeyen fikirle yorum yapıyorsun burda. Sonra biz yobazız tabi canım aynen.
Aynen öyle tam bir YOBAZSIN.Sen kimsin eline alıcaksın beni ? Bide gitmiş profil fotoğrafına cami türbe koymuş.Allahın yobazı seni.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Yavuz
Aynen öyle tam bir YOBAZSIN.Sen kimsin eline alıcaksın beni ? Bide gitmiş profil fotoğrafına cami türbe koymuş.Allahın yobazı seni.
Sanane olm sanane sizin gibiler yüzünden gelişmiyor bu ülke zaten.

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Forget
neden gelişemiyoruz adlı çalışma
13 sayfa sürdü devam edin
medeni bir şekilde tartışamıyorsunuz onu geçtim insanca
bu tür konuların açılmaması lazım şahsi fikrim

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
milletimiz harbi kafayı yemiş olmayan bir şey için 13 sayfa tartışma olmamalı...
bazıları bir de kuş resmi atmış
zeus bunu nede güzel yaratmış ihtişama bakın
bok.jpg

Son düzenleme:

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
EmreE
Uygunsuz davranış