Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Bilime inanacaksın tabii ki hocam bence, yani ben bilime inanıyorum, bu kanun çünkü, sende bilirsin evrim "teorisi"ndeki teori , kanunu açıklayan, o kanunun nasıl işlediğini, süreci açıklayan anlatım bütünüdür, ve evrim teorisi İNANİLMAZ GÜÇLÜ BİR TEORİDİR, EN GÜÇLÜLERİN BAŞINI ÇEKER, BİNLERCE KEZ KANİTLANDİ.
Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz veya baya yakın en azından . Zaten evrim teorisininyanında( kullanım amacı bu değil) derken ki kastım da buydu tam olarak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

"O sapiens türlerinden herhangibirinden bir canlı alıp ona Adem ismini koyup.."

Kuran'da ademi topraktan yarattık diyor, senin dediğin gibi, zaten halihazırda varolan bir türün içinden seçtik, aldık gibi bir ibare yok, yakını bile yok. Biz biliyoruz ki, homo sapiens'ten önce homo erectus gibi onlarca farklı insan türü vardı, şimdi Adem'in "ilk" insan olması çok zor bir olay, çünkü biliyoruz ki Adem'den önce dünyada Homo yani (insan) cinsi vardı, Adem eğer dünyaya "insan" olarak indiyse, Adem'den bir nesil önceki, yani ondan 30 yıl önce yaşamış vehatta belkide adem gelince bile yaşamaya devam eden "homo" , "homo saphiens" değil miydi? Yani Adem'i "Homo Saphiens" in başlangıcı olarak mı görüyorsun? Bence uymuyor, çünkü senin dediğin gibi bir seçip almak gibi bir durum yok, açık açık topraktan yarattık yazıyor.

Ayrıca evrim sapiens'e kadar gelmişse "Adem" ilk olmuyor.. ama heryerde geçer ilk diye.

Keza eğer bir türün içinden alınmışsa Adem, bir anne ve babası olması gerekir, evrimsel olarak anne babası ondan çok geri bir tür olamaz, yani burada yine "Adem"i ilk, özel yapacak bir şey bulmak zorlama bence. Keza zaten "Topraktan yarattık" ifadesi geçiyor.
Aynısı burası içinde geçerli deneye çalışyığım buydu evrimle örtüştürmeye çalışınca nerden tutarsak tutalım ben bir türlü kafamda mantığa oturtamıyorum kafamda sadece her şey olduğu gibi tam anlamıyla doğru olarak oturtabildiğim şeyin terste düşündüğümde ters zaman algısı ile bulabildim ama o da bi noktada saçma gelmiyor değil

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Aslında aynı şeylerden bahsediyoruz veya baya yakın en azından . Zaten evrim teorisininyanında( kullanım amacı bu değil) derken ki kastım da buydu tam olarak.

Aynısı burası içinde geçerli deneye çalışyığım buydu evrimle örtüştürmeye çalışınca nerden tutarsak tutalım ben bir türlü kafamda mantığa oturtamıyorum kafamda sadece her şey olduğu gibi tam anlamıyla doğru olarak oturtabildiğim şeyin terste düşündüğümde ters zaman algısı ile bulabildim ama o da bi noktada saçma gelmiyor değil
Valla bence çok zorlama, bilimsel olarak öyle bir şey zaten yok, aynı şekilde Kuran'da falan da böyle bir iddia yok, bence direkt örtüşmüyor açık bir şekilde.

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Valla bence çok zorlama, bilimsel olarak öyle bir şey zaten yok, aynı şekilde Kuran'da falan da böyle bir iddia yok, bence direkt örtüşmüyor açık bir şekilde.
Farkındayım zaten dediğim gibi aralarında tercih edeceksemde kanıtlanmış olanı tercih ederim , ama zorlayıpta örtüştürmeyi deneyince de sadece zaman akışını değiştirerek örtüştürmeyi başarabilmiş oldum

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Farkındayım zaten dediğim gibi aralarında tercih edeceksemde kanıtlanmış olanı tercih ederim , ama zorlayıpta örtüştürmeyi deneyince de sadece zaman akışını değiştirerek örtüştürmeyi başarabilmiş oldum
Djdhd "zaman akışını değiştirmek" çok fazla bir şey değil mi sence? Kuran'da, Kur'an için "apaçık" bir kitap yazıyor, bence bu kadar zorlamaya gerek yok. O mantığa girersek birde, ben sana Dünya düzdür diyen dini bile mantığa sokarım, hatta bırak mantığa sokmayı, mucize diye yediririm, derim ki "Sicim teorisi ile yeni keşfedilen boyutları, kutsal kitabımızda 1500 yıl önce yazıyordu, Dünya düzdür demesi bundandır, biz göremiyoruz ama dünya başka boyutlarda düzdür, MUCİZE MUCİZE.." diyerek Dünya düzdür diyen adam bile dinini savunmuş olur bu mantık ile..

Yanlış anlama, agresif değilim, sadece bana fazlasıyla tuhaf geliyor. Hani "zamanı tersten ele almak" vs gibi aşırı büyük bir şey yaparak, Adem ile Evrimi uyuşturmak..

Wilot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Alp Kaan CEYLAN
Djdhd "zaman akışını değiştirmek" çok fazla bir şey değil mi sence? Kuran'da, Kur'an için "apaçık" bir kitap yazıyor, bence bu kadar zorlamaya gerek yok. O mantığa girersek birde, ben sana Dünya düzdür diyen dini bile mantığa sokarım, hatta bırak mantığa sokmayı, mucize diye yediririm, derim ki "Sicim teorisi ile yeni keşfedilen boyutları, kutsal kitabımızda 1500 yıl önce yazıyordu, Dünya düzdür demesi bundandır, biz göremiyoruz ama dünya başka boyutlarda düzdür, MUCİZE MUCİZE.." diyerek Dünya düzdür diyen adam bile dinini savunmuş olur bu mantık ile..

Yanlış anlama, agresif değilim, sadece bana fazlasıyla tuhaf geliyor. Hani "zamanı tersten ele almak" vs gibi aşırı büyük bir şey yaparak, Adem ile Evrimi uyuşturmak..
Evet ama zaten inandığımı da söylemedim tek mantığa sokabildiğim hali bu dedim sadece. mantığa sokabildiğim en olası halinde "zaman akışını değiştirerek" yapabiliyorum bunu sadece :D

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kenan Fetheden

Bence büyük konuşuyorsunuz zaman makinesi icat etmeden kimse ademin yok olduğunu kanıtlayamaz ruh veya bilinç olarak bile var olmuş olabilirler Apaçık olan Adem'in ilk elçi olması sadece

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
Evet ama zaten inandığımı da söylemedim tek mantığa sokabildiğim hali bu dedim sadece. mantığa sokabildiğim en olası halinde "zaman akışını değiştirerek" yapabiliyorum bunu sadece :D
Yanlış anlama, mesajımı okuyunca kendime bile agresif bir yazı yazmışım gibi geliyor ama hiç agresif şekilde yazmıyorum emin olabilirsin :) . İnanadabilirsin, herkes özgürdür, hİçbirşey demem. Sadece bana, sanki kuralları bu kadar esnetince, en saçma, en olmayacak şeyi bile aklayabiliriz, bağdaştırabiliriz gibi geliyor.

Bence büyük konuşuyorsunuz zaman makinesi icat etmeden kimse ademin yok olduğunu kanıtlayamaz ruh veya bilinç olarak bile var olmuş olabilirler Apaçık olan Adem'in ilk elçi olması sadece
Apaçık? Nereden biliyorsun? Kuran'dan? Sorularım bu kadar.

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Kenan Fetheden
Yanlış anlama, mesajımı okuyunca kendime bile agresif bir yazı yazmışım gibi geliyor ama hiç agresif şekilde yazmıyorum emin olabilirsin :) . İnanadabilirsin, herkes özgürdür, hİçbirşey demem. Sadece bana, sanki kuralları bu kadar esnetince, en saçma, en olmayacak şeyi bile aklayabiliriz, bağdaştırabiliriz gibi geliyor.

Apaçık? Nereden biliyorsun? Kuran'dan? Sorularım bu kadar.
Kurandan bildiğime göre islamın asla bilemeceğimiz konularda güvenmemiz gereken anlatımlar yaptığı ortada.

Anubiss

80+
Sağol sayende evrimin din ile ters düştüğü kanaatine vardım.Videodaki adam zaten inanmıyormuş evrime "şu evrim hakkındada birşeyler söylememişim bi söylim" demiş bu videoya çekmiş, bende ilk başlarda öyle düşünüyordum fakat saçma olduğunu anladım. Kendi kendine evrimleşmiş Sapiens familyası nasıl toprakla yaratılmış oluyor o zaman burda bir terslik var

Hocam evrimdede Dinazorları anlamıyorum, o kadar eskiden evrim nasıl o kadar gelişti ki dinazor gibi büyük canlılar meydana geldi başka canlılar yokken

Son düzenleme:

panda_1

80+
ALLAH'IN VARLIĞINA AKLİ DELİLLER

Hudûs Delili:
Kelam bilginlerinin meşhur bir delilidir. Âlemin ve ondaki varlıkların sonradan var olduğu gerçeğinden hareketle âlemin bir var ediciye bir yaratıcıya muhtaç olduğu, bu düşünceden hareketle de Allah’ın varlığını ispatlayan bir delildir. Çünkü bu kainatta her varlık, sonradan meydana gelmiştir ve var olmayı da kendi istememiştir. Onların bir zaman ve mekanda var olmasını isteyen bir var edici (yaratıcı) olmalıdır. O da Allah’tır.

İmkân Delili: Bu delil daha çok İslam âlimlerinin, alemin ‘‘vacip’’ (varlığı zorunlu) değil, ‘‘mümkin’’ (varlığı da yokluğu da mümkün) bir varlık olduğu ve var olmak için bir sebebe ihtiyaç duyduğu esasından hareketle Allah’ın varlığını ispat ettikleri bir delildir.

Nizam Delili: Bu delil ile, tabiatta cereyan eden olaylarda duyularla idrak edilebilen büyük ahenge ve şaşmaz düzene bakılarak, alemdeki bu düzenin, her şeyi bilen ve her şeye güç yetiren bir yaratıcının eseri olduğu ifade edilir. Bu delile gaye, hikmet, itkan ve inayet delili adı da verilir.
Nizam delili aynı zamanda Allah’ın eşinin, denginin, benzerinin olmadığı, O’nun tek olduğunu (tevhid) da gösterir.

panda_1

80+
Kurandan bildiğime göre islamın asla bilemeceğimiz konularda güvenmemiz gereken anlatımlar yaptığı ortada.
Evet, çünkü inanmak ile bilmek farklı.
İslam açısından inanmak (iman), gayba (görünmeyene) ve vahye dayalı bir kabuldür. Kur’an’da iman, Allah’a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, ahirete ve kadere inanmayı kapsar (Bakara 2:285). Bu inanç, kesin bilgi olmaksızın değil, vahiy, peygamberlerin tebliği ve akli delillerle desteklenir.

Bilinen şey yani bilgi nesnel olarak duyularla gözlemlenebilir, doğrulanabilir olmalıdır ama Allah'ın varlığı bir beşer tarafından asla tam manada bilinemez çünkü Allah zamandan ve mekandan münezzeh olduğu için bizim duyularımız ile algılayabileceğimiz bir olgu değildir.

Top Bottom