Atheos
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 149
- İsim
- Enes Budak
İslam filozofu dediğin adamların çoğu zamanında "aykırı fikirli" bulunmuş, bazıları kâfir bulunmuş, ve sürülme gibi cezalara çarptırılmıştır, ayrıca yine dediğim gibi o zamanlarda evrim teorisi diye bir şey yok, olsa bile adamı öperler. Sen şeriat devletinde Adem Maymundan gelmiştir diyeceksin he? Git İran'da de bakayım birİslam filozofları nasıl açıklıyor bunu
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bir açıklaması olmasa İslam Filozofu olmazlardı sonuçta şuan bizim aklımıza gelmeyen veya bilmediğimiz bir teori olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Mesela bana bir modern zaman İslam filozofu söyler misin? (hiç agresif değilim he, yanlış anlama, bilmediğimden soruyorum)İslam filozofu diyonce eski filozoflar gelmesin aga aklına şuanda İslama dair filozofluk yapan hayli adamlar var içlerinde ebrili reddetmeden acillayan kişilerde helbet vardır biraz yobaz bir din düşüncesi var senin aklında islam ile ilgili
Mesela ben Aziz Sancar'dan örnek vereyim, filozof değil ama nobelli bir müslüman Türk bilim insanı diyor ki;
"Bilim ile dini kesinlikle ayrı tutmanız gerekir, aksi halde din saygınlığını kaybeder, bilim de körleşir."
Ne demek bu, bana göre bu şu demek , siz bilim ile dini kıyaslarsanız, dinin yanlışlarını görürsünüz, bir dinin "koşulsuz doğru" olduğuna inanarak bilim yaparsanız, zaten gerçekleri göremezsiniz. Burada iki türlüde dine laf gidiyor, peki Aziz Sancar gibi bir adam neden müslüman o zaman? Bence cevabı basit, RAHAT EDİYOR, daha mutlu hissediyor, iyi geliyor. Dini içinde yaşayan, dikte etmeyen insana sonsuz saygı duyarım.
Ama Aziz Sancar'ın sözü, bence , açıkça, dine laf gidiyor, bilimle çeliştiği belirtiliyor.
Son düzenleme: