Neler Yeni

[Tartışalım] Türkçe Yamanın Paralı Olması Sizce Doğru Mu ?

Sizce Doğru Mu ?

• Oy kullanan toplam üye
    28

Emre11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
479
İsim
Emre Yılmaz
Kaç tane oyunu 15 TL'ye alıyorsun ki? En basitinden AC Origins ve Odyssey 270TL.
ben odyseyi epic kuponuyla indirimde 20 TL'ye aldım öyle oyun varda 260 tl verdiğin oyunun yamasına bence 20 tl verebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam engellemese oyun daha fazla satıcaktı ya bazı sorunlar var yada kendisi yapıp kazanmak istiyor.
hocam o yama için rockstarı oyuncular çok rahatsız etti paralı olduğunu duyunca rockstara mail atmaya başladılar sizin oyununuza yama yapıp paralı satıyorlar diye rockstarda durdurdu

GarenForWin

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Bence gayet doğru bir şey.
Hem 15 lira vermek istemeyenler yabancı dilini geliştiriyor.
Hem geliştirici 15 lira alınca da kendini geliştiriyor, ihtiyacını karşılıyor.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Evet arkadaşlar sizlerle bu konuyu seviyeli olarak tartışalım istedim. Ben kendi açımdan söyleyeyim. Doğru buluyorum. Türkçe yama yapmak sanıldığı kadar basit değil. Bu işin içinde olan arkadaşım vardı oradan biliyorum. Türkçe yama nasıl yapılır;

1- Öncelikle oyunun dil dosyasını açmak lazım. Bunun için Tool denilen programlara ihtiyaç var. Bu programlar oyundaki dil dosyalarını açmaya yarar. GitHub ve benzeri sitelerden bu programları ediniyorlar. Her tool her oyuna olmuyor. Bazen dil dosyaları öyle programlanıyor ki hiçbir tool kabul etmiyor ve toolu yeniden programlamak gerekiyor. Biraz deneme yanılma yöntemi. Uygun toolu buldunuz. Geçelim.

2- Sırada çevirmek var tabii bunun için ingilizce şart. Zaten hepimiz Türkçe yamaları neden kuruyoruz. İngilizce bilmediğimiz için. Hepsini çevirdik diyelim geçiyorum.

3-Sırada geri paketlemek var. Öyle çeviriyi yaptım CTRL+S yapıp kaydediyim olmuyor. Geri paketlenmesi için programlama bilgisine ihtiyaç var. Bir nebze olsa C#, C++ bilmeniz gerekiyor. Hah bir de kurulum setup dosyasını oluşturmak için Visual Studio kullanabiliyor olmanız gerek. Hadi geri paketlediniz diyelim geçiyorum.

4-Test aşaması. Yamayı test etmenin tek yolu oyunu açıp oynamak. Oyun baştan sonra oynanıp bitirilir. Tüm cümleler itina ile kontrol edilir. Oyunda çökme, siyah ekran, font hatası vb. var mı diye bakılır. Sorun çıkarsa ne olur tekrar tool açılır ve o kısım kontrol edilir çözülmeye çalışılır tekrar paketlenir. Çözülemez ise o kısım tekrar eski haline getirilir. Bazı oyunlarda Türkçe cümlelerin içinde nadir de olsa ingilizce kelime görmeniz bu yüzden kaynaklanır. Yani oyun eksik çevrilmemiştir.

İşte kısaca özet bu. Kolay olmadığını size en yalın şekilde anlatmaya çalıştım. Türkçe yama yapmak basit iş değil. Eski oyunlarda basitti. Dil dosyasını HEX editör ile açıp çevirirdin ama artık öyle oyun bulmak neredeyse imkansız. Yani adamlar bu kadar uğraşıyor emek sarf ediyor ve emeklerinin karşılıklarını almak istiyorlar. İstedikleri aylık 15-20 TL. Ya da tek oyun için 10-15 TL. Çok para değil yani anlayacağınız. Oyuna 200 TL verip yamaya 10 TL veremeyen burun kıvıran insanlar var. Peki siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?
Bu işi yapan kişinin bunları yaparken zorlanmayacağını düşünüyorum.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam şuan bedava yaması olması lazım
Bedava yaması var aynen.

Bu işi yapan kişinin bunları yaparken zorlanmayacağını düşünüyorum.
İşi biliyor olsa bile uzun bir uğraş var. Yani işi bilse bile yapması uzun sürüyor.

rockstar rdr2 için türkçe yamayı durdurtmuştu yasal olsa bunu nasıl engellesin
Beleş yama olunca diyor musun yok bu yasal değil yamayı indirmiyorum.

Yigu02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yiğit
Bedava yaması var aynen.

İşi biliyor olsa bile uzun bir uğraş var. Yani işi bilse bile yapması uzun sürüyor.

Beleş yama olunca diyor musun yok bu yasal değil yamayı indirmiyorum.
şuan kullanmıyorum küçükken nadiren kuruyordum o zaman hiçbirşey bilmiyordum

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
şuan kullanmıyorum küçükken nadiren kuruyordum o zaman hiçbirşey bilmiyordum
Ne güzel valla direk İngilizce oynayabiliyorsun. Şanslısın yani.

ilk kez bir tartışmanın bu kadar uzun süre düzgün bir çizgide ilerlediğini gördüm
Belki de konuyu açarken yamanın nasıl yapıldığını anlatmam insanların fikrini bir nebze de olsa değiştirmiştir. O yüzden ben de çok mutlu oldum seviyeli tartıştığımız için. Umarım böyle devam eder.

Yigu02

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Yiğit
Ne güzel valla direk İngilizce oynayabiliyorsun. Şanslısın yani.
ben oyunlardan öğrendim yama kurmak yerine sizede tavsiye ederim ilk başta hiç bir şey bilmiyordum ama oyunlardan öğrenince grammar sıfır oluyor

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bence değil. Bu oyun sadece 1 ülkeye değil bütün ülkelere çıkıyor. Tabii çoğu oyun A1 İngilizce istiyor lise 1. sınıf bile anlar. Ama bu doğru değil bence.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ben oyunlardan öğrendim yama kurmak yerine sizede tavsiye ederim ilk başta hiç bir şey bilmiyordum ama oyunlardan öğrenince grammar sıfır oluyor
Ne güzel hocam. Zaten yaması olmayan oyunları mecbur ingilizce oynuyorum. Baya bir translate başvuruyorum. Oyunlar ingilizce öğretiyor bu doğru. Ben de sıfır değilim ing konusunda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,743
Üyeler
163,712
Son üye
efefiber
Top Bottom