Tasarimciyim Si̇zce Nvi̇di̇a Mi Amd Mi̇ ?

furkan096

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar. Tasarımcıyım ve ekran kartı arayışı içerisindeyim AMD RX 6600 ve RTX 3050 arasında gidip geliyorum. Hangisini önerirsiniz ?

Rx 6600 öneririm. Tasarımcıyım dediğin için nvidianın çoğu öne çıkan teknolojileri işine yaramaz

Bazı programları amd desteklemiyor diye biliyorum o yüzden nvdia.

Nvidia tabii ki.

Merhabalar. Tasarımcıyım ve ekran kartı arayışı içerisindeyim AMD RX 6600 ve RTX 3050 arasında gidip geliyorum. Hangisini önerirsiniz ?
Yani bu işler olmasa 3050 demem asla .
Ama teknolojileri ve destekleri size daha fazla şart oyun yok sonuçta ön planda.
Bu yüzden içim acıyor derken ama 3050.

onu bunu bilmem de tasarım için Nvidia ile AMD'nin kartları arasında fark yoksa AMD bir kart almanı öneririm sonuçta fiyatına göre güzel performans veriyor

Merak ettiğim bir soru var, CUDA çekirdeği sadece montajda mı iş görüyordu yoksa tasarım gibi şeylerin de hepsini dahil alıyor muydu? Eğer tasarımı da dahil alıyorsa CUDA çekirdek sayısını da hesaba katabilirsin.

Soruya cevap:
AMD'nin teknolojileri hangi programlarda var veya yok bilmiyorum ancak NVIDIA bu teknolojiler açısından daha önde olduğu kesin. O yüzden RTX 3050 seçebilirsin. Ha ama oyun da oynarım falan dersen RX 6600 de olabilir.

Tasarım, program vs kullanılacağı için RTX 3050 daha mantıklı olabilir. Saf performans olarak RX 6600 daha iyi olsada amacınız oyun olmadığı için RTX 3050 daha mantıklı denebilir.

Özellikle grafik uygulamalarında işlemci olarak intel, grafik kartı olarak nvidia markaları destek anlamında daha iyiler. Programlar genel anlamda bu marka ürünlere destek vermek için çaba göstermiş fakat amd ürünlerine ve teknolojilerine destek genelde kısıtlı kalıyor. Bu intel ve nvidianın daha iyi olduğunu göstermez tamamen kullanacağınız program yapımcılarının yoğurt yiyişine bağlı.

Geri