Neler Yeni

Teizm yokluğunda kötü nedir?

Sami Järvi

80+ Silver
Hocam ahlak yasası da dine göre şekilleniyor ama. Ben şimdi sokakta kaldırımda biri ile seks yapsam herkes bana ahlaksız diyecek. Neden? Çünkü bu dinlere göre doğru olmayan bir şey, hem seks hem de ulu orta yapılması. Ama teizm yokluğunda düşündüğümüzde gayet sıradan bir davranış.
Doğru .Etkilediğini inkar edemem. Ama ahlak ile din ayrı kavramlardır .Toplumun yanlış olduğunu yanlış kabul etmektir

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
İşte bundan bahsediyorum. Din olmazsa büyük karmaşa çıkar. Dinler olmasaydı saçma sapan bir Dünya da yaşardık. O yüzden deizm saçma ve mantıksızdır.
Katılıyorum.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki dinler şuan varken bile dünyanın kargaşa içinde olduğunu neye bağlıyorsunuz? Taciz, tecavüz, hırsızlık vb. olayların sebebi nedir?

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kurallara uyulmaması dinin suçu değil. Her zamanki klişe... 😒
Yok klişe falan olarak değil gerçekten fikrinizi merak ettim. Demek ki bu saydığım ve daha sayamadığım pislikleri yapmak dinin suçu değil. E o zaman din bunları engelleyemiyorsa deizm saçmalık demek yanlış olur bence.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Yok klişe falan olarak değil gerçekten fikrinizi merak ettim. Demek ki bu saydığım ve daha sayamadığım pislikleri yapmak dinin suçu değil. E o zaman din bunları engelleyemiyorsa deizm saçmalık demek yanlış olur bence.
Din bunu gayet iyi de engelliyor. Mesela @Alexa hocam dinine bağlı olduğu için taciz, tecavüz, hırsızlık, gasp gibi olayların hiçbiri yapmıyor. Eğer dinine bağlı olmasaydı yapardı bunları ki bu suçun kaynağı da kendisi olurdu. Din gayet de iyi engelliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum, yanlış yerdesin.
Neden yanlış yerde?

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Din bunu gayet iyi de engelliyor. Mesela @Alexa hocam dinine bağlı olduğu için taciz, tecavüz, hırsızlık, gasp gibi olayların hiçbiri yapmıyor. Eğer dinine bağlı olmasaydı yapardı bunları ki bu suçun kaynağı da kendisi olurdu. Din gayet de iyi engelliyor.
Din bunları engelliyorsa neden hala haberlerde bir sürü olay duyuyoruz?

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Din bunları engelliyorsa neden hala haberlerde bir sürü olay duyuyoruz?
ÇÜNKÜ O İNSANLAR DİNİNE BAĞLI DEĞİL VE UYMUYORLAR DİNİNE. DİN, EĞER İNANIRSAN ENGELLER. BU TÜR ŞEYLERDE SUÇLANACAK EN SON ŞEY BU TÜR ŞEYLERİ YASAKLAYAN DİN'DİR. ANLADINIZ MI?

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
ÇÜNKÜ O İNSANLAR DİNİNE BAĞLI DEĞİL VE UYMUYORLAR DİNİNE. DİN, EĞER İNANIRSAN ENGELLER. BU TÜR ŞEYLERDE SUÇLANACAK EN SON ŞEY BU TÜR ŞEYLERİ YASAKLAYAN DİN'DİR. ANLADINIZ MI?
Yazı tipine dikkat ederek doğru düzgün konuş öncelikle.
Kendimden örnek vermek gerekirse dinlere bağlı olan birisi değilim. Neden ben taciz, tecavüz vb. şeyleri yapmıyorum?

Top Bottom