Neler Yeni

Tek tek toplama sistem (80k)

KIRKY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakan
2-3 gün önce tek bir siteden özelleştirdiğim parçalarla bir sistem oluşturmuştum ve almayı ertesi güne bırakınca bi baktım Türkiye'de kıyamet kopmuş ve fiyatlar uçmuş, 1 gece evvel 74k olan sepetim 85k olmuş ve haliyle de tabi ki alamadım. Aslında sepetin +10k birden uçması vesile olmuş oldu ve çoğunluğu kan emici olan hazır sistem sitelerinden almaktansa parçaları tek tek toplayıp kendim montajlamaya karar verdim. Ekran kartını ise sonraya bıraktım, düz 9070 ya da 9070xt nin stoklara gelmesini ve fiyatının sabitlenmesini görmek adına onu en sona bıraktım. mATX bir sistem toplama niyetim var. Ortaya şöyle bir sistem çıkardım :

AMD Ryzen 7 9700X
ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI DDR5 8000 mATX
Lexar ARES RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
Asus A21 Plus ARGB mATX Kasa
Kingston RENEGADE 2TB M.2SSD (7300/7000)
BitFenix Gold 850W Gen5.0 ATX3.0 Full Moduler
Cooler Master Liquid Atmos 360
(Toplam 52k)

Buradaki parçalar genelde HB+Amazon+GamingGen+İtopya üzerinden tek tek alınacak ve ekran kartı harici 52k çıktı. Parçaları kaliteli tutmak adına marka ve modelleri düşük segment seçmedim (özellikle anakartı PCIe 5.0 ve güzel bir model koydum) ve fiyatı da haliyle ona göre oluyor. 52k lık bu sistemin tek bir siteden (itopya) toplayarak hazır alma fiyatı ise yine ekran kartı hariç 58.5k ve taksit vadesi bindiğinde fena bir rakam çıkıyor o yüzden hazır almak kesinlikle mantıksız. Bu arada bu üstteki 52k lık sisteme düz rx9070 koymayı düşünüyorum çünkü ben hayli hayli tatmin edeceğini biliyorum, herkes 9070xt diyor yorumlarda fakat aradaki fiyat farkı ve benim ihtiyaçlarımı aştığından ötürü düz 9070 niyetlisiyim ve stok bekleme taraftarıyım (Hem böylece bütçem olan 80k yı çok aşmamış olacağım) Sizce ekran kartı hariç bu oluşturduğum sistemde herhangi bir uyumsuzluk ve absürtlük var mıdır. Bu parçaları şuan tek tek alıp kenara koymalı ve ekran kartını beklemeye başlamalı mıyım ? Ne önerirsiniz ?

Son düzenleme:

bguntas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
bilal güntaş
2-3 gün önce tek bir siteden özelleştirdiğim parçalarla bir sistem oluşturmuştum ve almayı ertesi güne bırakınca bi baktım Türkiye'de kıyamet kopmuş ve fiyatlar uçmuş, 1 gece evvel 74k olan sepetim 85k olmuş ve haliyle de tabi ki alamadım. Aslında sepetin +10k birden uçması vesile olmuş oldu ve çoğunluğu kan emici olan hazır sistem sitelerinden almaktansa parçaları tek tek toplayıp kendim montajlamaya karar verdim. Ekran kartını ise sonraya bıraktım, düz 9070 ya da 9070xt nin stoklara gelmesini ve fiyatının sabitlenmesini görmek adına onu en sona bıraktım. mATX bir sistem toplama niyetim var. Ortaya şöyle bir sistem çıkardım :

AMD Ryzen 7 9700X
ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI DDR5 8000 mATX
Lexar ARES RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
Asus A21 Plus ARGB mATX Kasa
Kingston RENEGADE 2TB M.2SSD (7300/7000)
BitFenix Gold 850W Gen5.0 ATX3.0 Full Moduler
Cooler Master Liquid Atmos 360
(Toplam 52k)

Buradaki parçalar genelde HB+Amazon+GamingGen+İtopya üzerinden tek tek alınacak ve ekran kartı harici 52k çıktı. Parçaları kaliteli tutmak adına marka ve modelleri düşük segment seçmedim (özellikle anakartı PCIe 5.0 ve güzel bir model koydum) ve fiyatı da haliyle ona göre oluyor. 52k lık bu sistemin tek bir siteden (itopya) toplayarak hazır alma fiyatı ise yine ekran kartı hariç 58.5k ve taksit vadesi bindiğinde fena bir rakam çıkıyor o yüzden hazır almak kesinlikle mantıksız. Bu arada bu üstteki 52k lık sisteme düz rx9070 koymayı düşünüyorum çünkü ben hayli hayli tatmin edeceğini biliyorum, herkes 9070xt diyor yorumlarda fakat aradaki fiyat farkı ve benim ihtiyaçlarımı aştığından ötürü düz 9070 niyetlisiyim ve stok bekleme taraftarıyım (Hem böylece bütçem olan 80k yı çok aşmamış olacağım) Sizce ekran kartı hariç bu oluşturduğum sistemde herhangi bir uyumsuzluk ve absürtlük var mıdır. Bu parçaları şuan tek tek alıp kenara koymalı ve ekran kartını beklemeye başlamalı mıyım ? Ne önerirsiniz ?
Gayet güzel sistem olmuş dostum

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,421
İsim
efe araci
sıvı soğutucuyu arctic liquid freezer iii 360mm almanı öneririm
onun harici 9070xt fiyat farkına kesinlikle değer ama şu an uçuk fiyatlarda düşerse 9070xt al.

KIRKY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hakan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sıvı soğutucuyu arctic liquid freezer iii 360mm almanı öneririm
onun harici 9070xt fiyat farkına kesinlikle değer ama şu an uçuk fiyatlarda düşerse 9070xt al.
Herkes gibi ben de yeni 9070 stoklarının gelmesini bekliyorum. Pc Hocası videosunda bu ay sonu stoklar gelecek diyor. Evet şuanki XT fiyatları çok uçuk ve stokçular afedersiniz keriz avına çıkmış gibi absürt fiyatlara koyuyorlar, yeni parti stoklar geldiği anki fiyatlar asla böyle olmayacaktır ben düşüş bekliyorum açıkcası ama gündem malum olduğu için her şey mümkün maalesef...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gayet güzel sistem olmuş dostum
Teşekkür ederim, dediğim gibi ekran kartını sona bırakıp parça parça toplamaya başlamayı düşünüyorum hafta başındaki fiyatları hele bi görelim bakalım şu olaylar ne hale getirecek piyasayı görmek lazım, umarım pişman olmam beklediğime.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,057
Üyeler
170,466
Son üye
Burak Aydoğan
Top Bottom