Teknopat forum adminleri

. koymadık dıye eve ıhtar yollama potansıyelıne sahıp admınler barındıran bır forum lapseklı bıg smoke babaya vesselam

Başta bana da saçma geliyordu ama bu kurallar insanların imla kurallırana dikkat etmesine ve düzgün Türkçe kullanmasına vesile oluyor. Bence anadilini yazamayanlar için güzel bir uygulama.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Katılmıyorum her iki forumu da aktif kullanıyorum. Asla burayı küçümsemek yada orayı yüceltmek için söylemiyorum ama o forumda ki insanların teknik bilgi seviyeleri buradakilerden çok daha fazla. Burada maalesef yaş ortalaması çok düşük ve insanlar forumların ne için kullanıldığını bilmiyor. (Çok bilgili ve donanımlı hocamlarımda var burada tabii ki)

İyi de anadilinde yazı yazmak çokta zor değil bence. Sonuçta bu bizim kendi dilimiz imla kurallarını falan billiyor olmamız lazım, ve o kadar da gaddar değil bence orada ki moderatörler, bende çoğu zaman hata yapıyorum ama konu onay sürecindeyken kendileri düzeltip açıyorlar konuyu.

Arkadaş bu bizim kendi dilimiz. Türkçe. Kendi dilimizin kurallarına uymak neden zor geliyor size. Elimizden geldiğince kurallara uyalım. Bu dil dediğimiz şey bu şekilde evrimleşiyor zaten, kelimeler yuvarlanıyor noktalama işaretleri atlanıyor yabancı kökenli kelimeler sanki Türkçe gibi cümle içinde kullanılıyor ve uzun vadede yıllar sonra dilimiz konuştuğumuzdan çok daha farklı bir dile evriliyor. Sadece dilimizi düzgün kullanarak onu koruyabiliriz.
Bu kadar konuştum az önce orada uyarı puanı aldım :D :D
Olsun öğreniyoruz en azından bir şeyler :D

Yeşil forum, tyt türkçeye benziyor.

Tabii insanlar az buçuk dil bilgisi bilsin ama c2 türkçeyle yazmanın da o kadar bir önemi yok gibi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,281
Üyeler
173,791
Son üye
erhanaydn0
Geri