Neler Yeni

TELEFON ÖNERİSİ MAX 3K

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
İçinde isterse 865 olsun yazılımı kötü olduktan sonra o telefon çöptür.
Realme yazılımı iyi olduğu için bataryaları aynı ve performansları da yakın.
Tamamdır, bataryaları yazılımın çöp olması sebebiyle eşit diyelim.
Ancak X3 NFC ekran tazeleme hızı, ekran sağlamlığı, hoperlör kalitesi, suya ve toza karşı dayanıklılık konularında daha önde bir cihaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

aralarında hiç fark yok neredyse
Evet neredeyse hiç fark yok, Antutuda 732G bir tık öne geçiyor ancak önemsenecek bir miktar değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Umut Çelik
Tamamdır, bataryaları yazılımın çöp olması sebebiyle eşit diyelim.
Ancak Poco X3 NFC ekran tazeleme hızı, ekran sağlamlığı, hoperlör kalitesi, suya ve toza karşı dayanıklılık konularında daha önde bir cihaz.
Ekranı 120 hz ama paneli kalitesiz. Renkler canlı değil. Hoparlör de stereo olduğu için önde sadece.
Realme 7 genel anlamda çok daha önde.
Performans ve batarya eşit zaten.
Kamerada Realme 7 daha iyi.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Ekranı 120 hz ama paneli kalitesiz. Renkler canlı değil. Hoparlör de stereo olduğu için önde sadece.
Realme 7 genel anlamda çok daha önde.
Performans ve batarya eşit zaten.
Kamerada Realme 7 daha iyi.
İzlediğim karşılaştırma videolarına göre renkler iki cihazda da hemen hemen aynı.
Realme 7 bir miktar daha canlı renkler gösteriyor ancak iki cihaz da IPS ekrana sahip, Amoled alınmadığı sürece o kadar da önemli değil.
Kamera konusunda ise bazı fotoğraflarda Realme 7 daha iyi gözükürken bazılarında da X3 NFC daha iyi gözüküyor.
Birbirlerine çok yakın telefonlar, ancak dediğim gibi aralarında ciddi farklar da var.
Biri hiç bir şekilde suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip değilken diğeri IPX3 ve IP5X gibi harika dayanıklılık sertifikalarına sahip.
Tabi ki sertifika demek her şey demek değil ancak herkes resmi bir sertifika olmasını ister.
Gorilla Glass 5 ve 3 arasındaki farktan bahsetmeme gerek yok sanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Umut Çelik
İzlediğim karşılaştırma videolarına göre renkler iki cihazda da hemen hemen aynı.
Realme 7 bir miktar daha canlı renkler gösteriyor ancak iki cihaz da IPS LCD ekrana sahip, Amoled alınmadığı sürece o kadar da önemli değil.
Kamera konusunda ise bazı fotoğraflarda Realme 7 daha iyi gözükürken bazılarında da X3 NFC daha iyi gözüküyor.
Birbirlerine çok yakın telefonlar, ancak dediğim gibi aralarında ciddi farklar da var.
Biri hiç bir şekilde suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip değilken diğeri IPX3 ve IP5X gibi harika dayanıklılık sertifikalarına sahip.
Tabi ki sertifika demek her şey demek değil ancak herkes resmi bir sertifika olmasını ister.
Gorilla Glass 5 ve 3 arasındaki farktan bahsetmeme gerek yok sanırım.
Yazılımı kötü cihazın IPX3 ve IPX5 sertifikası olsa ne olmasa ne.
Nokia 3310 da çok sağlam.
Yazılımı kötü. Redmi note 8 mesela geçen sene çıktı. Yeni güncellemeyle şuanda kasıyor telefon. Poco x3 de seneye aynı durumda olacak.
Realme hep aynı stabilitede çalışacak ama Poco x3 her güncellemede daha kötü hale gelecek.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Yazılımı kötü cihazın IPX3 ve IPX5 sertifikası olsa ne olmasa ne.
Nokia 3310 da çok sağlam.
Yazılımı kötü. Redmi note 8 mesela geçen sene çıktı. Yeni güncellemeyle şuanda kasıyor telefon. Poco x3 de seneye aynı durumda olacak.
Realme hep aynı stabilitede çalışacak ama Poco x3 her güncellemede daha kötü hale gelecek.
MIUI ne ara bu kadar çöp oldu. Hem forumlarda hem de çevremde MIUI kullanan bir çok kişi gördüm.
Ancak hiç bir şekilde bu telefon donuyor veya kasıyor laflarını duymadım.
Evet 12'de biraz fazla şarj yiyor ancak kasma ve donma yok. Şarj kısmında da iki cihaz eşit, Realme 7'nin işlemcisi 12 nm.
Aynı şekilde ben de 1,5 senedir Redmi Note 7 kullanıyorum ve hiç bir zaman ara yüzde kasma yaşamadım.
Xiaomi fanboyu olduğumu düşünme, bir süre Realme cihaz da kullanmıştım ve memnun kalmıştım.
Ancak X3 NFC ve Realme 7 ikilisi arasında X3 NFC'nin kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Umut Çelik
MIUI ne ara bu kadar çöp oldu. Hem forumlarda hem de çevremde MIUI kullanan bir çok kişi gördüm.
Ancak hiç bir şekilde bu telefon donuyor veya kasıyor laflarını duymadım.
Evet 12'de biraz fazla şarj yiyor ancak kasma ve donma yok. Şarj kısmında da iki cihaz eşit, Realme 7'nin işlemcisi 12 nm.
Aynı şekilde ben de 1,5 senedir Redmi Note 7 kullanıyorum ve hiç bir zaman ara yüzde kasma yaşamadım.
Xiaomi fanboyu olduğumu düşünme, bir süre Realme cihaz da kullanmıştım ve memnun kalmıştım.
Ancak X3 NFC ve Realme 7 ikilisi arasında X3 NFC'nin kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Evet Xiaomi kullandığınız için fanboy olduğunuz ortaya çıktı ama siz tamamen xiaomi fanboyu değilsiniz o nedenle size doğruyu söylersem kabul edeceğinizi düşünüyorum.

Şimdi işlemci farkını düşünmeyelim: Çünkü o işlemciyi çalıştıran yazılım iyi değil ve işlemcinin tam performansından yararlanılamıyor.

Bergee

80+ Silver
Bana kalsa şarjı iyi gitse iphone önerirdim fakat, böyle bir şey mümkün değil ne yazık ki iphonelarda su gibi içiyor bataryayı :D O yüzden poco x3 bende xiaomi redmi note 8 pro kullanıyorum xiaomi'den bayağ memnunum diyorlar ya xiaomiciler gelmeden gidelim diye :D Boş yapıyorlar valla bataryası iyi olsa iphone derdim ayrıca oyun falan oynayacaksan ki illa ki oynuyorsun iphone diğer telefonlara nazaran daha çok ısınıyor :(

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Evet Xiaomi kullandığınız için fanboy olduğunuz ortaya çıktı ama siz tamamen xiaomi fanboyu değilsiniz o nedenle size doğruyu söylersem kabul edeceğinizi düşünüyorum.

Şimdi işlemci farkını düşünmeyelim: Çünkü o işlemciyi çalıştıran yazılım iyi değil ve işlemcinin tam performansından yararlanılamıyor.
Hiç fanboyu değilim. :)
İzlediğim karşılaştırma testlerine göre iki telefonun da işlemci performansları eşit.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,435
Üyeler
161,855
Son üye
mefe006
Top Bottom