Yardım Telefon şarjı 1 dakika bile dolmadan %40 oldu?

Hocam orijinal şarj aleti mi kullanıyorsunuz ?
Şimdi bir kaç olası durum var ;
1- Pil kalibrasyonu bozulmuş olabilir
2- Yazılımsal bir hata olabilir
3- Pil sağlığı bozuk olabilir
4- Aşırı ısınma durumunda cihazların pil göstergesi hızla düşebiliyor.
Her şey orjinal.Aşırı ısınma yok.

Daha yeni oldu hocam.Bir süredir de normale göre hızlı şarj kullanımı söz konusuydu.
Şimdi bir süredir şarj süresinde değişiklik varsa pilin ömrü dolmuş demektir dolayısıyla en yakın zamanda pil değişimi şart fakat aşağıda yazacağım adımları yapın öncesinde ;
Pil Kalibrasyonu :
1- Telefonu %0’a kadar kullan.
2- Kapalı şekilde %100 şarj et, açma.
3- %100 olunca çıkar kullan.
4- 2-3 kere bu şekilde uygula.
Eğer ki gösterge ve şarj olma süresinde düzelme olduysa sorun yazılımsal eğer aynen devam ederse pil ölmüş demektir.
Diğer yapmanı istediğim şey Samsung Members uygulaması üzerinden Yardım → Telefon Tanılaması → Pil bölümünden pil sağlığına bakman.

Şimdi bir süredir şarj süresinde değişiklik varsa pilin ömrü dolmuş demektir dolayısıyla en yakın zamanda pil değişimi şart fakat aşağıda yazacağım adımları yapın öncesinde ;
Pil Kalibrasyonu :
1- Telefonu %0’a kadar kullan.
2- Kapalı şekilde %100 şarj et, açma.
3- %100 olunca çıkar kullan.
4- 2-3 kere bu şekilde uygula.
Eğer ki gösterge ve şarj olma süresinde düzelme olduysa sorun yazılımsal eğer aynen devam ederse pil ölmüş demektir.
Diğer yapmanı istediğim şey Samsung Members uygulaması üzerinden Yardım → Telefon Tanılaması → Pil bölümünden pil sağlığına bakman.
Normal
Yaşam: İyi yazıyor

Normal
Yaşam: İyi yazıyor
Pilinizin kimyasal durumu kağıt üstünde hala iyi gözüküyor o zaman kalibrasyon sorunu yaşıyorsunuz demek oluyor eğer iç mekanizmasında bataryanın sorun yoksa , kalibrasyon yapın hocam dediğim gibi bir kaç gün gözlemleyin düzelmezse pil değişimi yapmanız gerekecektir.

Pilinizin kimyasal durumu kağıt üstünde hala iyi gözüküyor o zaman kalibrasyon sorunu yaşıyorsunuz demek oluyor eğer iç mekanizmasında bataryanın sorun yoksa , kalibrasyon yapın hocam dediğim gibi bir kaç gün gözlemleyin düzelmezse pil değişimi yapmanız gerekecektir.
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

MEB'in verdiği kronik sorunlu Aidata Alim 10 tablette çok yaşardım. Batarya sorunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

MEB'in verdiği kronik sorunlu Aidata Alim 10 tablette çok yaşardım. Batarya sorunu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,093,601
Üyeler
173,840
Son üye
Utquick
Geri