Telefon şarjını kaçta tutmalıyım?

Adamların dediği 20-80 olayı doğru ama anlayanlar olayı nasıl anlattıysa sanki hayati bir değeri varmış gibi anlatmış böyle yayılmış sanırsam
Ya tabi ki bir fark var hocam da 2 ay için kendini bu kadar yormaya değer mi birde %20 şarj nerden baksan 1 saat ekran ömrü demek

Günlük kullanım(instagram-forum) 4-5 saat arası oyunda oynarsam 3-3.5 arası
Baya düşük. Benim telefon bile rahat 12 saati görüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam çektiğin zahmete değmiyor onu demek istiyorum işte o kadar fark yaratmıyor asla hissedilecek bir fark değil
Eğer uğraşmasaydım şuan 12 saat yerine herkes gibi max 6 7 saat ekran süresi alıyordum 😃

Baya düşük. Benim telefon bile rahat 12 saati görüyor.

Eğer uğraşmasaydım şuan 12 saat yerine herkes gibi max 6 7 saat ekran süresi alıyordum 😃
Cihaz neydi hocam benim pil 82

IMG_1474.webp

Fiziksel olarak 1900 mah kapasite farkı var hocam bide benim pilin neredeyse%20 Si bitik yani 0 se2 ne veriyorsa ona yakın ekran süresi

%6 pil sağlığı iphone 8 gördükten sonra önemsemiyorum fullüyorum. Her pil ölümü tadacaktır.

Alıntıyı görüntüle
Fiziksel olarak 1900 mah kapasite farkı var hocam bide benim pilin neredeyse%20 Si bitik yani 0 se2 ne veriyorsa ona yakın ekran süresi
mahdan çok daha önemli detaylar var hocam. İşlemcinin ne kadar güç tükettiği ekran boyutu yazılım vs. ve IOS ile Android arasındaki batarya kullanım farkı çok fazla.

Mükemmel yorum, %100 katılıyorum. Eşyalarımızın kölesi olmaya başladık,
Bu pahalılıkta normal, insanlar elektronik eşyamı en uzun süre en sağlıklı nasıl kullanırım diye uğraşıyor. Avrupa'da, ABD'de yaşayan asgari ücretin yarısıyla flagship telefon alırken burda aynı telefonu 5 asgari ücretle alıyor insanımız. Düşünce çat diye ses geldiğinde umarım o ses bacağımın kırılmasıdır, telefonuma bişey olmamıştır modunda insanlar :ROFLMAO:

%6 pil sağlığı iphone 8 gördükten sonra önemsemiyorum fullüyorum. Her pil ölümü tadacaktır.
Açılırken kapanıyordur heralde o cihaz . Ve cidden emek gerekli gerçi 7/8 yaşında cihazda yine kullanan iyi kullanmış

Pek telefon kullanan birisi değilim. Pil sağlığı için yüzde kaçta bırakmalıyım?
Alıntıyı görüntüle
Bu artık kesin bilinen bir şey %80 ve %20, %100 yapmak bir süre sonra pil sağlığını olumsuz etkiliyor.

Kafana göre takıl dostum. Ben çok mantıksız buluyorum %20-%80 olayını. Yukarıda arkadaş da yazmış zaten. Dünya kadar para verip telefon alıyorsun istediğin gibi kullanamıyorsun.
Mantıksız bulmanız yanlış olduğu anlamına gelmiyor. Dünya kadar parayı TR'de veriyorsunuz gelişmiş ülkelerde bedavaya bile 15 pro max alabiliyorsunuz. :D

Ne kadar sık şarj edilirse, o kadar ömrü azalır bataryanın. Kullanılmayan bölümlerde de tembellik baş gösterir. İsteseniz de bir daha tam doluma geçmez. Veya son 20% lik bölümde daha hızlı tükenir. Batarya tam doldurulmayacak olsaydı şirketler zaten bunu teknik olarak önler di.
Onlar bilgisiz, siz mi akıllı sınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,739
Üyeler
184,973
Son üye
Eray01982
Geri