Yardım Telefonun ilk şarjı napmalıyım

Fatih05

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar oppo reno 4 pro telefonumu daha yeni aldım fakat ilk şarjda uzun süre tutmalımıyım kararsızım

Arkadaşlar oppo reno 4 pro telefonumu daha yeni aldım fakat ilk şarjda uzun süre tutmalımıyım kararsızım
Telefonlarda batarya da böyle sorunlar yok artık ama çok sağlıklı olsun dersen her zaman 85'e kadar doldur 25'e gelince tekrar şarja tak.

kardeşim o şehir efsanesini sende devam ettirme :D telefonu şarj %5 in altına gelene kadar kullan, Sonra şarja tak lityum piiler 6 saat şarjda kalsa yeterli, 6 saatten sonrası zaten bir faydası olmuyor.

Hayır %100 olana dek tutmana gerek yok bu eski bataryalarda geçerliydi ilk alındığında tam olana dek etmen gerekti ama yeni bataryalarda böyle yapmana gerek yok.

knk %100 olunca çıkart eski telefonunda nasıysa bundada öyle devam et ama sürekli süreklide sarj etme ömrü kısalır :D

Telefon ilk alındığında kutusundan çıkan yani geldiğindeki ilk şarjını bitirip sonra takmak daha mantıklıdı

Telefon h.o

şarjda iken telefonu kullanmaya devam etmek bataryaya zarar verir mi ?
Verir ama dediğim gibi şarj konusunu dert etme akşam koy sabah al gene de bir şey olmaz yeni telefonlarda böyle şeyler pek öenmli değil.

%100 olunca şarjda olsa bile şarj almıyor zaten. Hiçbir şey olmaz bu kadar korkuya gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,408
Üyeler
184,448
Son üye
erencan60
Geri