Neler Yeni

Çözüldü✓ Termal macun değişim sonrası görüntü gelmemesi

Can...

80+ Platinum
temas ettim tabii ki çıkarttım taktım ama 50 kere çıkarıp takmışımdır yani bugüne kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:

valla bende çıkardım taktım her şeyi ama olmadı
hocam belki statik elektrik olmuş olabilir eski ddr3 sistemimde anakartı bozmuştum staktik elektrikten o günden beri eldivensiz sistemi sökmedim

louis bloom

80+ Silver
hocam belki statik elektrik olmuş olabilir eski ddr3 sistemimde anakartı bozmuştum staktik elektrikten o günden beri eldivensiz sistemi sökmedim
arkadaş doğru söylüyor. alt komşum yakin arkadaşım olur, kendiside islemci macununu degistirmek için söktü onun ki statik elektirikten midir bilmem ama 1.500 tl ye yeni islemci aldi ikinci el bilgisayarcidan. sorunu duzeltemediler işlemcisi yanmış nasil oldu ben de o da anlamadik ama 1.5K'ya mâl oldu.

Can...

80+ Platinum
arkadaş doğru söylüyor. alt komşum yakin arkadaşım olur, kendiside islemci macununu degistirmek için söktü onun ki statik elektirikten midir bilmem ama 1.500 TL ye yeni islemci aldi ikinci el bilgisayarcidan. sorunu duzeltemediler işlemcisi yanmış nasil oldu ben de o da anlamadik ama 1.5K'ya mâl oldu.
geçmiş olsun hocam

BoosteRR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
İsmail ÖZTÜRK
Benimde başıma gelmişti. Hatta anakart üzerindeki cpu ışığı yanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu bir statik problemi. Harala gürele parçalara dokunup durmaktan vazgeçmelisin bir süre. Ve asla hiç bir çipe çıplak elle veya statik yüklenmiş kazakla temas etme. Bütün kabloları sök, kasayı bir şekilde toprakla. Bu ince bir kablo ilede yapılabilir bildiğim kadarıyla. Kasadan statik tamamen atılmalı. Bileşenlerde vs. kalmamalı.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,585
İsim
Deniz Bey
bildiğimiz ameliyat eldiveni takmak mı gerekiyor peki statik olmaması için bu tür söküp takmalar da ?

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Esad Çelik
Ekran kartının farklı bir girişinden görüntü almayı deneyebilir misiniz ?
denedim hocam olmadı bugün yakın arkadaşımın dayısına verdim pc yi yarın sonucu yazacağım

Benimde başıma gelmişti. Hatta anakart üzerindeki cpu ışığı yanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu bir statik problemi. Harala gürele parçalara dokunup durmaktan vazgeçmelisin bir süre. Ve asla hiç bir çipe çıplak elle veya statik yüklenmiş kazakla temas etme. Bütün kabloları sök, kasayı bir şekilde toprakla. Bu ince bir kablo ilede yapılabilir bildiğim kadarıyla. Kasadan statik tamamen atılmalı. Bileşenlerde vs. kalmamalı.
bilgisayarcıya verdim bu bilgiyi not olarak yazarım o şekilde statik atıp bir dener teşekkürler

arkadaş doğru söylüyor. alt komşum yakin arkadaşım olur, kendiside islemci macununu degistirmek için söktü onun ki statik elektirikten midir bilmem ama 1.500 TL ye yeni islemci aldi ikinci el bilgisayarcidan. sorunu duzeltemediler işlemcisi yanmış nasil oldu ben de o da anlamadik ama 1.5K'ya mâl oldu.
deme hocam öyle deme

Sorun malesef ekran kartından gibi.
Anakartta açılışta bip sesi veren buzzer varmı? Normal bip sesi geliyorsa Ram, işlemci ve anakart sağlam.
öyle bir buzzer yok anakartımda malesef hocam bilgisayarcıya verdim soırun umarım ekran kartı ya da işlemci değilldir yarın konuya ekleme yapacağım

İşlemciye termal macunu nerede sürdün
hocam kendi evimde ekran kartının karton kutusu üzerinde sürdüm

arisaka

80+ Bronze
bildiğimiz ameliyat eldiveni takmak mı gerekiyor peki statik olmaması için bu tür söküp takmalar da ?
Her şeyden önce sistem söküp takarken nereye ne şekilde dokunacağını bilmen gerekiyor.

chiccobl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Esad Çelik
Her şeyden önce sistem söküp takarken nereye ne şekilde dokunacağını bilmen gerekiyor.
dostum nereye dokunup dokunmamam gerektiğini biliyorum bir fikrin yoksa yardım etmeyeceksen konuyu yorma.

bana dememişsin farketmedim benim hatam :)

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver
denedim hocam olmadı bugün yakın arkadaşımın dayısına verdim pc yi yarın sonucu yazacağım

bilgisayarcıya verdim bu bilgiyi not olarak yazarım o şekilde statik atıp bir dener teşekkürler

deme hocam öyle deme

öyle bir buzzer yok anakartımda malesef hocam bilgisayarcıya verdim soırun umarım ekran kartı ya da işlemci değilldir yarın konuya ekleme yapacağım

hocam kendi evimde ekran kartının karton kutusu üzerinde sürdüm
anakarta takılımıydı içine girmiş olabilir

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Genelde statik elektriği bosaltinca düzelmesi gereken bir sorundu. Sonucu yazarsan sevinirim. Merak ettim, bir parçada mi sıkıntı var.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
30 Saniye güç tuşuna basılı tutsan muhtemelen düzelirdi.

anjq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
107
İsim
Mehmet
Eş dosttan ödünç ekran kartı ile deneme şansınız var mı? Ekran kartı ihtimalini elemek için.

FyeLowie

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
ali uyar
arkadaşlar termal macundan önce pc gayet güzel çalışıyordu da-md1 sistemim
her şeyi güzelce söktüm macunu dikkatlice sürüp yaydım taşmadığından emin oldum ve her kabloyu düzgü bir şekilde taktım power tuşuna bastığımda her fan dönüyor ışıklar yanıyor ama görüntü gelmiyor klavye ve mouse da da ışık yok bios pilini söküp taktım ramin slotunu değiştirdim silgi ile sildim ekran kartını söküp taktım tüm kabloları yeniden söküp taktım hatta işlemciye yeniden macun sürüp denedim hiçbir sonuç alamıyorum yardımcı olursanız sevinirim lütfen bilen birileri yazsın
Ekran kartın' ı söküp Anakart görüntü çıkışından görüntü almayı denediniz mi ?, sol tarafda verdiğim çözüm önerisi olmadıysa sol üstteki işlemci besleme kablosunu söküp ekran kartını takmadan test edin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,586
Üyeler
164,164
Son üye
Batuhan35
Top Bottom