arkadaş doğru söylüyor. alt komşum yakin arkadaşım olur, kendiside islemci macununu degistirmek için söktü onun ki statik elektirikten midir bilmem ama 1.500 tl ye yeni islemci aldi ikinci el bilgisayarcidan. sorunu duzeltemediler işlemcisi yanmış nasil oldu ben de o da anlamadik ama 1.5K'ya mâl oldu.
arkadaş doğru söylüyor. alt komşum yakin arkadaşım olur, kendiside islemci macununu degistirmek için söktü onun ki statik elektirikten midir bilmem ama 1.500 TL ye yeni islemci aldi ikinci el bilgisayarcidan. sorunu duzeltemediler işlemcisi yanmış nasil oldu ben de o da anlamadik ama 1.5K'ya mâl oldu.
Benimde başıma gelmişti. Hatta anakart üzerindeki cpu ışığı yanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu bir statik problemi. Harala gürele parçalara dokunup durmaktan vazgeçmelisin bir süre. Ve asla hiç bir çipe çıplak elle veya statik yüklenmiş kazakla temas etme. Bütün kabloları sök, kasayı bir şekilde toprakla. Bu ince bir kablo ilede yapılabilir bildiğim kadarıyla. Kasadan statik tamamen atılmalı. Bileşenlerde vs. kalmamalı.
Benimde başıma gelmişti. Hatta anakart üzerindeki cpu ışığı yanıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bu bir statik problemi. Harala gürele parçalara dokunup durmaktan vazgeçmelisin bir süre. Ve asla hiç bir çipe çıplak elle veya statik yüklenmiş kazakla temas etme. Bütün kabloları sök, kasayı bir şekilde toprakla. Bu ince bir kablo ilede yapılabilir bildiğim kadarıyla. Kasadan statik tamamen atılmalı. Bileşenlerde vs. kalmamalı.
arkadaş doğru söylüyor. alt komşum yakin arkadaşım olur, kendiside islemci macununu degistirmek için söktü onun ki statik elektirikten midir bilmem ama 1.500 TL ye yeni islemci aldi ikinci el bilgisayarcidan. sorunu duzeltemediler işlemcisi yanmış nasil oldu ben de o da anlamadik ama 1.5K'ya mâl oldu.
arkadaşlar termal macundan önce pc gayet güzel çalışıyordu da-md1 sistemim
her şeyi güzelce söktüm macunu dikkatlice sürüp yaydım taşmadığından emin oldum ve her kabloyu düzgü bir şekilde taktım power tuşuna bastığımda her fan dönüyor ışıklar yanıyor ama görüntü gelmiyor klavye ve mouse da da ışık yok bios pilini söküp taktım ramin slotunu değiştirdim silgi ile sildim ekran kartını söküp taktım tüm kabloları yeniden söküp taktım hatta işlemciye yeniden macun sürüp denedim hiçbir sonuç alamıyorum yardımcı olursanız sevinirim lütfen bilen birileri yazsın
Ekran kartın' ı söküp Anakart görüntü çıkışından görüntü almayı denediniz mi ?, sol tarafda verdiğim çözüm önerisi olmadıysa sol üstteki işlemci besleme kablosunu söküp ekran kartını takmadan test edin.