Yardım TERMAL MACUN DEĞİŞİMİ YAPTIM DAHA DA COK ISINIYOR

Reaksiyon skoru
0
2 senelik asus dual rtx 3060 ekran kartımın termal macununu yeniledim sonrasında sıcaklıklar daha da arttı temizlemeden önce furmark ta 73 dereceydi şimdi ise 84 85 oyunlarda da aynı şekilde bi an da güç biniyor karta

Fabrikasyon gelen macun ve termal padler yıllarca dayanacak şekilde geliyor, neden değişme ihtiyacı duydunuz ki, furmark dediğiniz ağır bir stres testidir, gündelik kullanımda o ısı değerlerine çıkamazsınız, soğutma basit bir UV. İle çözülürdü ayriyeten, yapacağınız chipe uygun kalınlıkta termal pad alıp uygulamak olacak, termal macun zaman içerisinde pump out yapıyor.

En kötü ısıların 1-2 derece aşağı veya yukarı oynaması lazımdı başka bir sorun var.

En kötü ısıların 1-2 derece aşağı veya yukarı oynaması lazımdı başka bir sorun var.
bende anlamadım neden öyle olduğunu ornek oyuna girdiğimde sıcaklık bi anda 80e cıkıyor fanlar son rpm de çalışıyor ets rust gta gibi onceden bu oyunlarda 68 69 70 idi sıcaklık termala pedleri de deiştirsem düzelirmi acaba

termal padleri yerine doğru şekilde koydun dimi? ve soğutucu blok tam temas ettiğinini kontrol etttin mi hava kalıyor olabilir. yada termal padleri mıncırdıysan o da etki edebilir

hangi macunu kullandın ve evet arkadaşın dediği gibi pedlerin yeri karıştıysa milimetrik hatadan bile blok çipe temas etmiyor olabilir

hangi macunu kullandın ve evet arkadaşın dediği gibi pedlerin yeri karıştıysa milimetrik hatadan bile blok çipe temas etmiyor olabilir
image.webp

Böyle durum pedeleri 3 tanesi soğutucu bloğa yapışmıştı geri koydum yerine okadr

2 senelik asus dual rtx 3060 ekran kartımın termal macununu yeniledim sonrasında sıcaklıklar daha da arttı temizlemeden önce furmark ta 73 dereceydi şimdi ise 84 85 oyunlarda da aynı şekilde bi an da güç biniyor karta
İşlemci soğutucu bloğa temas etmiyordur yada tam anlamıyla değmiyordur sök dikkatli ve özenli topla kartın bloğunu

Dediklerinizi uyguladım blok işlemciye değmiyormuş sanırım
Furmark testi 77 75 derecelere düştü 85 den

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,060
Üyeler
185,827
Son üye
Omnibob
Geri