Kürşat Arslan
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,746
Pardon ben işlemci bilgisi zannettim kusura bakmayın.
Oyunda kaç dereceleri görüyor o daha önemli.
VALORANT yerine GPU'ya yüklenen bir oyunda dener misin? Ek olarak derecelerin çok yüksek değil yani VALORANT için gayet iyi. Boştaki sıcaklığının fazla olma sebebi büyük ihtimalle kartında SmartFan gibi teknoloji var. Boştayken fanlarını çevirmiyor olabilir. O yüzden de yüksek görünüyor olabilir. Oyundayken çalışacağından pekte problem etmez diye tahmin ediyorum. Sen yine de GPU ağırlıklı bir oyun üzerinde dene derim.Alıntıyı görüntüle
kart anlamadığım bi şekilde bi %99 kullanıyo bi %1 oyle geziniyo
mesela.Ekran kartının fan ve soğutma bloğunu söküp GPU'nun kendisine ulaşabilirsin. Orada termal padler falan olacak onları ellemene gerek yok sen direkt çekirdeğine bak. Üstündeki termal macun kalıntılarını kolonya + peçete ile falan alabilirsin. Bunu yaptıktan sonra kendi macununu alıp abartmayacak şekilde sıkıp ekran kartını nasıl açtıysan aynı şekilde geri kapat. Eğer uzun süredir değiştirmediysen rahat 10 derece düşecek diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
VALORANT yerine GPU'ya yüklenen bir oyunda dener misin? Ek olarak derecelerin çok yüksek değil yani VALORANT için gayet iyi. Boştaki sıcaklığının fazla olma sebebi büyük ihtimalle kartında SmartFan gibi teknoloji var. Boştayken fanlarını çevirmiyor olabilir. O yüzden de yüksek görünüyor olabilir. Oyundayken çalışacağından pekte problem etmez diye tahmin ediyorum. Sen yine de GPU ağırlıklı bir oyun üzerinde dene derim.
Forza Horizon 4/5, GTA 5, Rust, Rainbow Six Siege gibi oyunlar.mesela.
cod warzone olurmu?Forza Horizon 4/5, GTA 5, Rust, Rainbow Six Siege gibi oyunlar.
Olur, istiyorsan GPU'ya tam yük bindirmek için FPS'i aşırı düşürmeyecek şekilde ayarları arttırabilirsin. Mesela Medium'da oynuyorsan High'a falan alabilirsin. Tabi bunu eğer GPU %100 kullanmıyorsa yap. Şu an için gerek olduğunu sanmıyorum.cod warzone olurmu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
veya overwatch
o zaman warzone mu deneyim.Olur, istiyorsan GPU'ya tam yük bindirmek için FPS'i aşırı düşürmeyecek şekilde ayarları arttırabilirsin. Mesela Medium'da oynuyorsan High'a falan alabilirsin. Tabi bunu eğer GPU %100 kullanmıyorsa yap. Şu an için gerek olduğunu sanmıyorum.