Termal macun sorunu, pc acilmiyor

Reaksiyon skoru
23
Hepsiburada saticisindan arctic mx-6 termal macun aldim. Masaustu ekran kartina ve islemcisine surdum ama macun akiskan degil hamur gibiydi. Belki isininca duzelir diye yine de deneyim dedim pc acilmiyor. Ekrana goruntu gelmiyor ve egzoz fani doner gibi oluyor duruyor. Acaba macundan mi kaynakli?

Gorseldeki gibi cok sacma bir kivami var.

Ekler

• 1000029055.webp
    1000029055.webp
    872.2 KB · Hit: 54
  • 1000029054.webp
    1000029054.webp
    1.8 MB · Hit: 55
Macun normal gelmedi bana , fanı tam taktığına ve ince sürdüğüne eminsen sıkıntı macunda

Şuan şok oldum. Kazıdım kodu sahte cıktı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Saticinin kendisi hepsiburada nasil oluyor bu
hepsiburadadan siparişlerim yerindeki macunun linkini paylaşır mısınız

macunun sahte olduğunu söylüyor macun anakarta kısa devre yaptırmış olabilir veya ekran kartını aynı şekilde arızaya düşürmüş olabilir ekran kartını çıkartıp çalıştırmayı dener misiniz
Hersey calisiyor. Anakart rgbsi, ram rgbsi, wivi sogutma rgbsi, kasanin onundeki fanlar, ekran karti fani bunlar calisiyor. Sadece egzoz fani calismiyor ve ekrana goruntu vermiyor.

hepsiburadadan siparişlerim yerindeki macunun linkini paylaşır mısınız

Ekran kartının güç kablolarını anakartın bağlantılarını tekrardan gözden geçirin monitörün kablosunu display veya hdmi ne ile bağlıyorsanız onlarıda kontrol edin hepsiburada desteğe durumu bildirin kanıtlarıyla birlikte

Ekran kartının güç kablolarını anakartın bağlantılarını tekrardan gözden geçirin monitörün kablosunu display veya hdmi ne ile bağlıyorsanız onlarıda kontrol edin hepsiburada desteğe durumu bildirin kanıtlarıyla birlikte
Hepsiburadaya durumu bildirdim gorustum gorselleride ilettim. iade talebinde bulundum. Dp yi defalarca kontrol ettim tak cikar yaptim. Ekran kartini yine tak cikar yaptim defalarca ama sorun ayni.

Mx 6 ben de kullanıyorum evet baya katı kıvamı var sürmesi zor. O yüzden işlemcinin ortasına yarım nohut kadar sıkıp üstüne soğutucuyu yerleştireceksin ve kendisi yayılacak. Gayet kaliteli bir macun. Sahte ürün geleceğini de sanmam. Macunu sürmek için içini açarken zarar vermiş olabilirsin.

Mx 6 ben de kullanıyorum evet baya katı kıvamı var sürmesi zor. O yüzden işlemcinin ortasına yarım nohut kadar sıkıp üstüne soğutucuyu yerleştireceksin ve kendisi yayılacak. Gayet kaliteli bir macun. Sahte ürün geleceğini de sanmam. Macunu sürmek için içini açarken zarar vermiş olabilirsin.
Bundan onceki macunumda mx6ydı, yani mx6in kalitesini ve kivamini biliyorum, bu kadar kati hamur gibi degildi. Bu macunun kivami garip bir sekilde farkli. Ayrica sahte urun oldugunu bende dusunmuyorum cunku satici hepsiburada ama sorgulayinca kodu sahte cikti.

Ustten bastirinca akiskan birsekilde yayilmiyor dedigin seyide test ettim cok bosluk kaliyor tamamen yayilmiyor

Macundan yana suan sorun yok durumu hepsiburadaya bildirdim hizlica geri donus yapip ilgilendiler ama benim merak ettigim sey ekran neden gelmiyor

Macunun mevcut gorseli.

Ekler

• 1000029082.webp
    1000029082.webp
    1.2 MB · Hit: 15
Son düzenleme:
Bundan onceki macunumda mx6ydı, yani mx6in kalitesini ve kivamini biliyorum, bu kadar kati hamur gibi degildi. Bu macunun kivami garip bir sekilde farkli. Ayrica sahte urun oldugunu bende dusunmuyorum cunku satici hepsiburada ama sorgulayinca kodu sahte cikti.

Ustten bastirinca akiskan birsekilde yayilmiyor dedigin seyide test ettim cok bosluk kaliyor tamamen yayilmiyor

Macundan yana suan sorun yok durumu hepsiburadaya bildirdim hizlica geri donus yapip ilgilendiler ama benim merak ettigim sey ekran neden gelmiyor

Macunun mevcut gorseli.
Gelen ürün bunun aynısı değil mi? Şimdi meraktan ben de kodu taradım orjinal yazdı.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-27 at 16.25.51.webp
    WhatsApp Image 2025-11-27 at 16.25.51.webp
    77.1 KB · Hit: 13
  • WhatsApp Image 2025-11-27 at 16.27.06.webp
    WhatsApp Image 2025-11-27 at 16.27.06.webp
    102.8 KB · Hit: 14
Gelen ürün bunun aynısı değil mi? Şimdi meraktan ben de kodu taradım orjinal yazdı.
Evet bunun 4gr olani yani mx6 4gr Muhtemelen sistemsel birseydir hepsiburada da sahte urun olacagini sanmam. Ama macun bozuk veya uretim hatasi falandir diye dusunuyorum

Son düzenleme:

Macunun mevcut gorseli.
Görselde yanlardan taşmış gibi görünüyor ama öyle mi? Öyle ise kısa devre yapmış olabilir işlemci kenarındaki kompanentler. Yerinden oynatmasanız bile nazlı Ramleri yine de bi söküp takın slotları değişin çok alakasız şekilde ram hatası verebiliyor bazen.

Görselde yanlardan taşmış gibi görünüyor ama öyle mi? Öyle ise kısa devre yapmış olabilir işlemci kenarındaki kompanentler. Yerinden oynatmasanız bile nazlı Ramleri yine de bi söküp takın slotları değişin çok alakasız şekilde ram hatası verebiliyor bazen.
Macun gorselde gorunenden daha az surulmuyordu. Yayilmiyor bosluk kaliyordu. Kulak cubugunun pamugu ile ustten bastira bastira yaydim macun cok kotuydu. Macunu yenileyince bu soyledigini uygulayacagim. Suan yeni macun siparisi verdim mevcut macunu temizledim. Ama kasanin egzoz fanida calismiyor

Dedigin gibi ram nazi olabilir yarin deneyecegim yeni macunla tesekkur ederim

Son düzenleme:
Yok olmadi. Ekran kartim statiklenmis olabilir mi?

Yok olmadi. Ekran kartim statiklenmis olabilir mi?
egzoz fanı çalışmıyosa garip bir durum var kısa devre falan olabilir, bilgisayara gelen gücü komple kes önce psu'dan kapat sonra fişi çek bi 10 dakika kalsın. Daha sonra tekrar dene. Ekran kartını söküp açmayı dene. Ramler iki adet ise önce biri takıp açmayı dene açılmazsa sök diğerini takıp dene. Ekran kartsız açılmıyorsa bence anakarta odaklanmalısın diye düşünüyorum, macun temas etmişse bi yere kısa devre yaptırıp bi yerleri patlatmış olabilir.