Prime777
80+ Bronze
Dahası
Skrotal yani testis ultrasonu sonucu nasıl? Doktor normal cikmis dedi rapora bakip, kan tahliline de normal dedi. Bir şey cikmamis dedi kisacasi ama benim gozuken damarlar var testiste her zaman belli degil, yatarken de kayboluyor ama bazen de gozukuyor. Simdi buna ragmen varikosel gibi damar ve testiste yumru (testisi elleyince digerinden garip ve solucanimsi hissiyat) olmasina ragmen herhangi bir tumor, testiste varikosel olmadigini soyleyen sonuç (pampiniform pleksus sayisinda artis saptanmadi) ne kadar normal ve dogru? Cunku yumruyu varikosele bagliyordum ben. Ultrason goruntusunu maalesef goremiyorum goruntu yok diyor basta bu sekme de yoktu goruntu gelirse atarim, ancak rapor verilmis, kagitta yazan seylerin aynisi. Bu arada, benim 7 dk surdu ultrason toplam. Yani internette yabanci kaynakta 5-10 dk, diger genel yabanci ve Türk kaynakta 15-30 dk yaziyor süresi, bunu testis ultrasonuna gidenlerin cevaplamasini istiyorum. Simdi baska doktora gitsem, yine ayni hastanedeki ultrason poliklinigi bakma ihtimali de var, belki de yeni yapilmis sonucu gordugunden ultrason vermez. Adana'ya gitsem, hem cok yoracak hem de zaman kaybi. Birisi bana 7 dk surmesinin kisa olup olmadigini soyleyebilir mi? Jel surdu, bir şey gezdirdi, sabit tuttu firca gibi seyi. Jel'i ultrasonu okutan şeyle mi sürdü bilmiyorum ama fircaya benziyordu zaten bakmadim fazla ama testisin uzerinde tuttu yani bunda da sorun yok. Bir iki karnini sisir ikin dedi ondan sonra bitti doktorunuzun yanina gidin dedi. Bir de 1 saat uyuyabildim ve zombi gibi gittim, bunun ultrason sonucunu etkileyecegini dusunmuyorum kan tahlili olsa neyse. Bu kronik yorgunluk, 38 derece alti ama alinda cogu zaman elimle hissedilen ates testis tumoru olmadigindan bundan kaynakli degilmis. Zaten konu actigim zaman kan tahlillerinin normal cikmasindan yuksek oranda testis kanseri olmadigimi dusunmeye baslamistim ama en azindan ne var ne yok ciksin dedim, testte varikosel de cikmadi gozle ayaga kalkinca damarlar gozukmesine ragmen. Sizce ne yapilmali bundan sonra? Ne kadar dogru bir test?