Yardım The last of us part 2 drop sorunu

Canxz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
193
merhaba, 3070ti i5 12400f kullanıyorum 1080p 60fps monitörde mecburiyetten Vsync açarak oynuyorum fakat ayarı ultra da yapsam yüksek de yapsam çoğu yerde drop yiyorum 60fps den 57 bazen 58 e düşüyor ve anlık çok rahatsız ediyor darboğaz mı bu bilmiyorum? drop olduğu zamanlar ekran kartı kullanımı 95 üstü iken işlemci 60dan 80 e cıkıyor, ne yapmam gerek hangi ayarı yapmalıyım ayarlarla uğraşa uğraşa saatlerdir gram zevk almadım..

dlss açınca joel un saçlar çok kötü oluyor ışık ayarları var onla oynarsan drop almazsın ama bariz bir şekilde fark ediyorsun karardıgını

dlss açınca joel un saçlar çok kötü oluyor ışık ayarları var onla oynarsan drop almazsın ama bariz bir şekilde fark ediyorsun karardıgını
part 2 hocam

part 2 için diyorum zaten joel u ara sahnelerde göreceksin zaten
vsync kapalı yaptığımda 80-110 arası fpsler geziyor acaba 2k 180 hz monitör almak çözüm olur mu? darboğaz mı oluyor

monitörle alakası yok oyunla alakalı optimizasyon iyi degil biraz sistem istiyor ilk sahneler kalabalık oyunda ilerledigin zaman drop seviyesi azalabilir gsync varsa yırtılmalar için kullanırsın 180 hz monitor aldıgında 80-90 fps almadıgında kasıyor gibi gelecek sana bu dedigim hikayeli oyunlar için geçerli

monitörle alakası yok oyunla alakalı optimizasyon iyi degil biraz sistem istiyor ilk sahneler kalabalık oyunda ilerledigin zaman drop seviyesi azalabilir gsync varsa yırtılmalar için kullanırsın 180 hz monitor aldıgında 80-90 fps almadıgında kasıyor gibi gelecek sana bu dedigim hikayeli oyunlar için geçerli
hocam 60 hz televizyonda oynuyorum, vsync kapayınca yırtılıyor onu kesin açmalıyım, ekran kartı ve işemci kullanımı ile alakalı darboğaz oluyormuş araştırma sonucunda öyle söyleniyor, işlemciye fazla yük biniyormuş ekran kartına göre düşük işlemci olduğu için, anlatmak istediğimi tam anladınız mı verdiğiniz çözümler grafik düşürmek ile alakalı fakat ultrada bile sorun yaşamadan oynuyorlar 2k monitörde

Ne yaparsan yap düzelmiyor hocam, 12400F o oyun için yetersiz kalıyor maalesef. Dropları hafifletmek için CPU bazlı ayarların hepsini Low'a çekin.

Ne yaparsan yap düzelmiyor hocam, 12400F o oyun için yetersiz kalıyor maalesef. Dropları hafifletmek için CPU bazlı ayarların hepsini Low'a çekin.
2k gameplay ızledıgımde 80-90 fps arası oynuyorlar hocam acaba 2k monıtor care olmazmı

2k gameplay ızledıgımde 80-90 fps arası oynuyorlar hocam acaba 2k monıtor care olmazmı
Bazı sahnelerde yine problem yaşarsınız ama monitör almadan DSR açarak bunu deneyebilirsiniz. Ayarlardan 2k ve 4k çözünürlüğü seçip oyun içinden çözünürlüğü değiştirebilirsiniz.

Geri