The Witcher 3 performans sıkıntısı

ddarkbrother20

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,853
Arkadaşlar sistemim aşağıdaki gibidir. Youtube'de bulduğum bu videoda i5 2400 işlemcili bir sistemin ultra ayarlarda The Witcher 3'ü sorunsuz bir şekilde oynattığını gördüm ve hayretler içinde kaldım. Çünkü kendi sistemimde orta ayarlarda bile ara sıra droplara maruz kalmaktayım ve tüm sıkıntıyı işlemcime mal etmekteydim. Tüm sıkıntıyı darboğaz sorununa bağladım ve bu video ile karşılaştım. Aşırı ilginç açıkçası... Drop sorununu fazlasıyla hissettiğim bir diğer oyun ise Ryse Son of Rome. Witcher 3 bu oyunun sistemimdeki droplar açısında eline su bile dökemez. Bu gereksiz drop meselesi sizce neden gerçekleşiyor arkadaşlar? Bir yıl içerisinde zaten sistemi güncelleyeceğim ama şuanda bu soruna bir çözüm bulma ihtimalim var mıdır?

Ekler

• pc.webp
    pc.webp
    59.3 KB · Hit: 109
Arkadaşlar sistemim aşağıdaki gibidir. Youtube'de bulduğum bu videoda i5 2400 işlemcili bir sistemin ultra ayarlarda The Witcher 3'ü sorunsuz bir şekilde oynattığını gördüm ve hayretler içinde kaldım. Çünkü kendi sistemimde orta ayarlarda bile ara sıra droplara maruz kalmaktayım ve tüm sıkıntıyı işlemcime mal etmekteydim. Tüm sıkıntıyı darboğaz sorununa bağladım ve bu video ile karşılaştım. Aşırı ilginç açıkçası... Drop sorununu fazlasıyla hissettiğim bir diğer oyun ise Ryse Son of Rome. Witcher 3 bu oyunun sistemimdeki droplar açısında eline su bile dökemez. Bu gereksiz drop meselesi sizce neden gerçekleşiyor arkadaşlar? Bir yıl içerisinde zaten sistemi güncelleyeceğim ama şuanda bu soruna bir çözüm bulma ihtimalim var mıdır?
İlginç bir durum 🤔

Hocam herhangi bir güncellemeden yada hatadan (mavi ekran vb.) sonramı bu sorunla karşılaştınız. Yada Nvdia ayarlarından yüksek performans seçilimi belki buda olabilir. Olasılıklar var ama cidden enteresan bir olay.

Venus V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam herhangi bir güncellemeden yada hatadan (mavi ekran vb.) sonramı bu sorunla karşılaştınız. Yada Nvdia ayarlarından yüksek performans seçilimi belki buda olabilir. Olasılıklar var ama cidden enteresan bir olay.

Venus V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır dostum asla bir sıkıntı yaşamadım. Bir kaç aydır windows 7 kullanıyordum, windows 10'a geçtim ama sonuç gram değişmedi. Ve temiz kurlulum yaparak bunu gerçekleştirdim.

Sanırım bu konuya mantıklı bir açıklama yok :(

Arkadaşlar şuanda fark ettim de 1333Hz ram'e sahip olmam ve bu model ekran kartına sahip olmamdan kaynaklı i5 2400 model işlemcicimin darboğaz yapma ihtimali olmuş olabilir mi? Güç seçeneklerinden maksimum işlemci güç ayarını %80 yaptım ve droplar orta ayarda oynarken neredeyse yok gibi oldu ama yüksek ayarlarda maalesef drop sıkıntısı devam etmekte. Sizce size söylediğim bu nedenden dolayı olabilir mi? Farklı bir forumda HDD'ye bağladılar olayı ama sağlık durumu iyi olan bir parça kullanmaktayım ve o nedenden onun çok etkisinin olacağını düşünmüyorum.

Arkadaşlar şuanda fark ettim de 1333Hz RAM'e sahip olmam ve bu model ekran kartına sahip olmamdan kaynaklı i5 2400 model işlemcicimin darboğaz yapma ihtimali olmuş olabilir mi? Güç seçeneklerinden maksimum işlemci güç ayarını %80 yaptım ve droplar orta ayarda oynarken neredeyse yok gibi oldu ama yüksek ayarlarda maalesef drop sıkıntısı devam etmekte. Sizce size söylediğim bu nedenden dolayı olabilir mi? Farklı bir forumda HDD'ye bağladılar olayı ama sağlık durumu iyi olan bir parça kullanmaktayım ve o nedenden onun çok etkisinin olacağını düşünmüyorum.
Dostum CPU'yu neden kısıtlıyorsun ki? Bırak %80 olmasın sınır koyma. Ek olarak drop bence ramden kaynaklı 1333 mhz ramler kullanıyorsunuz.

Dostum CPU'yu neden kısıtlıyorsun ki? Bırak %80 olmasın sınır koyma. Ek olarak drop bence ramden kaynaklı 1333 mhz ramler kullanıyorsunuz.
Dostum kısıtladıktan sonra orta ayarlardaki sıkıntıdan kurtuldum ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,068
Üyeler
197,814
Son üye
Kaan.38
Geri