Neler Yeni

TN,VA panel hakkında sorular

T.P.G.

80+ Titanium
bana göre ideal panel ıps dir tn panel sağdan soldan baktığın zaman farklı renklerde görünür eğer turnuva oyuncusu değilsen sana tavsiyem tn alma ya va yada ıps al
Anlamadığım şey şu;
Monitöre neden yandan bakarsın ki oyun oynarken?

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
Vallaha e sporcu değilsen ıps panel dışında almazdım. Zevki kalmıyor aga.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlamadığım şey şu;
Biri gelir birileri gelir gang beast oynarsınız sağdaki arkadaş ben göremiyorum ekran karanlık der.

T.P.G.

80+ Titanium
Vallaha e sporcu değilsen ıps panel dışında almazdım. Zevki kalmıyor aga.

Biri gelir birileri gelir gang beast oynarsınız sağdaki arkadaş ben göremiyorum ekran karanlık der.
Şu an baktığım panel TN panel 8 SENELİK bir laptop ekranı. Ne kadar sağa sola gidersem gideyim bir sıkıntı yok, ancak 160 170 derece açıyla bakınca problem oluyor.

arkansas

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Profesyonel FPS oyuncusu değilsen VA, IPS al.

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001
Şu an baktığım panel TN panel 8 SENELİK bir laptop ekranı. Ne kadar sağa sola gidersem gideyim bir sıkıntı yok, ancak 160 170 derece açıyla bakınca problem oluyor.
Ben de yıllarca laptop kullandım sağdan soldan aşağıdan yukarıdan ekran kararıyordu ama o zamanlar hayatımda monitör bile kullanmamıştım yani rahatsız oluyorsunuz ama bunu önleyecek bi teknoloji olduğunu bilmiyodum. Arkadaş kuzen varsa önemli oluyor ekran gözükmüyor ama IPS in en önemli özelliği renkler bence. Yansımayı önleyen VA paneller de var.

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Anlamadığım şey şu;
sadece oyun mu oynayacaksın??? ben filimde izliyorum kurguda yapıyorum ve bence ıps bana göre daha iyi renklerde önemli sen ekranda rengi tam göremezsen işini tam yapamıyorsun

T.P.G.

80+ Titanium
sadece oyun mu oynayacaksın??? ben filimde izliyorum kurguda yapıyorum ve bence ıps bana göre daha iyi renklerde önemli sen ekranda rengi tam göremezsen işini tam yapamıyorsun
Zaten bende IPS ya da VA alınması taraftarıyım ama TN panelde bakma açıları abartılıyor.

Ben de yıllarca laptop kullandım sağdan soldan aşağıdan yukarıdan ekran kararıyordu ama o zamanlar hayatımda monitör bile kullanmamıştım yani rahatsız oluyorsunuz ama bunu önleyecek bi teknoloji olduğunu bilmiyodum. Arkadaş kuzen varsa önemli oluyor ekran gözükmüyor ama IPS in en önemli özelliği renkler bence. Yansımayı önleyen VA paneller de var.
Ekranı ışığı yansıtacak şekilde ayarlarsan kararır tabi :D.

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Zaten bende IPS ya da VA alınması taraftarıyım ama TN panelde bakma açıları abartılıyor.

e tamam o zaman sıkıntı yok :D

_BlacKWoLF_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Muhammed Affan Öztürk
bu panellerin farkları neler?
Bak zaten e-spor oyuncusu değilsin herhalde değilsen veya bir kennys değilsen aradaki 1ms 10ms farkı anlamazssın hem günlük kullanımda hem hız olarak istersen VA panel uygun olacaktır ama ben olsam İPS seçerim çünkü artık çok belirgin farklar yok aralarında daha güzel renk ve canlı renk deneyimi sunar.
Kısacası
TN : E-sporcu veya oyundan başka bişeyle uğraşmam diyorsan TN panel ama yansımadan çok sorun çıkartabilir
VA : Eğer benim için oyunda önemli ama film de izleyeceğim güzel ve canlı renk de istiyorum diyorsan VA panel
İPS : Üst Düzey Canlı Renk Özelliği vardır Film izlerken Hatta oyun oynarken çok güzel bir renk deneyimi sunar keyif verir Fazlada fark yok tur. Hız konusunda .

Eğer 24 veya 27 inch 1080p alıcaksan İPS al
Eğer 27 İnch 2K alıcaksan bütçen 3500 Altı ise Va Al
Ben TN düşünmem bile

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler
Müzik, Para
Discord
Jackk_Sparrow#0001

VA panellerin bazıları Kararma açısından IPS e benziyo ama TN panel kesinlikle farkediyor arkadaşımda bizzat kullandım 2 kişilik oyun oynayacaktık oyundan soğudum ayakta oynamak zorunda kaldım.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,812
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Bu her şeyi açıklar

dassdasdasas.jpg

_BlacKWoLF_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
714
İsim
Muhammed Affan Öztürk
VA panellerin bazıları Kararma açısından IPS e benziyo ama TN panel kesinlikle farkediyor arkadaşımda bizzat kullandım 2 kişilik oyun oynayacaktık oyundan soğudum ayakta oynamak zorunda kaldım.
Kesinlikle Katılıyorum

Top Bottom