TN,VA panel hakkında sorular

bana göre ideal panel ıps dir tn panel sağdan soldan baktığın zaman farklı renklerde görünür eğer turnuva oyuncusu değilsen sana tavsiyem tn alma ya va yada ıps al
Anlamadığım şey şu;
Monitöre neden yandan bakarsın ki oyun oynarken?

Vallaha e sporcu değilsen ıps panel dışında almazdım. Zevki kalmıyor aga.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anlamadığım şey şu;
Biri gelir birileri gelir gang beast oynarsınız sağdaki arkadaş ben göremiyorum ekran karanlık der.

Vallaha e sporcu değilsen ıps panel dışında almazdım. Zevki kalmıyor aga.

Biri gelir birileri gelir gang beast oynarsınız sağdaki arkadaş ben göremiyorum ekran karanlık der.
Şu an baktığım panel TN panel 8 SENELİK bir laptop ekranı. Ne kadar sağa sola gidersem gideyim bir sıkıntı yok, ancak 160 170 derece açıyla bakınca problem oluyor.

Profesyonel FPS oyuncusu değilsen VA, IPS al.

Şu an baktığım panel TN panel 8 SENELİK bir laptop ekranı. Ne kadar sağa sola gidersem gideyim bir sıkıntı yok, ancak 160 170 derece açıyla bakınca problem oluyor.
Ben de yıllarca laptop kullandım sağdan soldan aşağıdan yukarıdan ekran kararıyordu ama o zamanlar hayatımda monitör bile kullanmamıştım yani rahatsız oluyorsunuz ama bunu önleyecek bi teknoloji olduğunu bilmiyodum. Arkadaş kuzen varsa önemli oluyor ekran gözükmüyor ama IPS in en önemli özelliği renkler bence. Yansımayı önleyen VA paneller de var.

Anlamadığım şey şu;
sadece oyun mu oynayacaksın??? ben filimde izliyorum kurguda yapıyorum ve bence ıps bana göre daha iyi renklerde önemli sen ekranda rengi tam göremezsen işini tam yapamıyorsun

sadece oyun mu oynayacaksın??? ben filimde izliyorum kurguda yapıyorum ve bence ıps bana göre daha iyi renklerde önemli sen ekranda rengi tam göremezsen işini tam yapamıyorsun
Zaten bende IPS ya da VA alınması taraftarıyım ama TN panelde bakma açıları abartılıyor.

Ben de yıllarca laptop kullandım sağdan soldan aşağıdan yukarıdan ekran kararıyordu ama o zamanlar hayatımda monitör bile kullanmamıştım yani rahatsız oluyorsunuz ama bunu önleyecek bi teknoloji olduğunu bilmiyodum. Arkadaş kuzen varsa önemli oluyor ekran gözükmüyor ama IPS in en önemli özelliği renkler bence. Yansımayı önleyen VA paneller de var.
Ekranı ışığı yansıtacak şekilde ayarlarsan kararır tabi :D.

Zaten bende IPS ya da VA alınması taraftarıyım ama TN panelde bakma açıları abartılıyor.

e tamam o zaman sıkıntı yok :D

bu panellerin farkları neler?
Bak zaten e-spor oyuncusu değilsin herhalde değilsen veya bir kennys değilsen aradaki 1ms 10ms farkı anlamazssın hem günlük kullanımda hem hız olarak istersen VA panel uygun olacaktır ama ben olsam İPS seçerim çünkü artık çok belirgin farklar yok aralarında daha güzel renk ve canlı renk deneyimi sunar.
Kısacası
TN : E-sporcu veya oyundan başka bişeyle uğraşmam diyorsan TN panel ama yansımadan çok sorun çıkartabilir
VA : Eğer benim için oyunda önemli ama film de izleyeceğim güzel ve canlı renk de istiyorum diyorsan VA panel
İPS : Üst Düzey Canlı Renk Özelliği vardır Film izlerken Hatta oyun oynarken çok güzel bir renk deneyimi sunar keyif verir Fazlada fark yok tur. Hız konusunda .

Eğer 24 veya 27 inch 1080p alıcaksan İPS al
Eğer 27 İnch 2K alıcaksan bütçen 3500 Altı ise Va Al
Ben TN düşünmem bile

VA panellerin bazıları Kararma açısından IPS e benziyo ama TN panel kesinlikle farkediyor arkadaşımda bizzat kullandım 2 kişilik oyun oynayacaktık oyundan soğudum ayakta oynamak zorunda kaldım.

Bu her şeyi açıklar

dassdasdasas.jpg

VA panellerin bazıları Kararma açısından IPS e benziyo ama TN panel kesinlikle farkediyor arkadaşımda bizzat kullandım 2 kişilik oyun oynayacaktık oyundan soğudum ayakta oynamak zorunda kaldım.
Kesinlikle Katılıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,294
Üyeler
195,332
Son üye
Kıvançg
Geri