Neler Yeni

TN vs IPS

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Monitör alicam iki tane var kafama yatan ancak ben kavissiz VA istiyordum fakat öyle bir monitör yok. Bir kaç model birçoğu TN panel bazıları da IPS panel. IPS panellerin renkleri çok güzel gosterdiklerini biliyorum ancak performanssiz oldukları için FPS dususleri olabilir diye duydum. IPS monitörlerle oyun oynamayi iskenceye benzetiyorlar. Sizce hangisini alıyım TN mi IPS mi?

Toplayıcı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Nobody
Monitör alicam iki tane var kafama yatan ancak ben kavissiz VA istiyordum fakat öyle bir monitör yok. Bir kaç model birçoğu TN panel bazıları da IPS panel. IPS panellerin renkleri çok güzel gosterdiklerini biliyorum ancak performanssiz oldukları için FPS dususleri olabilir diye duydum. IPS monitörlerle oyun oynamayi iskenceye benzetiyorlar. Sizce hangisini alıyım TN mi IPS mi?
Rekabetçi oyunlar oynuyorsan TN.

Beyfendiiii6

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,512
İsim
Batuhan ege
Tabi ki IPS renk canlılığı çok daha iyi hem oyun oynarsın hemde film veya günlük işlerlerde kullanırsın

Toplayıcı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Nobody
FPS düşüşleri ile monitörün uzaktan yakından alakası yok.(Diye biliyorum :D)

Rx 5700Xt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
FurkanEfeNar
IPS önererek başlayayım.
TN Panel: Genel olarak HardCore dediğimiz Fps ve Online Rekabetçi oyunlar oynayan insanlar bu paneli kullanmalılar. Diğer panel türlerine göre daha soluk.

VA Panel: Fps ve Online oyunlar oynayan ama arada Hikayeli oyun oynayanlar içindir. TN den canlı IPS den soluktur.

IPS Panel: Online oyun da oynayan ama ondan daha çok hikayeli oyun oynayanlar içinidr. Canlı renk paleti vardır.

Toplayıcı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Nobody
IPS önererek başlayayım.
TN Panel: Genel olarak HardCore dediğimiz Fps ve Online Rekabetçi oyunlar oynayan insanlar bu paneli kullanmalılar. Diğer panel türlerine göre daha soluk.

VA Panel: Fps ve Online oyunlar oynayan ama arada Hikayeli oyun oynayanlar içindir. TN den canlı IPS den soluktur.

IPS Panel: Online oyun da oynayan ama ondan daha çok hikayeli oyun oynayanlar içinidr. Canlı renk paleti vardır.
Aynen tam olarak böyle.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
IPS panel renk canlılığı konusunda iyidir. FPS Hertz ile alakalıdır. Monitörler FPS düşüşlerine sebep olmaz. IPS panelin eksi yönü yüksek gecikme değerleridir. 3-4ms nin çok etkileyeceğini sanmıyorum. IPS öneririm

Toplayıcı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Nobody
IPS panel renk canlılığı konusunda iyidir. FPS Hertz ile alakalıdır. Monitörler FPS düşüşlerine sebep olmaz. IPS panelin eksi yönü yüksek gecikme değerleridir. 3-4ms nin çok etkileyeceğini sanmıyorum. IPS öneririm
Aslında baya farkediyor pek 3-4 ms değil. Yani aslında hem oyun hem hikayeli oyun kullanacaksa FastIPS modellere de bakabilir biraz pahalılar ama.

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
En az VA alınmalı TN bu dönemde düşünülmemeli.
IPS tercihimdir.

OğuzKağan08

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Profesyonel değilim eğlencesine oyniyacagim. Hikaye oyunları neredeyse hiç oynamıyorum. FPS ve moba oyunları oynuyorum. Kavisli olarak VA
Profesyonel değilim eğlencesine oyniyacagim. VA panel tam benlik online oyunlar oynuyorum ve renkler canli. Ben kavisli monitör sevmiyorum sizce Kavissiz IPS mi yoksa Kavisli VA mi

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Profesyonel değilim eğlencesine oyniyacagim. Hikaye oyunları neredeyse hiç oynamıyorum. FPS ve moba oyunları oynuyorum. Kavisli olarak VA

Profesyonel değilim eğlencesine oyniyacagim. VA panel tam benlik online oyunlar oynuyorum ve renkler canli. Ben kavisli monitör sevmiyorum sizce Kavissiz IPS mi yoksa Kavisli VA mi
Kavis sevmiyormuşsun zaten.
IPS > VA o da var.
Yani IPS alırdım ben.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Kesinlikle IPS tercih ederim.

Bu arada düz VA istiyorumuşsunuz.
JamesDonkey'in var böylemonitörleri.
Ben de kullanıyorum gayet memnunum.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,812
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Hem Render Hem Oyun Oynuyorum BU Yüzden VA Tercih ettim
ıps edebilridim fakat Hem ıpse yakın hem performansı iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Yasin Çelik in kullandığı monitörü kullanıyorum
menüsü kötü
ekranı
açılırken logosu pixel pixel
fakat gerçek görüntü baya iyi
1500tl altına düşerse alınabilecek bir monitör
curved değil dezavantaj keşke olsaymış ama masa küçük oldugu için fazla yer kaplamıyor o yönden avataj

Top Bottom