Neler Yeni

Togg arabası hakkında konuşalım

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bence de 400-500 bin TL gözden çıkarmak lazım şimdiden
Şarj istasyonu sıkıntı olacağını düşünmüyorum, yaparlar her halde : D
Devrim yaratmaz
Biraz sağlar belki dışarıdan arabaya talep gelirse falan

ve benim düşüncem fakir olan kimse Türkiye de arabaya 400K veremez zengin olan kimsede Togg alacağına daha iyi bir araba alır bence

İceWolf

80+ Silver
1) 40bin euro civarı deniyor. Ötv elektrkli araçlarda %60 civarı. 800k diyorum ben.
2) Şarj istasyonu yapmak zor değil. Tabi yaygınlaşır.
3) Türkiye için devrim yaratır. Projesinde çok önemli isimler var.
Bayraktar TB-2 veya anka iha devrim yarattı Türkiye savunma sanayisinde.
4) Önemli olan iç pazara satmak değil dışarıya satmak.
Bayraktar TB-2 de başardık çok talep var. Dünya'da ses getirdi.
ÖTV muafiyeti olacak TOGG da.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,521
İsim
Oğuz Oğuz
Herkes Bayraktar TB-2'yi övüyor.
Çünkü efsane bir proje neden olmasın.
Ama ben esas proje MMU'yu bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ÖTV muafiyeti olacak TOGG da.
olursa yine aynı olur euro 12
50 euro desek satış fiyatına

metehan44

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
mede
%51 başlangıç için çok iyi bir değer.
Bu araç için çok detaylı araştırmalar yaptım %51 gerçekten çok iyi bir değer zaten türkiye de üretilebilecek parçaların hepsi türkiyede üretiliyor. Elektrik motoru, çipler, led, lcd paneller vb. türkiye de üretilmesi zor ve dış pazarda halihazırda satışta olan parçaları alıyorlar. Bir parçayı ilk başta hatta sıfırdan başlarken üretmek fazlasıyla zordur ve yanında ek giderleri getirir diye düşünüyorum. Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama türkiye de üretilen bir lcd panelin samsung dan üstün olmasını bizzat beklemem ama üstün olmasını canı gönülden isterim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf
1- Boşu 400k diye düşünüyorum, opsiyonları ve 500km menzilli versiyonu 500k'ya kadar çıkabilir diye düşünüyorum. Bu konuda muadillere bakarsak uyguna geliyor. Ayrıca elektriğin yakıta oranla maliyetini düşünürsek fiyat yine uygun geliyor.
2- Ev elektriği ile (AC) geceden sabaha kadar tam şarj olmuş olacak. Hızlı şarj istasyonları ile de (DC) yol kenarında bir çay/kahve veya ihtiyaç molası vererek yarım saatte pillerin yarısından fazlasını şarj edebileceksin. Yani akıllarda ya yolda kalırsam ya pil biterse gibi endişelere kapılmamak gerek. Şarj noktalarını şuanlık bu haritada görebilirsin, ve gün geçtikçe bunların sayısı artmakta.
1637233274071.png

3-Araba piyasaya çıktığından sonra kullananların deneyimleri sayesinde elektrikli araçlara olan güvenin artacağını düşünüyorum. Şuan halk hala biraz tereddüt içerisinde. Piyasaya çıktıktan sonra 1-2 sene içerisinde bir elektrikli araç kültürü oluşacağına inanıyorum.
4-Ülke ekonomisinin kalkınmasını tek bir projeye bağlamak saçmalık olur. Ancak gerek bu projenin bir başlangıç olmasına gerekse bunun için oluşacak yan sanayiyi düşünürsek ve bir de ihracatı eklersek iyi bir gelişme sağlarız diye düşünüyorum.

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
gerçekçi fiyat ; 700k tl
devrim yaratmaz ama dünyada satılabilir tasarımı iyi

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
Herkes Bayraktar TB-2'yi övüyor.
Çünkü efsane bir proje neden olmasın.
Ama ben esas proje MMU'yu bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

olursa yine aynı olur euro 12
50 euro desek satış fiyatına

Son düzenleme:

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,521
İsim
Oğuz Oğuz
en sevmediğim saçma saçma işler madem dolara göre arabanın fiyatı şekil alacak o zaman yerli araç diye bunu adlandırmayın kardeşim bu nasıl mantık !
Yo hocam gayet mantıklı bütün ürünler dolara göre belirlenir, sonra tl'ye çevrilir. Yerli üretim olsun olmasın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,110
Üyeler
167,059
Son üye
Nakadana
Top Bottom