TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişimci Grubu) Hakkında ''TÜM'' Düşünceleriniz Nelerdir?

TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişimci Grubu) Hakkında ''TÜM'' Düşünceleriniz Nelerdir?

• Gerçekten kaliteli olacağına inanıyorum.

Oylar: 72 35.0%
  • Çıktığı anda hemen satın alacağım.

Oylar: 7 3.4%
  • Türkler hiç bir işi beceremez.

Oylar: 23 11.2%
  • Sürekli arıza çıkartacağını ve kendinden bıktıracağını düşünüyorum.

Oylar: 31 15.0%
  • Henüz yeni çıkacağı için.

Oylar: 9 4.4%
  • Satın alanlar eğer memnun kalırsa ben de satın alırım.

Oylar: 32 15.5%
  • Bizde para ne arar. :(

Oylar: 86 41.7%
  • Ülkeme destek olmak için satın almayı düşünüyorum.

Oylar: 14 6.8%

• Oy kullanan toplam üye
    206
Araba sanki sana hiçbir gelir getirmeyecek, hem üretim yapalım diyip arabaya ne gerek var diyorsunuz ben anlayamadım sizi.
reis ülkede bu kadar sorun varken sence araç yapmaya gerek var mı önceden sınavına çalışmayıp son gün çalışıp yüksek almı beklemek gibi bişey önceden yazılıma ticarete eğitime vs.vs. yatırım yapılsaydı araç yapmak mantıklıydı ülkene değer katar ama bu durumda sence ne kadar mantıklı ?yapalım yapalım üreti mi de yapalım da bu şekildeyken yapmayalım insanlar evine 2 parça ekmek götrme derdin de bence kimse togg a ne oldu aa togg çıksında türkiye uçsun kafasın da değildir diye düşünüyorum.

reis ülkede bu kadar sorun varken sence araç yapmaya gerek var mı önceden sınavına çalışmayıp son gün çalışıp yüksek almı beklemek gibi bişey önceden yazılıma ticarete eğitime vs.vs. yatırım yapılsaydı araç yapmak mantıklıydı ülkene değer katar ama bu durumda sence ne kadar mantıklı ?yapalım yapalım üreti mi de yapalım da bu şekildeyken yapmayalım insanlar evine 2 parça ekmek götrme derdin de bence kimse togg a ne oldu aa togg çıksında türkiye uçsun kafasın da değildir diye düşünüyorum.
TOGG çıkınca TR şahlanmayacak. Zamanında dediğiniz zamanda başta kimin adamlarının olduğunu iyi araştırın bence.

Kimin? Tasarımında çalışan İtalyanların mı? CyberTruck tasarımında Türk mühendis de var CyberTruck Türk arabası hadi eyvallah.
Peki sor bakalım o adam Türkiyede mi eğitim almış?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kimin? Tasarımında çalışan İtalyanların mı? CyberTruck tasarımında Türk mühendis de var CyberTruck Türk arabası hadi eyvallah.
Peki sor bakalım o adam Türkiyede mi eğitim almış?

togg çıkınca dolar 50 kuruş olmayacak ama diyer tüm ülkeler gibi bizim de bir aracımız olacak ve elbette gelir kaynağı olacak. nasıl olsa düşük alıcam mantığıyla sınava çalışmamak gibi bir şey senin dediğin

Umarım bu araçla ihracatımız bir nebze artar da ekonomimiz biraz da olsa düzelir

Eğer fosil yakıt yakan bir motor yapmaya kalkışsaydık yapamazdık çünkü çoğu üretici artık kendini aştı, bu teknolojide çok ilerlediler. Onlarla yarışacak bir teknoloji üretmemiz baya zor olurdu. Bazı ülkelerde dizel motorlu arabalar bile yasaklanıyor. Elektrikli olarak başladığımız için avantajlı olacağını düşünüyorum. Önceki trenler gitti yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi. Bunu kaçırmadan üretir, geliştirir ve satarsak başarırız.

Meşhur bir söz yazayım bunla ilgili

Oğlum mernuş 3 dil bileceksin 3 dilde küfredeceksin
sen ne o'sun ne bu'sun ne şu'sun
sen treni kaçırmış bir milletin çocuğusun

malesef ki biz otomotiv sanayinde kendi aracımızı üretmek için treni kaçırdık
çok umutlu değilim çıkacak ürün ile ilgili
ne zamanki o arabayı memur ve o statüdeki insanlar alabilecek güce erişirse o zaman umutlarım geri artar
Maalesef kardeşim almanya 2 savaş kaybetti kaybettikten sonra hemen fabrika kuruyorlar misal

Volkswagen

Ama onlar fabrika kurarken biz şapka devrimiyle uğraşıyorduk Tekke kapatıyorduk Fabrika veya uçak yaptığımızda ödül yerine ceza alıyorduk...

Düşük olacak vergi %100 den aşağı olmaz yine. Çok pahalı olacağına eminim şüphem bile yok. Parası yeten alır yetmeyen zaten ya yürür ya tofaş

Normalde kendi yaptığımız bir aracın ucuz olması gerekiyor böyle 20000TL falan maks ama bu araç yine çıkacak pahalı olarak ve alamayacağız kendi adıma konuşayım alamam durumum yok işte böyle olmaması gerekiyor zaten ortalama bir maaşa sahip bir ailenin araç alabilmesi lazım

Normalde kendi yaptığımız bir aracın ucuz olması gerekiyor böyle 20000TL falan maks ama bu araç yine çıkacak pahalı olarak ve alamayacağız kendi adıma konuşayım alamam durumum yok işte böyle olmaması gerekiyor zaten ortalama bir maaşa sahip bir ailenin araç alabilmesi lazım
gerçekten çok haklısın ama türkiye sınırları içerisinde dediğin pek mümkün olmuyor :(

gerçekten çok haklısın ama türkiye sınırları içerisinde dediğin pek mümkün olmuyor :(
Evet olmuyor o yüzden alamayacağım bunu telefonlarda yaşıyoruz malesef kendi ürettiğimiz telefonlar Çin'in ürettiği telefonlardan pahalı ve daha kötü ama tam tersi olması lazım kötü olsa bile ucuz olmalı mesela şuan sallıyorum Audi A3 ikinci eli yaklaşık 100k ise atıyorum dostlar en azından kendi ürettiğimiz araç bunla aynı özelliklere sahip olup 20000TL den satışa çıkmalı ki bizim aracımızın bize bir yararı dokunsun ama şimdi bu araç Audi A3 ile aynı özelliklere sahip olup 120 130k olursa niye gidip millet bunu alsın

Evet olmuyor o yüzden alamayacağım bunu telefonlarda yaşıyoruz malesef kendi ürettiğimiz telefonlar Çin'in ürettiği telefonlardan pahalı ve daha kötü ama tam tersi olması lazım kötü olsa bile ucuz olmalı mesela şuan sallıyorum Audi A3 ikinci eli yaklaşık 100k ise atıyorum dostlar en azından kendi ürettiğimiz araç bunla aynı özelliklere sahip olup 20000TL den satışa çıkmalı ki bizim aracımızın bize bir yararı dokunsun ama şimdi bu araç Audi A3 ile aynı özelliklere sahip olup 120 130k olursa niye gidip millet bunu alsın
fiyatın pahalı olması tarafında mısın yoksa tam tersi olarak fiyatın ucuz olması tarafında mısın anlayamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Mehmet Yılmaz senin de düşüncelerini almak istiyorum :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,340
Üyeler
183,557
Son üye
panikadam11
Geri