Neler Yeni

Togg yapılamaz diyenler nerede acaba?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Dostum siz kendi düşüncelerinizin doğru olduğunu düşünüyorsunuz ama kusura bakmayın haklı değilsiniz. Cahil ve saçma sapan cümleler kurduğunuzda birisi bunu yüzünüze vurduğunda gücenme'yin bir zahmet . Birisi Almanya'nın birisi Amerika'nın Türkiye'den daha kötü olduğunu idda ediyor e kusura bakmayın bu cahillik bilgisizlik aklı başında olan hic kimse bu cümleyi kurmaz tane tane açıkladım diyorsun neyi izah ettin merak ediyorum 2022 de bir araba fiyatının en iyi ihtimalle 1m olması diğer arabalardan daha uygun olması gerçek anlamıyla uygun yapmıyor 1m bir araç için güzel bir fiyat deil berbat bir fiyat kusura bakmayın odaklanmanız gereken yeri gösterdim ama anlamamakta ısrar eden sizlersiniz ve haklısın benim olduğum akla erişemez'siniz zaten eriş'seniz bu ülke bugun bu durumda olmazdı max 50k olması gereken bir arabaya 1m verebilmek için sevinmez'diniz.
Puhahahaha işte o kadar laf anlattık gram bir şey anlamamış bu yüzden diyoruz ilim adamları cahil insanlarla tartışmazmış çünkü kendi anlatacaklarını anlamayacaklarını bilirlermiş. Bir deliller 40 alimi yendim.. sözü de burdan geliyor aslında kendini geliştirmemiş ve ilim yapan adamlar gibi objektif bakış açısından uzak insanlar hiçbir şeyi tam olarak anlayamazlar. Bu insanlardan birisi olduğunu bil diye tekrar yazıyorum hiçbir yerde Amerika daha kötü demedim. Alt kesim olan birisi için ve Amerika'da eğitim aşırı pahalı olduğu için orta kesim olmak bizde kolay ve olduğu için alt ve orta kesim olarak yaşamanın bizde daha güzel olduğunu söyledim. Ayrıca Amerika'da eğitimli bir insansan Amerika'nın daha iyi olduğunu fakat tam manada iyi olmadığını (sağlık sorunları) da belirttim. Bir başka mesajımda da Türkiye'deki teknolojik ürün veya dolar bazlı ürünleri almanın aşırı zor olduğunu belirttim ve bu konularda Amerika ve Avrupa'nın bizden iyi olduğunu anlattım. Fakat cehalet öyle bir şeydir ki karşındaki bilim adamı bile olsa onu hor görmeyi yazdıklarını bile okumamayı ve onu küçümsemeyi hak görecek seviyeye getirir insanı. Yazık diyorum başka bir şey demiyorum.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Hala birim diyor Allah'ım sabır ver ya düşündüğün partiye mensup değilim Türkiye Amerika'dan iyi de demiyorum. Neyin inadı neyin nefreti bu anlamış değilim. Canım kardeşim dünyanın hiçbir yerinde asgarî ücretli güzel yaşayamaz bunu söylüyorum ve ortalama bir insansanız Türkiye Amerika'dan daha iyidir bunu basa basa söylüyorum. Amerika'da orta bir insan olmak çok zordur çünkü eğitim pahalıdır. Amerika'nın avantajı araba, teknoloji gibi ürünlerin fiyatlarının ucuz olmasıdır. Türkiyede bunları almak Amerikalı birisine göre çok daha zordur çünkü dolar bazında ücret düşüktür. Umarım Amerika'da yaşarsın dostum sana duam olsun.
Kendimi alıntılıyorum oku bakalım ne demişim.

Sagittarius

80+ Silver
Kendimi alıntılıyorum oku bakalım ne demişim.
Ben Katılıyorum sana Avrupa ya gidip gelen biriyim orda asgarî ücretle yaşamak çok ama çok zor onlar hastanede tedavi olmak için para ödüyor (her ülkede geçerli değil) Eğitim pahalı neredeyse çoğu şeye para ödüyorlar

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Puhahahaha işte o kadar laf anlattık gram bir şey anlamamış bu yüzden diyoruz ilim adamları cahil insanlarla tartışmazmış çünkü kendi anlatacaklarını anlamayacaklarını bilirlermiş. Bir deliller 40 alimi yendim.. sözü de burdan geliyor aslında kendini geliştirmemiş ve ilim yapan adamlar gibi objektif bakış açısından uzak insanlar hiçbir şeyi tam olarak anlayamazlar. Bu insanlardan birisi olduğunu bil diye tekrar yazıyorum hiçbir yerde Amerika daha kötü demedim. Alt kesim olan birisi için ve Amerika'da eğitim aşırı pahalı olduğu için orta kesim olmak bizde kolay ve olduğu için alt ve orta kesim olarak yaşamanın bizde daha güzel olduğunu söyledim. Ayrıca Amerika'da eğitimli bir insansan Amerika'nın daha iyi olduğunu fakat tam manada iyi olmadığını (sağlık sorunları) da belirttim. Bir başka mesajımda da Türkiye'deki teknolojik ürün veya dolar bazlı ürünleri almanın aşırı zor olduğunu belirttim ve bu konularda Amerika ve Avrupa'nın bizden iyi olduğunu anlattım. Fakat cehalet öyle bir şeydir ki karşındaki bilim adamı bile olsa onu hor görmeyi yazdıklarını bile okumamayı ve onu küçümsemeyi hak görecek seviyeye getirir insanı. Yazık diyorum başka bir şey demiyorum.
İşte cahilsin deyince alinmayacaksın
Yani gine bilgisizlik paçadan akıyor kendi söyledigini kendi yalanlıyor tr yi sosyal deet zanneden birinden beklenildiği gibi

Ekler

• Screenshot_20221030-161952~3.png
    Screenshot_20221030-161952~3.png
    206.9 KB · Hit: 23

Sagittarius

80+ Silver
Ben konunun çoğunu okudum atladığım kısımlar oldu ama hiç kimsenin Almanya veya amerikanın Türkiyeden kötü olduğunu söylediğini görmedim yanıtını gönderirsen bende o fikrine karşı çıkarım çünkü öyle bir durum yok. Söylediğim şeyleri kendi aklına göre anladığın için gerçekten yazmaktan sıkıldım son kez yazıyorum ve her cevabın da bu yanıtı göndericeğim.
Türkiyenin ekonomik durumu güzel değil kimse de güzel diyemez zaten ekonomiyi konuşmuyoruz burada araç neden 100k değil de 1m diye de tartışma yapmıyoruz şuan ki günümüze bakıyoruz ve araç diğer araçlara göre konuşulan fiyattan çıkarsa araç DİĞER PİYASADA Kİ ARAÇLARA GÖRE UYGUN. Bunu anlayamıyorsan tartışmamıza gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Rahatlıkla ülkenin %10'luk kısmı alabilecek.
Araba 700K üstü olursa alamam ama 600K olursa net alırım bı TOGG

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Ben Katılıyorum sana Avrupa ya gidip gelen biriyim orda asgarî ücretle yaşamak çok ama çok zor onlar hastanede tedavi olmak için para ödüyor (her ülkede geçerli değil) Eğitim pahalı neredeyse çoğu şeye para ödüyorlar
Avrupa'da bazı sosyal devletler varda Amerika'da sağlam paran yoksa babanın üniversite bile okuyamaz üstüne grip gibi basit bir şeyde bile hastaneye gidemezsin. Devlet baba bunlari okutuyor koruyor ama sonra ülkeden kaçınca kendilerini okutan ülkeye hakaret ediyorlar. Buna da lafım yok fakat Atatürkçüyüm diye dolaşmasınlar bari.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
İşte cahilsin deyince alinmayacaksın

Yani gine bilgisizlik paçadan akıyor kendi söyledigini kendi yalanlıyor tr yi sosyal deet zanneden birinden beklenildiği gibi
Evet yukarıda çizdiğin yerin aynısını söyledim zaten ortalama bir insan için Türkiye daha iyidir çünkü Amerika girişimci insanlar için iyi bir ülkedir ortalama bir insan tutunamaz.

Sagittarius

80+ Silver
Avrupa'da bazı sosyal devletler varda Amerika'da sağlam paran yoksa babanın üniversite bile okuyamaz üstüne grip gibi basit bir şeyde bile hastaneye gidemezsin. Devlet baba bunlari okutuyor koruyor ama sonra ülkeden kaçınca kendilerini okutan ülkeye hakaret ediyorlar. Buna da lafım yok fakat Atatürkçüyüm diye dolaşmasınlar bari.
Atatürk ün ilkesi zaten en zor durumda bile ülkeye sahip çıkıp düzeltmeye çalışmak gidin Gençliğe Hitabe okuyun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi 700k reis maliyeti ondan daha çok
Yapma ya neyse yapacak bişey yok E46 ile devam

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,289
Üyeler
161,835