Dostum bizde yıllarca sistem topladık ve hala da daha topluyoruz. Ben hiç bir yazımda hazır sistemlerin fabrikasyon olduğundan bahsettiğimi hatırlamıyorum.!!! Nereden çıkartıyorsunuz bunları bilmiyorum. Ben tecrübelerime dayanarak bir fikir beyan ettim o kadar. Katılırsın katılmazsın senin bileceğin iş. Ama kalkıp fikirlerimi aşağılamaya çalışman bir moderatör olarak sana yakışmadı.
Gelelim son sözüne. Benim mantığıma sığıyor nedenini de açıklayayım. Çok basit bir örnek vereceğim. Teknolojiyi takip eden herkesin bileceği üzere sony kamera lensleri konusunda piyasada ki bir çok firmaya tedarikçilik yapıyor yıllardan beri. Kendi telefonlarında ki kameralar lens tedarik ettiği rakiplerininkinden daha performansı düşük oluyor! Bunu neden yapıyorlar sence? Demek ki aynı lenste olsa pereformanslar değişebiliyormuş.
Fabrikasyon olduğunu belirtmediniz fakat dediğiniz ona çıkıyor. Hazır sistemlerdeki parçalarda aynı fabrikadan çıkıyor, sizin aldığınız parçalarda aynı fabrikadan çıkıyor. İkisi arasında performans farkının olmasına imkan yok. Sizin bu dediğinizi bütün üyelere soralım yüzde 99'u dediğinizi desteklemeyecektir.
Bu bir fikir beyan etmek değil, dümdüz yanlış bilgilendirme. Sistem toplayacakları yanlış yönlendirmekten başka bir hareket değil.
Dostum bir moderatör olarak fikrini aşağılamıyorum, fikrinin mantığa sığmadığını ve yanlış olduğunu uyarı vermeden sözlü bir şekilde belirtiyorum.
Lens ile PC parçalarını nasıl ilişkilendirdin inan anlamadım. Çok farkı teknolojiler. Benzerlik dahi yok.
Bak nasıl değişir. GPU fabrikasyon olarak O.C'li olur, buna dayanarak ufak FPS farkları oluşabilir. Ama bu illaki hazır sistemlerde olmaz.
Sizin dediğiniz şey bildiğin AMD, NVİDİA , İntel gibi firmalar Gaming gen, itopya, incehesap gibi PC toplayan ve hazır olarak satan yerlere daha performanslı ürünler yolluyor. Koskoca firmalar dostum bunlar, inan böyle küçük hareketlerle uğraşmaz.