Neler Yeni

Toplayacağım 4070 Tİ SUPER - R7 7800X3D Sistem Hakkında Bilgi Almak İstiyorum.

Gurkanpiro

80+ Platinum
Sadece RDR2 oynarkenmi böyle bir sorun var yoksa farklı oyunlardada böyle sorunlar yaşıyormusunuz?
zaten sistemi 2k da çalıstırmanız gerek AAA oyunlarda darbogaz olacaktır ıllakı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece RDR2 oynarkenmi böyle bir sorun var yoksa farklı oyunlardada böyle sorunlar yaşıyormusunuz?

İşlemci hariç 64 k tuttu, işlemciyi bir kaç gün içinde alacağım.
işlemcin degil anakartın kac mhz desteklıyor ıslemcıyle alakası yok

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
Aynı sistem bende de var 1080p'de rdr2 oynarken çok fazla darboğaz yiyorum,
Sadece RDR2 Oynarkenmi böyle bir sıkıntı var yoksa başka oyunlardada aynı sorunu yaşıyormusunuz?

zaten sistemi 2k da çalıstırmanız gerek AAA oyunlarda darbogaz olacaktır ıllakı

işlemcin degil anakartın kac mhz desteklıyor ıslemcıyle alakası yok
Anakartı MSI MAG B650 TOMAHAWK al
Ram olarak Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 al.
7800x3D yerine 9800x3d veya 7950x3d al
Alacağım sistemin fiyatına göre biraz yüksek fiyatlı parçalar söylediniz bundan dolayı alamiycam gibi görünüyor, yinede tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şan Özşaho
Sadece RDR2 Oynarkenmi böyle bir sıkıntı var yoksa başka oyunlardada aynı sorunu yaşıyormusunuz?
Csgo,valorant gibi oyunlarda bir sorun yaşamıyorum, ama gpu yani ekran kartı gerekli oyunlarda fps drop yiyorum, bunun nedeni de 1080p'de kullanıyor olmam. Yakın zamanda 2k monitör alacağımdan bu sorun çözülecektir ama alacak arkadaşlar bunu bilerekten alsınlar. Genel olarak 2k'da oynamayacaklarsa 4070superli bir sistem baksınlar

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
Csgo,valorant gibi oyunlarda bir sorun yaşamıyorum, ama gpu yani ekran kartı gerekli oyunlarda fps drop yiyorum, bunun nedeni de 1080p'de kullanıyor olmam. Yakın zamanda 2k monitör alacağımdan bu sorun çözülecektir ama alacak arkadaşlar bunu bilerekten alsınlar. Genel olarak 2k'da oynamayacaklarsa 4070superli bir sistem baksınlar
Anladım hocam, peki o gpu gerektiren oyunları 1080p ayarları açıp oynarsak yine aynı sıkıntılari yaşar mıyım yoksa bu oyunlar en az 2k'damı oynamak gerekiyor. ( Bu tür konular hakkında fazla bilgim yok eğer bir yanlışım varsa kusuruma bakmayın )

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şan Özşaho
Anladım hocam, peki o gpu gerektiren oyunları 1080p ayarları açıp oynarsak yine aynı sıkıntılari yaşar mıyım yoksa bu oyunlar en az 2k'damı oynamak gerekiyor. ( Bu tür konular hakkında fazla bilgim yok eğer bir yanlışım varsa kusuruma bakmayın )
1080p'de ekran kartı çok çalışmak istemeyeceğinden darboğaz oluşur. Yani güç isteyen oyunlar için 2k şart gibi bir şey mesela rdr2'de 1080p'de oynarken ufak ufak takılmalar yaşıyordum oyundayken, ama sonra 4k televizyona bağladım pc'yi full ayarlara getirdim yağ gibi aktı oyun.

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
1080p'de ekran kartı çok çalışmak istemeyeceğinden darboğaz oluşur. Yani güç isteyen oyunlar için 2k şart gibi bir şey mesela rdr2'de 1080p'de oynarken ufak ufak takılmalar yaşıyordum oyundayken, ama sonra 4k televizyona bağladım pc'yi full ayarlara getirdim yağ gibi aktı oyun.
Haklısınız, sanırım çift monitöre geçmek zorunda kaldım 🥲 380hz 0.3ms 1080p Asus rog monitörü almıştım sistemi toplamadan önce galiba ikinci monitör olarakta 2k bir monitör almam gerekicek, aceba gamepower'ın Royal V40 27" RGB 240Hz 0.5ms 2K QHD Flat IPS Pivot Monitör alınır mı? sizce ?

Ekler

• Screenshot_2024-11-25-13-36-36-060_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-11-25-13-36-36-060_com.android.chrome.jpg
    578.7 KB · Hit: 6
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şan Özşaho
Haklısınız, sanırım çift monitöre geçmek zorunda kaldım 🥲 380hz 0.3ms 1080p Asus rog monitörü almıştım sistemi toplamadan önce galiba ikinci monitör olarakta 2k bir monitör almam gerekicek, aceba gamepower'ın Royal V40 27" RGB 240Hz 0.5ms 2K QHD Flat IPS Pivot Monitör alınır mı? sizce ?
Modeli bilmiyorum ancak ghostimg var mı diye bakmak lazım, youtube'tan inceleme videolarına bak bir fikrin oluşsun, fps oyunları çok fazla oynamıyorsan 240hz game power almak yerine 180hz msi monitörde alabilirsin çok fazla konuşulmuştu https://www.akakce.com/monitor/en-u...KiATLNsGBooFMupgg2gzhAunQhP4ToORoCSlwQAvD_BwE

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
Modeli bilmiyorum ancak ghostimg var mı diye bakmak lazım, youtube'tan inceleme videolarına bak bir fikrin oluşsun, fps oyunları çok fazla oynamıyorsan 240hz game power almak yerine 180hz msi monitörde alabilirsin çok fazla konuşulmuştu https://www.akakce.com/monitor/en-u...KiATLNsGBooFMupgg2gzhAunQhP4ToORoCSlwQAvD_BwE
Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynayacağım fakat biraz daha araştırmam gerek, sizin tavsiye ettiğiniz monitörün videolarınıda inceliyim eğer kafama yatarsa kesin bı şekilde alırım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Nezha

80+
Minimum 2k monitörün yoksa 1080p de tam verim alamazsın darboğaz yaşayabilirsin verdiğin paranın hakkını almak istiyorsan bu sisteme güzel 2k monitör al onun dışında ben sistemi beğendim sadece yerinde olsam anakartı yüksek alıp işlemciden kısardım sonrasında anakart değiştirmek meşakatli oluyor işlemci fiyatları şuan yüksek çünkü
Darboğaz yapmıyor 7600xli olarak aynı sistemi kardeşim kullanıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Emirhan Official
Ağırlıklı olarak FPS oyunları oynayacağım fakat biraz daha araştırmam gerek, sizin tavsiye ettiğiniz monitörün videolarınıda inceliyim eğer kafama yatarsa kesin bı şekilde alırım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
fps oyunlarını full hd 240 hz monitörden hikayeli oyunları 2k monitörden oynarsın

shynyzen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Velat
fps oyunlarını full hd 240 hz monitörden hikayeli oyunları 2k monitörden oynarsın
Hocam elimde 24.5 inc 380hz 0.3ms 1080p Asus rog monitör var zaten sadece bu hikaye tarzı oyunlarda darboğazı engellemek için 2K monitör almamı tavsiye ediyorlar forumdaki arkadaşlar. ( FPS ağırlıklı oyunları daha çok tercih ediyorum ).

Darboğaz yapmıyor 7600xli olarak aynı sistemi kardeşim kullanıyor.
Umarım 7800x3d'li sistemimde sorun yaşamam🥲

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şan Özşaho
5700x3d 4070ti super var hocam gta da 8x msaa falan acıyorum dar boğaz yemiyorum ki rdr daha ağır bi oyun sanmıyorum fullde yiyeceğini
7800x3d ile
Arada ufak ufak droplar giriyor, gta'da denemedim bilemiyorum ama 4k televizyona bağlayıp rdr'yi denedim bir sorun görmedim yani

Top Bottom