Yardım Tray 9700x İşlemci hasarlı olabilir mi?

Mağazayla iletişime geçtim fotoğrafları attım fakat bir sorun olmadığını söylediler akşam sistemi kurup test edeceğim duruma göre yeniden geri dönüş sağlayacağım bakalım inşallah bir sorun çıkmaz.

İnternetten tray 9700x işlemci satın aldım az önce açıp kontrol ederken arka yüzeyine ışık tutunca bir parlama farkettim acaba işlemci hasarlı mı yoksa normal bir durum mu?

Tırnakla falan asla dokunma hocam.
Hiçbir şekilde dokunma o kısıma.
Tırnak, parmak hiçbir şekilde pinlere değmemeli.
Eskiye göre daha sağlam ve dayanıklı hale getirildi bu PCP kısmı ama halen çok hassas.
Tırnakla bile olsa dokunulmaz.
İnsan vücudunda biriken statik elektrik tırnaktan da pinlere veya lehime zarar verebilir.
Derideki yağ ve asidik kalıntı PCP yüzeyine geçmesine ve iletkenliği bozmasına neden olabilir.
Oksitlenme oluşturabilir.
Zamanla bazı çekirdeklerin kararsız çalışmasına sebep olabilir.

Genel bir sıkıntı görünmüyor ama sanki oraya bir el değmiş gibi sanki.
Oksitlenme de olmuş olabilir, imalat kaynaklı yüzey kusuru da olabilir.
Aslında bazı çözümler var ama siz en iyisi iade edin hocam.

1754549249999.webp

Tırnakla falan asla dokunma hocam.
Hiçbir şekilde dokunma o kısıma.
Tırnak, parmak hiçbir şekilde pinlere değmemeli.
Eskiye göre daha sağlam ve dayanıklı hale getirildi bu PCP kısmı ama halen çok hassas.
Tırnakla bile olsa dokunulmaz.
İnsan vücudunda biriken statik elektrik tırnaktan da pinlere veya lehime zarar verebilir.
Derideki yağ ve asidik kalıntı PCP yüzeyine geçmesine ve iletkenliği bozmasına neden olabilir.
Oksitlenme oluşturabilir.
Zamanla bazı çekirdeklerin kararsız çalışmasına sebep olabilir.

Genel bir sıkıntı görünmüyor ama sanki oraya bir el değmiş gibi sanki.
Oksitlenme de olmuş olabilir, imalat kaynaklı yüzey kusuru da olabilir.
Aslında bazı çözümler var ama siz en iyisi iade edin hocam.

Alıntıyı görüntüle
Çözüm olarak kolay bir yöntem varsa bilmek isterim çünkü mağaza bir sorun olmadığını söyledi o yüzden bugün veya yarın sistemi kurup deneyip ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.

Çözüm olarak kolay bir yöntem varsa bilmek isterim çünkü mağaza bir sorun olmadığını söyledi o yüzden bugün veya yarın sistemi kurup deneyip ona göre hareket etmeyi düşünüyorum.

Önce sistemi aç çalıştır hocam.
Padler belkide kusursuzdur.
Bazen bu farklılıklar sadece kozmetik olabiliyor.
Hwinfo64 ile birlikte multi-core Cinebench R23 testi yap.
Burada bütün çekirdekleri gözlemleyebilirsin. Olağan dışı bir şey varsa radara takılacaktır.
Çekirdeklerde kararsızlık görünürse bence iade etmek daha kolay olur.

İade olmazsa mecburen temizleme yapmak gerekirse;

Temiz, tozsuz bir mikrofiber bezin küçük bir parçasını al. %99 izopropil alkol ile hafifçe nemlendir. Kibrit yardımıyla bu kısmın üzerine gelecek şekilde fiberbezi yüzeye nazikçe temas ettir. 10-15 saniye kadar yüzeyi temizlese yeter. 10-15dk kuruduktan sonra renk değişimi olacak mı bakarız. Ama şahsi düşüncem bu işlemci sorunsuz çalışır bu haliyle. İnşallah da sıkıntısız tertemiz çalışır kullanırsınız.

Son düzenleme:
Önce sistemi aç çalıştır hocam.
Padler belkide kusursuzdur.
Bazen bu farklılıklar sadece kozmetik olabiliyor.
Hwinfo64 ile birlikte multi-core Cinebench R23 testi yap.
Burada bütün çekirdekleri gözlemleyebilirsin. Olağan dışı bir şey varsa radara takılacaktır.
Çekirdeklerde kararsızlık görünürse bence iade etmek daha kolay olur.

İade olmazsa mecburen temizleme yapmak gerekirse;

Temiz, tozsuz bir mikrofiber bezin küçük bir parçasını al. %99 izopropil alkol ile hafifçe nemlendir. Kibrit yardımıyla bu kısmın üzerine gelecek şekilde fiberbezi yüzeye nazikçe temas ettir. 10-15 saniye kadar yüzeyi temizlese yeter. 10-15dk kuruduktan sonra renk değişimi olacak mı bakarız. Ama şahsi düşüncem bu işlemci sorunsuz çalışır bu haliyle. İnşallah da sıkıntısız tertemiz çalışır kullanırsınız.
Çok sağolun hocam dediklerinizi dikkate alıp bir deneyeyim bakalım umarım sorun yoktur sistemi 1 aydır parça parça topluyorum artık montajını yapmak istiyorum içime dert oldu😅.İade etmeyi o yüzden istemiyordum bakalım artık ne olacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,620
Üyeler
183,861
Son üye
sehzadex
Geri