Neler Yeni

İnceleme Türk Telekom Okul İnterneti | 100/100 İnternet!!!

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
İzmir Bornova'daki okulumda Programlama dersi için okulumda teneffüs boş olunca speedtest vb. yapasım geldi ve ne göreyim!

Bize verilen hızların 50/50 Olduğunu öğrendim. Hocaya sorduğumda aslında internetin 100/100 olduğunu söylemişti.
Açıkçası ping değerleri vb. çok iyi diyebilirim. Sizleri testlerle baş başa bırakıyorum.

TT İzmir speedtest sunucusu bakımda olduğundan Manisa'daki bir yere test yapmak zorunda kaldım. TT İzmir sunucusuna en yakın değerleri veren KabloNet sunucusuna test yapamadım.
2ms bence gayet güzel.

Türk Telekom Avrupa sunucusuna bile 9ms ile bağlanması çok iyi. Gerçi fiber olduğundan diye düşünüyorum. Ben 11ms ile bağlanıyorum.

P_20210413_094521.jpg
P_20210413_094804.jpg

Oyun Sunucuları Ping Değerleri

Açıkçası tracert yapamadım. Izmir'den sonra *** olarak paket kayıpları çıktı. Öğrencilerin oyun oynamaması için alınmış bir önlem olduğunu düşünüyorum :D
Sonra ping test eden sitelerden test yaptım ve sonuçlar cidden iyiydi.
VALORANT'ın Istanbul Serverına test yapamadım ancak EU sunucularına test gerçekleştirebildim.

DNS'in etki ettiği bir testte 48ms alabilmek cidden iyi. Çünkü benim bile EU (Frankfurt 1)'e olan pingim 45ms olarak gözüküyor. Şu anda kendim aynı siteden test yaptığımda 52-53ms çıkıyor. Bu sitenin oyun içindeki pingi gösterdiğini biliyoruz (ki cidden Frankfurt oynadığımda 52-53ms alıyorum, sıradayken 45ms gözüküyor). Yani oyun içinde de 47-48ms alacağımızı düşünürsek bence pingler gayet iyi.
P_20210413_095825.jpg
Screenshot_990.png

CS:GO Sonuçlarını da paylaşmak isterdim ancak onun fotosunu çekememişim.
Onda da test sonuçları 48ms civarı olması lazımdı (yanlış hatırlamıyorsam) (bende aynı sitede 51-52ms).
Yani valo ile cs pingleri birbirilerine çok yakın diyebiliriz.

Kısaca olay bu şekilde okullardaki internetler de bu şekilde oluyor. Statik IP de bulunuyor.

Okul: Izmir, Bornova. Fiber 100/100Mbps.
Kişisel Test: Izmir, Karşıyaka. VDSL 100/8Mbps.

uploadlar gene çöpe gidiyor...

Neyse okuduğunuz için tşk. Sen de uploadları çöpe atmaya devam et Telekom Bey!

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
İzmir Bornova'daki okulumda Programlama dersi için okulumda teneffüs boş olunca speedtest vb. yapasım geldi ve ne göreyim!

Bize verilen hızların 50/50 Olduğunu öğrendim. Hocaya sorduğumda aslında internetin 100/100 olduğunu söylemişti.
Açıkçası ping değerleri vb. çok iyi diyebilirim. Sizleri testlerle baş başa bırakıyorum.

TT İzmir speedtest sunucusu bakımda olduğundan Manisa'daki bir yere test yapmak zorunda kaldım. TT İzmir sunucusuna en yakın değerleri veren KabloNet sunucusuna test yapamadım.
2ms bence gayet güzel.

Türk Telekom Avrupa sunucusuna bile 9ms ile bağlanması çok iyi. Gerçi fiber olduğundan diye düşünüyorum. Ben 11ms ile bağlanıyorum.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Oyun Sunucuları Ping Değerleri

Açıkçası tracert yapamadım. Izmir'den sonra *** olarak paket kayıpları çıktı. Öğrencilerin oyun oynamaması için alınmış bir önlem olduğunu düşünüyorum :D
Sonra ping test eden sitelerden test yaptım ve sonuçlar cidden iyiydi.
VALORANT'ın Istanbul Serverına test yapamadım ancak EU sunucularına test gerçekleştirebildim.

DNS'in etki ettiği bir testte 48ms alabilmek cidden iyi. Çünkü benim bile EU (Frankfurt 1)'e olan pingim 45ms olarak gözüküyor. Şu anda kendim aynı siteden test yaptığımda 52-53ms çıkıyor. Bu sitenin oyun içindeki pingi gösterdiğini biliyoruz (ki cidden Frankfurt oynadığımda 52-53ms alıyorum, sıradayken 45ms gözüküyor). Yani oyun içinde de 47-48ms alacağımızı düşünürsek bence pingler gayet iyi.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

CS:GO Sonuçlarını da paylaşmak isterdim ancak onun fotosunu çekememişim.
Onda da test sonuçları 48ms civarı olması lazımdı (yanlış hatırlamıyorsam) (bende aynı sitede 51-52ms).
Yani valo ile cs pingleri birbirilerine çok yakın diyebiliriz.

Kısaca olay bu şekilde okullardaki internetler de bu şekilde oluyor. Statik IP de bulunuyor.

Okul: Izmir, Bornova. Fiber 100/100Mbps.
Kişisel Test: Izmir, Karşıyaka. VDSL 100/8Mbps.

uploadlar gene çöpe gidiyor...

Neyse okuduğunuz için tşk. Sen de uploadları çöpe atmaya devam et Telekom Bey!
Güzel güzel yavas yavaş düzeliyor

Aliveq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Berat Berkay Çakmak
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar kronik sorunlar , Razer ve rampage ürünlerde teknik destek
Instagram
beratbc0
Steam
Aliveq
Twitter
aliveqxd
Facebook
Aliveq
Discord
Aliveq#4334
Reddit
aliveq
Güzel bir inceleme olmuş şaşırdım açıkcası başarılar.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Eski okullarda yani yaklasık 8 9 yıl önce, google bile 4 5 dakikaya yükleniyor idi...
Şimdi en azından 100/100 veriyor ama ev konusunda bende memnun değilim...
Alpin okulu şanslı o kadar

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
F@tih projesi ile okullara gelen internetten lise boyunca her şekilde yararlandım. VPN ile akıllı tahtada film indirirken 15 mb/sn hızları görüyordum. Evimdeki 50 mbps internet ile 5.5 mb/sn ile indirebiliyorum yani okulda VPN açık olmasına rağmen 150 mbps download alıyorduk neredeyse. Upload hızını hatırlamıyorum ama ona da bakmıştım ve baya baya yüksekti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Okulda devletin vermiş olduğu tüm teknolojiyi sonuna kadar kullandım kısıtlamaları aşarak. Gerek interneti, gerek akıllı tahtaları. Forumdaki liseli arkadaşlara da yardımcı olmak isterim benden geçti bu işler yeni nesile bildiklerimi aktarmak istiyorum :))

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Alpin okulu şanslı o kadar
Bu eğitim-öğretim yılında 3 okul gezdim hepsinde böyleydi 🤭
F@tih projesi ile okullara gelen internetten lise boyunca her şekilde yararlandım. VPN ile akıllı tahtada film indirirken 15 mb/sn hızları görüyordum. Evimdeki 50 mbps internet ile 5.5 mb/sn ile indirebiliyorum yani okulda VPN açık olmasına rağmen 150 mbps download alıyorduk neredeyse. Upload hızını hatırlamıyorum ama ona da bakmıştım ve baya baya yüksekti.
Gerçekten iyi hızlar var ancak bu hızlar evlerde de sağlansa çok daha güzel olacak.
Okulda devletin vermiş olduğu tüm teknolojiyi sonuna kadar kullandım kısıtlamaları aşarak. Gerek interneti, gerek akıllı tahtaları. Forumdaki liseli arkadaşlara da yardımcı olmak isterim benden geçti bu işler yeni nesile bildiklerimi aktarmak istiyorum :))
:D

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Bizim okula da 1 MB/sn indiren internet versinler bilgisayar üzerine ağırlıklı birde.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
F@tih ağında çalışan vpn için payload hazırlamayı, akıllı tahtadan her siteye girebilmeyi, akıllı tahtalarda bulunan ATAK kilidini kaldırmayı bu forumda arkadaşlara anlatsam ceza falan alır mıyım acaba?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,570
Üyeler
164,697
Son üye
Mokoko06
Top Bottom