Neler Yeni

Türk Telekom personeliyim soru sorabilirsiniz

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Bizim mahallede fiber var, yeni yapılan binalara fiber kablo çekiyorlar. İnternetten altyapı sorguluyorum dsl 50 megabit olarak gözüküyor. Müşteri hizmetlerini arıyorum altyapı yok diyor dsl 50 megabit kullanabilirsiniz diyor. Fiber için ne yapmam gerekiyor?

Ruzgar1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Hamza Tuğran
Bizim mahallede fiber var, yeni yapılan binalara fiber kablo çekiyorlar. İnternetten altyapı sorguluyorum dsl 50 megabit olarak gözüküyor. Müşteri hizmetlerini arıyorum altyapı yok diyor dsl 50 megabit kullanabilirsiniz diyor. Fiber için ne yapmam gerekiyor?
Hocam mahalleye kadar geldiyse çok yokuşa sürmezler diye düşünüyorum. Binadan imza toplayıp müdürlüğe dilekçe verebilirsiniz.

mantania

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Mehmet Can SAĞLAM
Fiber internet altyapımız yok, VDSL kullanıyoruz. 100e16'lık pakette 96ye 16 alıyorum ama günde en az 50 kere DSL ışığı sönüyor hat gidiyor 5dkya geri geliyor. SNR değerin yükselsin diye hızı düşürttüm SNR'yi 11'e çıkardım ama kopmalarda bi farklılık olmadı. Sebebi nedir?

Ruzgar1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Hamza Tuğran
Fiber internet altyapımız yok, VDSL kullanıyoruz. 100e16'lık pakette 96ye 16 alıyorum ama günde en az 50 kere DSL ışığı sönüyor hat gidiyor 5dkya geri geliyor. SNR değerin yükselsin diye hızı düşürttüm SNR'yi 11'e çıkardım ama kopmalarda bi farklılık olmadı. Sebebi nedir?
Hocam hızı kaça düşürdünüz? 11 SNR çok iyi bir değer olmamakla birlikte o kadar kopmaya neden olmaz. Kopmanın bir çok sebebi var. Port, lokal, kablo, modem. Ama benim şüphem modem veya lokalin yaptığı yönünde. Böyle durumlarda ben işi kapatmam. Sırasıyla, modemi, lokali, portu değiştiririm ve en az bir gün o arızayı takip ederim. Problemin çözüldüğünden emin olduğumda müşteriyi arar ve teyit alırım sonra işi kapatırım. Tavsiyem arıza kaydı bırakmanız. Malesef sistem kopmanın nereden olduğu kesin söuleyemez bize. Biraz deneme yanılma biraz tecrübeyle tespit ederiz.

Mert_007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Mert_007
Discord
Mert_Aga_007#2490
Merhaba, Türk Telekom çalışanıyım. Çok eski değilim ama bir süre DSL (Bakır) de çalıştım. Şuan da ise fiber (Gpon) birimindeyim. Sorularınız varsa bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışırım.
Hocam birde iyi kötü 70mbps int var gelsede ama genelde oynadığım oyunlarda ping sorunu oluyor o neyden kaynaklanıyor biliyor musunuz?

mantania

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Mehmet Can SAĞLAM
Hocam hızı kaça düşürdünüz? 11 SNR çok iyi bir değer olmamakla birlikte o kadar kopmaya neden olmaz. Kopmanın bir çok sebebi var. Port, lokal, kablo, modem. Ama benim şüphem modem veya lokalin yaptığı yönünde. Böyle durumlarda ben işi kapatmam. Sırasıyla, modemi, lokali, portu değiştiririm ve en az bir gün o arızayı takip ederim. Problemin çözüldüğünden emin olduğumda müşteriyi arar ve teyit alırım sonra işi kapatırım. Tavsiyem arıza kaydı bırakmanız. Malesef sistem kopmanın nereden olduğu kesin söuleyemez bize. Biraz deneme yanılma biraz tecrübeyle tespit ederiz.
Modemi değiştirip denedim farklı modemde de kopma oluyor. Hızı 85e düşürttüm. Ankastre kurumdaki kablolarını söküp tekrar taktım aynı yere, ilk denememde hız 40a4e düştü. Sonra baktım hat değerleri ve hız daha kötü oldu tekrar kabloları sök tak yaptım bu sefer daha iyi sıkıştırdım yerine eski haline döndü değerler ve hız. Bunu yaptığımdan beri kopma olmadı henüz. Bir işe yaradı mı yoksa tesadüf de az sonra kopacak mı bilmiyorum

Ruzgar1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Hamza Tuğran

veyt37

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berke Günay
Merhaba @Ruzgar1 Mahallemde FTTH altyapısı var gpon fiber olarak hizmet alıyorum. Hazirandan beri yaşanan paket kaybı ve ani ping artıp inişi sorunum mevcuttu . Turk Telekom müşteri hizmetlerine bildirdim . Arıza kaydı açıldı. Aynı zamanda bölgemdeki müdürlükle de görüşme halindeydim. Evim içindeki iç tesisatta komple her şey yenilendi. Sonrasında beni üst ekibe aktardılar. Üst ekip tarafından arandım ve sahada bana gelen kabloda lokal kablo arızası olduğu ve benim yardımcı kablolardan hizmet aldığımı söyledi. Bu yüzden sorun yaşıyorsunuz dedi. 17 kasıma kadar çözülmesini öngörüyoruz dedi. Bu arıza giderildiğinde benim sorunum düzelir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mehmet
Kanka bizim binaya fiber kutusu ve kablolari geldi girise baglandi panoya yani her katada kablo cekildi dairelere cekilmedi ama altyapi gozukmuyor neden acaba veya nezaman aktif olur

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,276
İsim
Donald
interneti gerçekten marstan mı çekiyorsunuz?

Rality

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Yakupcan Kaya
Merhaba, Türk Telekom çalışanıyım. Çok eski değilim ama bir süre DSL (Bakır) de çalıştım. Şuan da ise fiber (Gpon) birimindeyim. Sorularınız varsa bildiğim kadarı ile cevaplamaya çalışırım.
merhaba hocam 9 aydır altyapı bekliyorum eskişehirdeyim konuyu hızlandırmak adına ne yapabilirim? birde bazı firmalar altyapısı olmayan evde yan binadaki altyapıdan eve internet sağlıyormuş türk telekomda mevcut mu?

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Eren
merhaba hocam 9 aydır altyapı bekliyorum eskişehirdeyim konuyu hızlandırmak adına ne yapabilirim? birde bazı firmalar altyapısı olmayan evde yan binadaki altyapıdan eve internet sağlıyormuş türk telekomda mevcut mu?
Bizde aynı şekil hocam hiçbirşey yapamıyorsunuz en yakın zamanda gelecek deyip kapatıyorlar telefonu biz yan komşudan çekiyoruz yıllardır hala bir gelişme yok bulunduğum ilçedeki telekom bayiisi çok kişi altyapı bekliyor ama hala gelmedi falan dedi yani benim düşüncem 1 bardak soğuk su için.

Arkkloz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Kayra ŞEDİTOĞLU
İlgilendiği Kategoriler
donanım
kral belki sen o tiplerden değilsindir ama ya internetim hep kötü asla istediğim (olması gereken) hızda olmadı ve arada da gidip duruyor sizi arıyorum 2 saat boyunca sizde sorun vardır yok bilgisayarınızda sorun vardır falan filan size az küfür etmedim :D Niye böyle yapıyorsunuz abi?

Top Bottom